Clinical Manager – Evidensia

Positief ingestelde, communicatief vaardige en zelfstandige professional
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Evidensia

De IVC Evidensia groep is een dierenartsgroep waarbij inmiddels meer dan 300 klinieken en ziekenhuizen zich in Nederland hebben aangesloten. Iedere kliniek is uniek en heeft haar eigen identiteit. Als groep levert IVC Evidensia hoge kwaliteit zorg door samen te werken met aandacht voor lokale identiteit en ondernemerschap. IVC Evidensia wil gezonde huisdieren en gelukkige eigenaren. Hun netwerk verbindt eerste- en tweedelijns klinieken met de meest geavanceerde specialistische zorg in de IVC Evidensia Dierenziekenhuizen. IVC Evidensia biedt uitgebreide ontwikkelmogelijkheden in hun Academy en het supportteam ondersteunt de organisatie van klinieken. Als groep is IVC Evidensia samen beter en wil zij in alle vestigingen kwalitatief hoogwaardige zorg en service leveren. De veterinaire zorg ontwikkelt zich sneller dan ooit. IVC Evidensia wil hierin een actieve rol spelen door continu te onderzoeken en zichzelf hierin ook door te ontwikkelen.

In verband met groei en een herstructurering van functies, zijn we voor Evidensia voor locaties verspreid over het hele land (dus ook in jouw regio) op zoek naar meerdere Clinical Managers, die eindverantwoordelijk zijn voor ‘hun eigen 1 tot 3’ regionale vestiging(en).

Functie

Clinical Manager

Als Clinical Manager geef je leiding aan een team in je rayon: bestaande uit dierenartsen, paraveterinair, dierverzorgers en algemene medewerkers (ongeveer 20 fte’s). Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg, de praktijkvoering en de doelstellingen, waaronder het financiële resultaat, het personeelsbeleid, de in- en externe communicatie, het kwaliteitssysteem, het gebouwbeheer en ARBO- en milieutechnische aspecten. Je ontzorgt je collega’s zodat zij gemotiveerd en met focus hun werk goed kunnen doen; namelijk de dieren de juiste hoogstaande medische zorg geven die zij nodig hebben. Jij maakt het verschil omdat je doorgrondt waar de relevante klantbehoeften liggen en je het aanbod van de dienstverlening hierop mooi laat aansluiten.

Als Clinical Manager ben je verantwoordelijk voor je ‘eigen vestiging(en)’. Dat betekent dat je veel vrijheid krijgt en een brede verantwoordelijkheden hebt:

 • De dagdagelijkse operationele aansturing en een gezonde bedrijfsvoering.
 • Lokale marketingstrategieën, acties, promoties, PR. Je beheert de content kalender en je denkt na over zichtbaarheid.
 • De P-kant: de bezetting, werkroosters, taakverdeling en het opleidingsbudget.
 • Budgettering en de financiële prestaties.

Je ontvangt leiding van de Regiodirecteur, er zijn 16 regio’s.

Wat ga je doen?

 • Opstellen van een door het team gedragen jaarplan met ambitie voor verdere ontwikkeling op diergeneeskundige inhoud en kwaliteit.
 • Coachen en verbinden van je team op een transparante manier. Zorgdragen voor goede medewerkerstevredenheid en het opbouwen van een gemotiveerd, betrokken team dat effectief met elkaar samenwerkt.
 • Maandelijks sturen op afgesproken doelen en KPI’s, het behalen van doelstellingen (jaarplan en KPI’s) én klanttevredenheid. Je bent P&L verantwoordelijk voor het rayonbudget.
 • Kansen en klantbehoeften identificeren.
 • Het enerzijds realiseren van een gezond en rendabel bedrijf en tegelijkertijd bouw je continu aan betere dienstverlening.
Samenwerking Communicatief Zelfstandig Verbindend

Profiel

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Leidinggevende ervaring in het aansturen van een of meer vestigingen/locaties. Je hebt ervaring met HR, projectmanagement en het beheren van budgetten.
 • Meerdere jaren ervaring in een klantgerichte omgeving.
 • Affiniteit met de doelgroep is essentieel; ervaring in de dierverzorgende sector is een pré, maar géén must.
 • Je weet op een stimulerende en verbindende manier leiding te geven aan alle medewerkers, zodat er een sterke synergie ontstaat.
 • Je bent in staat om operationele uitdagingen naar tactisch/strategische oplossingen te vertalen.
 • Je bent resultaatgericht en jouw acties en besluiten zijn gericht op het realiseren van concrete doelen.

Aanbod

Wat kun je verwachten?

Een afwisselende, zelfstandige en veelzijdige functie met vrijheid in een bevlogen en enthousiast team van gedreven mensen in een ondernemende en sterk groeiende organisatie waar jij het verschil kunt maken. IVC Evidensia gelooft in Samen Beter. IVC Evidensia staat voor Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Samenspraak, Ondernemerschap en Ontwikkeling. Deze waarden helpen IVC Evidensia haar doelen te bereiken en maken dit een plezierige plek om te werken waar ontwikkeling gestimuleerd wordt. Hierdoor is IVC Evidensia in staat om samen hoogwaardige diergeneeskundige zorg te leveren.

 • Aantrekkelijke functie voor 32 – 40 uur per week met een bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld rond de 60K (op 40 uur per week). Aangevuld met een variabele beloning.
 • Leaseauto (categorie 2).
 • Budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Goede pensioenregeling bij Zwitserleven.
 • Laptop, telefoon.
 • Korting op producten van IVC Evidensia klinieken.
 • 25 vakantiedagen.

Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend (digitaal) gesprek met K+V, daarna vinden aansluitend de gesprekken plaats bij IVC Evidensia.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Micha van Aart (06-4639 0312), Frank Wolff (06-1595 4079) of Maartje Peters (06-1008 5811).

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.