Commercieel Manager Sportkader - Team Sportservice

Ondernemend, eigentijds en samenwerkend
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Commercieel Manager Sportkader

Ben je klaar voor deze mooie uitdaging?

Als commercieel manager van Sportkader Nederland krijg je de kans om de komende jaren op diverse manieren groei te realiseren. Je bent de drijvende kracht achter het intern en extern positioneren van Sportkader Nederland als dé specialist en dienstverlener in deze markt èn je bent zelf ook actief in de markt. De markt en de organisatie zijn er klaar voor. Jij ook?

Je rapporteert aan de directeur – bestuurder van Team Sportservice.  Je bent P&L verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de strategie en positionering, de dagelijkse operatie en de mensen. Je stuurt direct twee afdelingshoofden aan met wie je samen een team vormt. Jij stelt een ambitieus meerjarenplan op met afgeleide jaarplannen gericht op de juiste positionering waarmee groei wordt gerealiseerd. Je stuurt aan op een efficiënte en moderne dienstverlening en zorgt voor de ontwikkeling van medewerkers.

De twee afdelingshoofden zijn verantwoordelijk voor de back- en frontoffice. In de backoffice vinden alle processen plaats en de front office is verantwoordelijk voor de bestaande klantportefeuille. Je bent een coachend leidinggevende en zorgt voor een goede  en servicegerichte werksfeer waarin mensen actief bezig zijn met de klanten, de dienstverlening en waarin iedereen zich kan ontwikkelen. Jouw leiderschap en marktgerichtheid leiden, in combinatie met de interne deskundigheid, tot een moderne digitale organisatie die naar buiten is gericht en groei realiseert in een toenemende competitieve markt.

Kortom, jij bent verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van de dienstverlening, het realiseren van marktgroei en het verder professionaliseren van Sportkader Nederland.

Om het marktaandeel te vergroten maak je een strategisch plan met daarin aandacht voor de marktbewerking voor bestaande klanten en nieuwe klanten. Voor de marktbewerking maak je zeker gebruik van de 300 collega’s van Team Sportservice en ga je slim om met beperkte middelen. En jij doet actief mee! Je gaat zelf de markt op en in om leads en prospects klant te laten worden. Je houdt van sport, snapt deze wereld en helpt verenigingen door hen te ontzorgen. Je vindt het echt mooi om in deze wereld actief te zijn en de sport verder te helpen.

Kortom, grijp deze unieke kans om jouw leiderschap en commerciële vaardigheden in te zetten en maak van Sportkader Nederland dé nummer één in de markt en draag op deze wijze bij aan het verder professionaliseren van de sport en de geweldige sportinfrastructuur van Nederland.

Profiel

Wij zoeken een ondernemend en autonoom persoon met een moderne mindset die strategisch, tactisch en operationeel te werk gaat.

Je hebt een hbo- of academische achtergrond, bijvoorbeeld op het gebied van Business Administration (MBA).

Dankzij jouw sterke sociale vaardigheden leg je gemakkelijk contact, herken je behoeften en weet je tijdig in te spelen op (veranderende) wensen en marktsituaties. Daarnaast ben je gepassioneerd en heb je een voorliefde voor sport, cultuur en verenigingen. Als je al een uitgebreid netwerk hebt in de sportwereld, heb je zeker een streepje voor.

Je bent succesvol geweest in advies- en acquisitierollen. Je bent ondernemend. Bovendien is ervaring met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe strategieën en werkwijzen een belangrijk pluspunt.  Bij Team Sportservice is veel kennis en een uitgebreid netwerk aanwezig, en het is aan jou om dit optimaal te benutten. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. We zoeken een manager die extravert is, relaties opbouwt, verbinding zoekt en samenwerking stimuleert. Dit alles vanuit een hoger doel: meer mensen laten genieten van sport en bewegen door voor de sport de personeels- en salarisadministratie goed te organiseren en onder te brengen bij Sportkader Nederland.

Je hebt de vaardigheid om medewerkers te motiveren en hen in staat te stellen hun doelstellingen om te zetten in resultaten. Klantgerichtheid zit in je natuur en je werkt gestructureerd aan het leveren van uitstekende diensten aan de klanten. Je gaat graag zelf naar buiten en zet in op nieuwe klanten in de sport. Je houdt van sport en gelooft oprecht in de kracht van sport.

Bij Sportkader Nederland staan de klanten centraal. Je biedt hen toegevoegde waarde en maakt het makkelijker en beter voor hen. Je hebt een oplossingsgerichte aanpak en durft beslissingen te nemen en neemt mensen hierin mee. Je bent flexibel ingesteld en bereid om indien nodig ‘s avonds en in het weekend te werken.

Idealiter heb je:

  • 5 jaar werkervaring aantoonbare managementervaring.
  • Aantoonbare commerciële ervaring en successen in bijvoorbeeld B-t-B omgevingen.
  • Ervaring met financiële dienstverlening.
  • Ervaring met strategie en operatie.
  • Affiniteit met, bijvoorbeeld, AFAS.
  • Echte affiniteit met verenigingen, sport en vrijwilligers.
  • Energie, zin en enthousiasme om er samen een succes van te maken.
Ondernemend Strateeg Initiatief Relaties opbouwen Analyseren Samenwerken Klantgericht Zakelijk Realiseren Eigentijds Autonoom Delegerend leidinggeven Voeten in de klei Verenigingsaffiniteit

Over de organisatie

Team Sportservice

Team Sportservice is een organisatie die bestaat uit bijna 300 medewerkers die vanuit een prachtig en eigentijds kantoor, de Suikersilo in Halfweg en zeventien kantoren actief zijn in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Bijna niets geeft hen meer voldoening dan om écht ieder mens, en daarmee de samenleving, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten die sport en bewegen met zich meebrengt; op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.

Sportkader Nederland is een apart bedrijfsonderdeel van Team Sportservice en is gericht op het ontzorgen van verenigingen en stichtingen in de sport- en cultuursector. Het werkgebied bestaat uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Het doel is simpel: het verenigingen een stukje makkelijker maken zodat ze bezig kunnen zijn met het sporten en bewegen.  Sportkader Nederland zorgt ervoor dat tegen een scherpe prijs de personeel- en salarisadministratie volledig op orde is. Via een modern digitaal klantportal is de administratie op elk moment inzichtelijk. En voor de vereniging is er daarnaast hulp in de volle breedte van het werkgeverschap, zoals: het opstellen van (arbeids)overeenkomsten, doorbetaling bij ziekte, eventuele pensioenadministratie, financiële en juridische ondersteuning en advisering over wet- en regelgeving.

Maandelijks worden vele honderden mensen die werkzaam zijn in de sport en cultuur verloond via Sportkader. Bij Sportkader Nederland gaat het echt om de klanten: hoe kunnen we de sport maximaal helpen zodat de sport er beter van wordt? Naast kennis van alles rondom de salarisadministratie en het arbeidsrecht, adviseert het team ook over zaken als de vrijwilligersregeling, cao’s, arbeidsrechtelijke situaties, personeelsadministratie, sociale regelingen en (arbeids)overeenkomsten.

Sportkader Nederland is één van de initiatiefnemers van Netwerk in de Sport, de werkgeversorganisatie voor de lokale sportsector in Nederland.

De uitdaging van de commercieel manager van Sportkader Nederland is om op een stevig fundament de komende jaren groei realiseren en marktleider te worden.

Aanbod

Een mooie rol met volop ruimte, vertrouwen en vrijheid binnen een energieke organisatie. Bij Team Sportservice is het belangrijk dat je in beweging blijft en daarom zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien. De Team Sportservice Academy biedt inspirerende workshops en opleidingen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast leer je veel in de praktijk en staan je collega’s altijd klaar om je te ondersteunen. Je werkt vanuit een prachtig nieuw eigentijds kantoor. Buiten het werk is er volop tijd voor ontspanning en worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd om de teamgeest te versterken. De uitdagende functie valt onder schaal 12 van de CAO-sport, met bijhorende aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De gesprekken met de opdrachtgever vinden plaats op dinsdag 30 januari 2024 en maandag 5 februari 2024.

Een VOG en referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-4387 3326). Roel begeleidt deze opdracht.  We sluiten de reactietermijn op zondag 14 januari 2024.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.