Proactieve nieuwsgierige analytische ontwikkelaar

Gouda
Organisatie |

Gemiva-SVG Groep

Zorginstelling Gemiva-SVG Groep (Gemiva) helpt kinderen en volwassen die – tijdelijk of langdurig – ondersteuning nodig hebben bij hun leven. Veelal vanwege een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. Samen met 3.200 ambitieuze medewerkers en 1.700 vrijwilligers biedt zij in Zuid-Holland ondersteuning aan ongeveer 5.200 cliënten met een beperking vanuit ca. 240 locaties verspreid over Zuid-Holland. Gemiva is altijd op zoek naar de juiste ondersteuning van cliënten door het vinden van dialoog tussen client, verwanten, medewerkers en de organisatie en haar stakeholders. Gemiva werkt vanuit de overtuiging; “samen maken wij het verschil”.

Centraal gelegen in Gouda is het Servicecentrum, met de Raad van Bestuur en veel van de ondersteunende diensten, zoals de afdelingen “Financiën & Informatievoorziening” (F&I), “Behandeling & Ondersteuning” en “Personeel, Organisatie & Opleidingen”. Hier werken ongeveer honderd mensen, verdeeld over drie gebouwen. Ook cliënten van de Gemiva-SVG Groep hebben er een werkplek in de kantinegroep en de administratiegroep. De afdeling “Financiën & Informatievoorziening” organiseert en administreert de zorg- en financiële zaken van de Gemiva-SVG Groep. Deze dienst bestaat uit vijf afdelingen, waaronder de afdeling Informatievoorziening. Deze afdeling verzorgt al geruime tijd onder andere de stuurinformatie voor de Raad van Bestuur, regio- en locatiemanagers en biedt inmiddels ook ondersteuning op operationeel niveau.

Gemiva-SVG Groep heeft de ambitie om te groeien in het sturen van de organisatie met informatie uit data. Verleden jaar heeft de afdeling F&I hiertoe een BI Roadmap ontwikkeld voor de komende jaren. In het kader van innovatie zijn er concrete doelstellingen zoals de selectie en implementatie van een professionele technische oplossing, het opzetten van een nieuw KPI-dashboard en het trainen en begeleiden van eindgebruikers op “data gedreven” competenties. Voor de technische oplossing is Gemiva-SVG Groep inmiddels op zoek naar een betrouwbare Outsourcingspartner.

Voor deze brugfunctie tussen Gemiva-SVG Groep en deze toekomstige ousourcingspartner is de afdeling informatievoorziening op zoek naar een breed georiënteerde Consultant Business Intelligence/Bedrijfsinformatisering, (consultant BI).

Functie | Consultant Business Intelligence/Bedrijfsinformatisering

Deze nieuwe functie van consultant BI is een brede functie waarin volop ruimte is voor ontwikkeling voor de organisatie en jezelf! Je wordt uitgedaagd om vanuit zelfstandigheid, assertiviteit en out-of-the-box denken aan de slag te gaan. Je fungeert zowel als sparringpartner voor de business (advies, vraagverheldering, informatie analyse) als voor de outsourcingspartner (product owner) en kunt zelf met je zorg inhoudelijke kennis analyses uitvoeren (data analyse). Kortom, een echte consultancy rol gecombineerd met regievoering over het BI domein, waardoor je zorgt dat Gemiva-SVG Groep hierop in control blijft en de beste werkgever en zorgverlener van Nederland blijft!

Jij kent de ontwikkelingen van Business Intelligence en jij wilt ze toepassen voor de cliënten die het nodig hebben. Zo maak jij het leven van anderen beter. Je collega’s zijn up to date geïnformeerd. Zijn gevoed met kwalitatieve informatie waar ze echt wat mee kunnen. Jij weet welke KPI’s wel werken en waar je elkaar mee helpt. Qlik, power BI als rapportage tool waarmee je maatwerk analyses kunt maken. Je stuurt de outsourcingspartner aan, bent een sterke sparringpartner ook voor de interne stakeholders.

Natuurlijk beschik je over een relevante opleiding op HBO+ niveau, breng je ervaring maar vooral enthousiasme en energie mee die aanstekelijk werkt. Ben je proactief en heb jij het organisatietalent om BI echt te laten leven en werken.

Out-of-the-Box communicatief ontwikkelaar verbindend sparringpartner organisator

Profiel
 • Je bent op de hoogte van technische ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence en Data ontsluiting (waaronder ook Artificial Intelligence en Machine Learning).
 • Je bent in staat een trekkende en inhoudelijke rol op te pakken in het bedenken welke KPI’s of Analyses de organisatie verder helpen.
 • Je gebruikt daarbij je kennis van kaders als Data Governance en Data Management en bijvoorbeeld het 4-Kwadrantenmodel.
 • Het zelf ad-hoc opzetten van een analyse met een moderne rapportagetool als Qlik of Power BI is voor jou geen probleem.
 • Je weet de outsourcingspartner zodanig aan te sturen dat je de benodigde data snel tot je beschikking hebt, voor zover deze dat niet is.
 • Jij hebt aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie; aantoonbare werkervaring in de zorg.
 • Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau.
 • Je hebt een proactieve en enthousiaste houding en vindt het coördineren en organiseren leuk om te doen.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid met uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
Aanbod

Een warm welkom in een betrokken team. Een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving met veel afwisseling (geen dag is hetzelfde). Veel ruimte én verantwoordelijkheid om je werk te doen. Een werkgever die in voorgaande jaren uitgeroepen is tot “Beste Werkgever” die uitstekend scoort op bevlogenheid, betrokkenheid en tevredenheid. Werken bij de Gemiva-SVG Groep betekent, werk doen dat je raakt!!

 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg ingeschaald in FWG 65.
 • Een jaarcontract van 28 tot 36 uur per week, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en een werkkostenregeling tot € 450,- per jaar.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Korting op (zorg)verzekeringen en sportschoolabonnement en het kopen van extra verlof, fiets, tablet, etc.
Procedure

De procedure is er op gericht om voor eind mei een kandidaat te kunnen aanstellen. Gesprekken vinden plaats bij K+V in week 16, 17 en 18. Gevolgd door een 1e en 2e ronde bij Gemiva, met aansluitend een arbeidsvoorwaardengesprek. De data van deze rondes zullen zodra deze definitief zijn in deze vacaturetekst worden toegevoegd.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je uiterlijk 24 april aanstaande te reageren door bij “reageer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Bij voldoende geschikte kandidaten kan de vacature eerder gesloten worden! Inhoudelijke vragen kunnen worden gesteld aan Frank Snethlage (06-5131 0178) en Frank Wolff (06-1595 4079).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Consultant Business Intelligence/Bedrijfsinformatisering
Vast
28-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.