Controller voor CVO Groep

Slimme sparringpartner en vernieuwende financial
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Controller

Samen sterker

Onderdeel van het Centraal Bureau is de afdeling financiën. Als Controller geef je gevraagd en ongevraagd advies aan het College van Bestuur, de rectoren/directeuren van de scholen en het hoofd bedrijfsbureau op financieel / bedrijfseconomisch gebied. Je zorgt voor een goede en adequate rapportage en analyse en maakt op basis daarvan ook proactief voorstellen. Je stelt de jaarrekening en begroting op. Daarnaast ben je sterk betrokken bij de automatisering en digitalisering van de werkprocessen op de afdeling financiën en op basis daarvan de ontwikkeling van managementinformatie en het managementdashboard. Als Controller geef je ook leiding aan de financiële administratie (2 medewerkers).

Het werkterrein groeit en de CVO Groep wil het Centraal Bureau integraal en geïntegreerd laten werken als professioneel service- en adviesbureau voor de scholen. De resultaatgebieden voor de Controller liggen dan ook naast een sterke ondersteunende en betrouwbare basis vooral op terreinen van samenwerking, professioneel advies, pro-actief faciliteren en netwerken. Nieuwe ontwikkelingen naar binnen halen, meedenken in kansen voor de scholen en daarmee een interessante en deskundige sparringpartner zijn voor de rectoren/directeuren, CvB, hoofd bedrijfsbureau en collega’s. Dat vraagt naast deskundigheid en inlevingsvermogen, nieuwsgierigheid naar de ander.

Voor een ambitieuze financial is dit een mooie groeistap en wellicht een eerste stap of vervolg stap in het voortgezet onderwijs en in leidinggeven. Bouwen aan de afdeling en tegelijk zelf als professional groeien. Deskundigheid vergroten en samen met het team meebouwen aan een mooi en succesvol Centraal Bureau.

Profiel

Slimme sparringpartner en vernieuwende financial

Slimme sparringpartner

Jij bent allereerst een goede sparringpartner. Betrouwbaar, degelijk en zeer deskundig op jouw vakgebied. Jij snapt dat het begint met de basisdingen gewoon goed, juist en op tijd te doen. Vervolgens weet jij de ander te verrassen met nieuwe inzichten, pro-actief advies en slimme toepassingen. Jij bouwt mooie tools die de rector/directeur helpen bij het aansturen en organiseren van de school. Je durft mee te denken met de ontwikkelingen. Je vindt het ook leuk om dat met anderen op te bouwen en je kennis te delen. Je werkt en denkt vooruit.

Vernieuwende financial

Er gebeurt veel in het voortgezet onderwijs. Het Centraal Bureau wil graag meehelpen om het onderwijs echt te ontwikkelen en te verbeteren en jij kan als vernieuwende financial de inzichten verstrekken om de financiële ruimte te vinden voor die verbeteringen. Samenwerking versterken binnen het bureau, bruggenbouwen die de schoolleiding, het CvB en het hoofd financiën verder helpen. Je weet data te vertalen naar bruikbare informatie. Dashboards leveren die inzicht geven. Van buiten naar binnen kijken en ontwikkelingen binnenhalen. Daarvoor stel je de goede vragen, ben je op zoek naar verbinding en ben je echt nieuwsgierig.

Je hebt een accountancy opleiding, wo, hbo of bijvoorbeeld SPD, Hofam of veel praktische opgebouwde werkervaring. In ieder geval voel je je een expert én wil je ook iets meer dan cijfers.

Deskundig Gestructureerd Communicatief Laagdrempelig Energiek Vasthoudend Resultaatgericht Professioneel Teamspeler Betrokken Stimulerend

Over de organisatie

CVO Groep

Leren en ontwikkelen staan centraal

De CVO Groep Zuidoost-Utrecht is een open christelijke scholengroep voor voortgezet onderwijs met 7 scholen en 4.300 leerlingen in Zeist, Doorn, Maarsbergen en Wijk bij Duurstede, variërend van speciaal onderwijs tot gymnasium. De CVO Groep biedt een scala aan opleidingen, ondersteunt een cultuur van inspiratie, respectvolle omgang met elkaar en geborgenheid. Daarnaast biedt het Centraal Bureau ondersteunende diensten op met name het gebied van financiën, personeels- en salarisadministratie, ICT, huisvesting en inkoop. Het College van Bestuur (CvB) vormt het bevoegd gezag van de CVO Groep. Het CvB en de schoolleiders overleggen in het Gemeenschappelijk Managementteam over het te voeren (strategisch) beleid.

Ons motto is: Samen sterker!

Ons doel is het beste onderwijs voor elke leerling. Dit betekent voor ons; Onderwijs dat zich richt op ontwikkeling op cognitieve, sociale en persoonlijke gebieden waarin je als leerling gezien wordt. Onze open christelijke grondslag voedt onze gezamenlijke waarden:

  • Respect – we behandelen elkaar gelijkwaardig en met respect.
  • Betrokken – we zijn betrokken bij elkaar en stimuleren van en met elkaar leren.
  • Verbonden – we staan middenin de samenleving en dragen bij aan duurzaamheid en inclusiviteit.

Aanbod

Mooie groeirol met een sterke maatschappelijke betekenis

Deze prachtige uitdaging geeft je een kans in een sterke onderwijsorganisatie. Met nieuw leiderschap mag je meebouwen aan het Centraal Bureau. De CVO Groep biedt naast de uitdaging een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring binnen schaal 11/12 CAO VO (maximaal € 5.300,-/ € 6.000,- én ruim 50 vrije dagen bij fulltime contract).

Wij kijken breed, staan open voor nieuwe mogelijkheden en sluiten niemand uit. Deze rol staat daarom ook open voor mensen uit andere sectoren die in staat zijn zich het DNA van het onderwijs snel eigen te maken én nieuwe inzichten te brengen. Je hoeft niet alles al gedaan te hebben, maar jouw basis als financial staat. Nu is het tijd om door te groeien in leiderschap en adviseurschap.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor CVO Groep.

De selectiegesprekken zullen 23 november plaatsvinden.

Geïnteresseerd

Stap jij in op je volgende uitdaging?

Herken jij je in het profiel? Wij leren je graag kennen. Wil je reageren dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 14 november 2023 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Als je vragen hebt dan is Johannes Arets graag beschikbaar (06-1026 0480).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.