Controller Leerplein055

Meewerkend & Samenwerkend Vakmens
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Leerplein055

Leerplein055 is een onderwijsorganisatie met 21 openbare basisscholen in Apeldoorn. Daarnaast maken sbo de Boemerang (basisschool voor speciaal basisonderwijs) en Praktijkschool Apeldoorn (VO-school voor praktijkonderwijs) onderdeel uit van Leerplein 055. Er werken ongeveer 400 medewerkers elke dag aan het verzorgen van goed onderwijs aan circa 3.700 leerlingen. Vanuit de kernwaarden vertrouwen, verantwoordelijkheid en samenwerken, zetten alle medewerkers zich in voor Leerplein055. Jij binnenkort ook?

Functie

Controller

Leerplein055 is in the move! Na roerige tijden zijn ze onderweg naar iets heel moois! De komende jaren zijn er veel kansen. Als Controller mag jij hieraan meebouwen en helpen mee ontwikkelen. Wat goed is omarm je en verbeterpunten pak je pro actief aan. Je gaat met regelmaat zaken tegenkomen die anders georganiseerd kunnen worden. Jij bent de Controller die dit probleem aanpakt, maar ook zorgt voor duurzame oplossingen in de toekomst.

Als Controller werk je samen en geef je functioneel leiding aan de financiële medewerker. Verantwoording leg je af aan het CvB. Binnen de functie hou je je bezig met onder andere de meerjarenbegroting en het ontwikkelen, implementeren, monitoren en evalueren van het financieel beleid. De bijbehorende verslaglegging en verantwoording. Denk hierbij aan een jaarverslag en een risico analyse. Je ondersteunt scholen met het opstellen van de begroting van de scholen. Legt administratieve organisatieprocessen vast en je doet voorstellen voor aanpassing en verbetering voor gegevensverwerking en het managementinformatiesysteem. Je geeft advies en signaleert proactief. De Controller binnen Leerplein055 heeft een adviseursrol en een expertrol in zich die je met regelmaat mag inzetten. Jij spreekt en ziet veel binnen de scholen en in je rol zorg je dat ideeën gedeeld worden, dat je scholen voorziet van advies waar nodig en ben je de spin in het web die nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten Leerplein055 naar binnenhaalt en de vertaalslag maakt naar de scholen, zodat scholen daar gelijk mee aan de slag kunnen. Denk hierbij aan nieuwe subsidies die beschikbaar komen. Een mooie voortrekkersrol. Jij komt precies op het juiste moment. Nog niet alles staat vast en daar hebben we jou voor nodig! Kom je meebouwen?

Wat heb je in huis?
Ervaring in het PO en/of VO onderwijs is een pre en een frisse, nieuwsgierige blik een must! Kom je toch uit een heel ander werkveld en past de opdracht bij je? Dan ontmoeten we je wel graag. Leerplein055 staat voor een nieuwe start. Één waar alles mogelijk is! We zijn benieuwd hoe jij met ons verder wil bouwen en ontwikkelen!

Vakmens Oplossingsgericht Nieuwsgierig Toegankelijk Creatief Meewerkend & Samenwerkend Professioneel Verbindend Expertrol Analytisch Creatief Frisse blik

Profiel

Meewerkend & Samenwerkend Vakmens
Een rol waar je op verschillende niveaus aan de slag gaat. Het ene moment met de voeten in de modder, het ander moment opereer je op tactisch of strategisch niveau. Jij bent de Controller die in creatieve oplossingen denkt en kansen ziet. Enthousiast en pro actief! Die afwisseling past wel bij jou. Je trekt graag samen op met collega’s. De ene keer in een helpende rol, dan weer in een wat sturende rol. Samen kom je echt verder. Je bent in deze rol een echte duizendpoot en daar krijg je veel energie van!

Adviserende expert
Je verstaat je vak. Dat is wel duidelijk, maar dat is niet genoeg. Jij bent ook de aangewezen persoon die de juiste vertaalslag kan maken voor de scholen. Je ziet de rode draad en wat er moet gebeuren om Leerplein055 financieel gezond te houden en mee te kunnen bewegen met krimp en groei. In deze adviesrol durf je beslissingen te nemen vanuit je expertise. Op inhoud maak je scherpe keuzes. Binnen de kaders ben jij streng waar nodig en meebuigend waar het kan.

Aanbod

Een unieke kans waar je in het Po en in het VO komt te werken!

Werken bij Leerplein055 betekent ook je inzetten voor optimale groei en bloei van de kinderen die bij Leerplein055 naar school gaan. Een baan waar je echt iets kan betekenen! Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de kinderen. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. Inschaling in schaal 11 van de cao PO met een eventuele uitloop naar schaal 12. De cao kent een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en je bent bijna elke schoolvakantie vrij! Je standplaats is Apeldoorn. Hybride werken is uiteraard bespreekbaar, maar gezien de opdracht is zichtbaarheid en nabijheid in deze fase ook belangrijk.

Procedure

Onbevangen willen we kennismaken met jou!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. We zijn nieuwsgierig naar jou! Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor de school.

De selectiegesprekken zijn gepland op donderdag 8 juni. Het streven is de procedure voor juli af te ronden.

Geïnteresseerd

Wil jij graag iets betekenen binnen het openbaar onderwijs?

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 29 mei 2023 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.