Controller - Stichting AURO

Creatieve & proactieve expert
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting AURO

Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeente Ronde Venen met scholen in de kernen Vinkeveen, Mijdrecht, Wilnis en Kudelstaart. Het onderwijs wordt verzorgd door negen scholen met in totaal rond de 2.000 leerlingen en zo’n 180 medewerkers.

Stichting AURO wil haar missie borgen onder het motto: “Leren voor het leven”. De kernwaarden van Stichting AURO zijn: ontwikkelen, vertrouwen en samenwerken. Stichting AURO staat voor openbaar onderwijs. De kernwaarden van openbaar onderwijs zijn: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Ze bieden richting bij het maken van keuzes over het onderwijs, samenwerking en hoe we met elkaar omgaan.

Functie

Controller Onderwijs

Stichting AURO is in een nieuwe fase terecht gekomen. Een leuke fase van samen bouwen. Als controller mag jij hieraan meewerken en mee helpen ontwikkelen. Wat goed is omarm je en verbeterpunten pak je pro actief aan. Wellicht ga je zaken tegenkomen die anders georganiseerd kunnen worden. Jij bent de controller die dit probleem aanpakt, maar ook zorgt voor duurzame oplossingen in de toekomst. In deze functie werk je binnen de stafafdeling van Stichting AURO en leg je verantwoording af aan de bestuurder. De controller is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het financieel beleid, de coördinatie van de begrotingscyclus en verricht de financiële planning en control. Je richt je op drie gebieden in deze functie:

1.Ontwikkeling financieel beleid en strategie
Je ontwikkelt financieel beleid op het gebied van ICT, huisvesting, personeel en inkoop en adviseert hierover. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van langetermijnstrategie en de visie op bedrijfsvoering. Je ondersteunt bij de voorbereiding van het meerjaren strategisch beleidsplan van de stichting. Ook heb je een adviserende rol en ondersteun je het bestuur in financiële aangelegenheden in contacten met onder meer het ministerie, gemeenten, leveranciers, bedrijven en instellingen. Je initieert en participeert in diverse bedrijfseconomische projecten, waaronder nieuw(ver)bouw locaties, samenwerkingsprojecten en kostprijsberekeningen.

2. Planning en control
Je rapporteert en adviseert de bestuurder over de planning en control cyclus en doet aanbevelingen ter verbetering. Je coördineert de begrotingscyclus en doet voorstellen voor de uitgangspunten van de begroting. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van brede/geïntegreerde managementrapportages. Je geeft richtlijnen en ondersteuning aan de directeuren bij het opstellen van de jaarrekening en verstrekt tussentijdse (management)informatie.

3.Professionalisering

Binnen Stichting AURO vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Jij bent de controller die altijd wil leren, actief deelneemt aan aan scholingsactiviteiten en zorgt dat je op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen op je vakgebied en maakt steeds weer de vertaalslag naar Stichting AURO.

In deze functie werk je vanuit kantoor en waar nodig ben je op de scholen aanwezig. Een dynamische baan dus. Je komt op een klein bestuurskantoor terecht. Dat maakt dat je nauw samenwerkt met de collega’s en het leuk vindt om op de verschillende niveaus aan de slag te gaan. Je hebt het mandaat om de functie in te vullen hoe je dat voor ogen hebt. Echt meebouwen. Daar heb jij zin in!

Adviserend Initiatief Slimme Sparringspartner Ontzettend Nieuwsgierig Expert Scherp Proactief Plezier Betrokken Open Creatief

Profiel

Adviserende expert
Collega’s zoeken je graag op en vinden in jou een slimme sparringpartner. Je bent een expert op je vakgebied en ook de aangewezen persoon die de juiste vertaalslag kan maken voor de scholen. Je ziet de rode draad en wat er moet gebeuren om Stichting AURO financieel gezond te houden. In deze adviesrol durf je beslissingen te nemen vanuit je expertise. Je bent scherp, stelt de juiste vragen en maakt op deze manier een snelle analyse.

Proactief en gericht op samenwerken
Jij bent ontzettend nieuwsgierig. Wil altijd weten hoe dingen in elkaar zitten om tot juiste oplossingen te komen. Je zoekt actief contact met de directeuren. Je durft initiatief te nemen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je luistert naar de verschillende perspectieven en als een kameleon sluit je aan bij je verschillende gesprekspartners. Je bent steeds creatief op zoek naar oplossingen hoe je het samen beter kan maken. Je hebt echt plezier in je werk en dat straal je uit!

Aanbod

Mooie rol met een sterke maatschappelijke betekenis

Werken bij Stichting AURO betekent ook je inzetten voor optimale groei en bloei van de kinderen die bij de Stichting naar school gaan. Een baan waar je echt iets kan betekenen! Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. Je werkzaamheden voer je uit op het stafbureau en vanuit huis. Ook ben je onderweg naar de verschillende scholen en externe contacten. Stichting AURO biedt naast de uitdaging een mooi pakket arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring binnen schaal 12 CAO PO én ruim 50 vrije dagen bij een fulltime contract.

Wij kijken breed, staan open voor nieuwe mogelijkheden en sluiten niemand uit. Deze rol staat daarom ook open voor mensen uit andere sectoren die in staat zijn zich het DNA van het onderwijs snel eigen te maken én nieuwe inzichten te brengen. Je hoeft niet alles al gedaan te hebben, maar jouw basis als financial staat.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor Stichting AURO.

De selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 13 december.

Geïnteresseerd

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 3 december 2023 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.