Directeur Astrum College voor Christelijke Onderwijsgroep Vallei en Gelderland-Midden

Inhoudelijk bevlogen regisseur
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

COG

COG staat voor Christelijke Onderwijsgroep Vallei en Gelderland-Midden en is de overkoepelende stichting van de aangesloten VO en MBO-scholen. Elke school heeft haar eigen karakter en bestaat uit kleinschalige, betrokken leergemeenschappen. Kenmerkend voor COG is de (onderwijs) visie dat ieder mens recht heeft op aandacht. Door het geven van aandacht aan iedere medewerker en student wordt groei mogelijk en geeft COG invulling aan hun opdracht om het goede onderwijs te geven. Met oog voor ieders kwaliteiten en verschillen bieden zij de uitdaging die daarbij past, op elk niveau.

COG werkt met Andersom Organiseren. Uitgangspunt is het sturen op taakvolwassenheid van de (onderwijs)teams. De professionals krijgen de ruimte om het uitvoeren van hun opdracht, geven van geweldig onderwijs, zelf te organiseren.

Het Astrum College is onderdeel van COG-MBO. Het Astrum College telt 1.500 studenten, 126 medewerkers en 45 opleidingen. Het opleidingenaanbod bestaat uit voltijd en deeltijd (mbo)-opleidingen in de richtingen Zorg & Welzijn; Horeca, Recreatie & Toerisme; Handel, Economie & Administratie; Media & ICT en Veiligheid & Sport.

Ondernemend en kleinschalig

Studeren bij het Astrum College betekent studeren in een kleinschalige, veilige en ondernemende omgeving. Het Astrum College wil iedere student laten stralen. Be who you are; everyone’s a star!

De school wil bewust niet te groot en niet te klein zijn, zodat de studenten alle aandacht en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Of dat nou een zetje in de rug is of juist extra uitdaging. Het onderwijs biedt een afwisselende mix van theorie en praktijk. Er heerst een ongedwongen informele sfeer waarin jezelf zijn en jezelf opnieuw uitvinden wordt gestimuleerd. De saamhorigheid wordt door zowel de studenten als de medewerkers gevoeld.

Functie

Directeur Astrum College

Als directeur val je direct onder het College van Bestuur, stuur je de zeven teams aan die het Astrum College heeft en ben je samen met de drie collega MBO-directeuren integraal verantwoordelijk voor het COG-MBO. Daar hoort bij dat de directeuren naast hun verantwoordelijkheid voor hun eigen locatie ook bijdragen aan de strategische thema’s binnen COG in de vorm van het beheren van één of meerdere strategische portefeuille(s). Daarnaast ben je het gezicht in de regio en bewaak je het merk ‘Astrum College’ door te investeren in de relatie met het bedrijfsleven, scholen en andere stakeholders.

De komende jaren sta je voor de volgende mooie en ambitieuze uitdagingen:

  • Het vergroten van eigenaarschap en de integrale verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie.
  • Operationaliseren van de onderwijscode door flexibilisering van het onderwijs en toepassing Blended Learning.
  • Inrichting van de organisatie, zorgen voor een sluitende locatiebegroting, overzicht houden, risico’s zien en meten.
  • Stimuleren van de onderlinge samenwerking, betrokkenheid en verbinding tussen studenten, teams, stakeholders en met collega’s op andere locaties binnen het MBO en COG-breed.
  • Keuzes maken met betrekking tot de profilering van het Astrum College en deze keuze laden en uitdragen.
  • Samenwerking met instroom en uitstroom intensiveren door onder andere doorlopende leerlijnen, leven lang ontwikkelen en een sterk onderscheidend vermogen.
  • Bevorderen van de concurrentiepositie door aan de ene kant groei van aantallen studenten en aan de andere kant behoud van kleinschaligheid en informele sfeer.
  • Het verstevigen en uitdragen van een vooruitstrevende onderwijsvisie binnen COG-MBO en daarbuiten.
  • Verbeteren van de interne communicatie en samenwerking door korte lijnen en duidelijke aanspreekpunten.
  • Implementeren en bijsturen van vastgesteld beleid en de strategische personeelsplanning COG-MBO breed, en specifiek voor de locatie.

Sensitief Communicatief Laagdrempelig Energiek Vasthoudend Besluitvaardig Inspirerend Visie

Profiel

Inhoudelijk bevlogen regisseur

Regisseur

Als regisseur houd je altijd het grote geheel integraal in de gaten en bewaak je het gezamenlijke perspectief van de organisatie. Dit doe je samen met je collega’s op de locatie, de COG organisatie en jouw stakeholders in de regio. Je wakkert aan, geeft aanwijzingen en stimuleert eigenaarschap. Je geeft kop en staart aan zaken, hebt oog voor het proces en het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt. Om vervolgens ruimte te geven, krachten naar boven te halen, te delen en samen te werken. Hierdoor geef je jezelf, de organisatie en de ander een onderscheidend vermogen.

Je brengt scherpte door duidelijk te communiceren welke stappen er moeten worden genomen en legt uit waarom, naar je gehele omgeving.  Als regisseur sta je voor vakmanschap, en zit scenario denken en richting geven in je DNA.

Inhoudelijk bevlogen

Jouw passie voor jongeren en ontwikkelen is duidelijk zichtbaar. Met als einddoel beter onderwijs voor de studenten dat aansluit op de arbeidsmarkt van de toekomst. Deze bevlogenheid breng je enthousiast over aan jouw omgeving.  Dat maakt dat je vanzelfsprekend welkom bent in relevantie netwerken en samenwerkingen. Daarbij ben je zichtbaar en weet je het verhaal en belang van het Astrum College en COG goed over te brengen.

Je bent niet alleen zelf bevlogen maar ook op zoek naar de passie en drijfveren van anderen. Je wilt weten wat er echt verteld wordt, snappen wat het betekent voor de ander en oplossingen aanreiken. Hierdoor word je niet verrast en kan je met overtuiging overbrengen wat goed en nodig is om te doen. Je kunt meebewegen zonder inhoud, doel en kwaliteit los te laten. Daarbij durf je kritische vragen te stellen. Doordat je sterk inhoudelijk op de hoogte bent van de ontwikkelingen, kan je intern optreden als een faciliterend leider die vakkundig meedenkt en vormgeeft. Daarnaast geeft het verbindend vermogen om mensen met elkaar te laten samenwerken.

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een informele leider die keuzes durft te maken en focus weet aan te brengen. Iemand die student en medewerker het beste uit zichzelf wil laten halen en het Astrum College duidelijk weet te profileren, intern en extern. De organisatie kan laten groeien, in aantallen studenten, in kwaliteit en in onderscheidend vermogen. Je hebt stevige integrale (eindverantwoordelijke) leidinggevende ervaring, eigenaarschap in teams vergroot en kent het  (MBO) onderwijs of hebt aantoonbaar andere sectoren snel eigen gemaakt.

Aanbod

ontwikkeling voorop

Als jij voor COG en voor het Astrum College kiest, dan kiezen zij voor jou! Je bent welkom in een inspirerende en dynamisch werkomgeving met geweldig beroepsonderwijs waar uitstekende arbeidsvoorwaarden en scholingsmogelijkheden worden geboden. Het dienstverband is tijdelijk met de nadrukkelijke intentie dit na een jaar om te zetten in een vast contract. Inschaling vindt plaats volgens de CAO-MBO in schaal 14 en is conform het functiebouwwerk locatiedirecteur C.

Procedure

gericht op persoonlijkheid en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern aangeboden, waarbij interne kandidaten van harte worden uitgenodigd te reageren. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op 13 april waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op 19 april waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op 22 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 mei 2022 af te ronden met zorg, zorgvuldigheid en veiligheid voor iedereen. We stellen onze procedure flexibel op, live waar het moet en digitaal waar het kan, inspelend op de actuele ontwikkelingen. Heb je vragen over het proces dan staan we graag voor je klaar.

Geïnteresseerd

Anderen laten stralen?

Ben jij deze toekomstige directeur die sturing en ruimte geeft waardoor anderen zich kunnen ontwikkelen tot de persoon die ze willen zijn? Dan zien wij graag uiterlijk 4 april jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351). Natuurlijk is Martine bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.