K+V werving selectie interim management

Ondernemend, betrokken en samenwerkingsgericht

Amsterdam
Organisatie |

ASVO

De ASVO staat voor de Amsterdamse School Vereniging voor Opvoeding en Onderwijs, gevestigd in het hart van Amsterdam. Een echte vereniging van ouders van leerlingen. Officieel uit 1954 maar met verbindingen uit de 19e eeuw. De ASVO kent twee afdelingen: een Reguliere afdeling en een Montessori afdeling. De school heeft 340 leerlingen en ruim 35 medewerkers waaronder naast de groepsleerkrachten ook onderwijsassistenten, vakleerkrachten (muziek, gymnastiek, Bevo), een zorgcoördinator en ondersteuning. Op school gaan een prettige sfeer en goede onderwijsprestaties hand in hand. De kinderen worden uitgedaagd, leren veel en gaan met plezier naar school. Dit wordt dagelijks gerealiseerd door een enthousiast en zeer gemotiveerd team. Samen vormgeven aan onderwijs is nu belangrijker dan ooit en dat doen we bij de ASVO.


Abonneren

Functie | Directeur-Bestuurder

De uitdaging

De nu te werven directeur-bestuurder gaat samen met de andere (beoogd) directeur-bestuurder leidinggeven aan de organisatie. Hierbij ben je in staat om in onderlinge afstemming jullie kwaliteiten in te brengen en daarmee van waarde te zijn voor de verdere ontwikkeling van de ASVO in zijn geheel en de Montessori afdeling in het bijzonder. Voor de ASVO betekent dit dat de focus ligt op onderwijsontwikkeling, professionalisering èn een sterkere profilering naar buiten.

Amsterdam verandert en de ASVO verandert mee. Dat vraagt een nieuwe visie en de energie om die visie samen met het team om te zetten in echte vernieuwing van de school, zowel voor de Reguliere afdeling als voor de Montessori afdeling.

De functie

We zijn op zoek naar een directeur-bestuurder voor de ASVO, die tevens leiding geeft aan de Montessori afdeling. Belangrijke stakeholders zijn je team, de leerlingen, ouders, MR, de vereniging, de RvT, de gemeente en andere maatschappelijke partijen. In deze rol ben je dus strategisch de bestuurder, tactisch de directeur en operationeel de direct leidinggevende. Schakelkracht tussen deze rollen is noodzakelijk. Binnen de rol zijn de volgende accenten aan te brengen:

  • Profilering van de school
  • Vormgeven van de dialoog met en verantwoording aan stakeholders
  • Aansluiting vinden bij de ontwikkelingen in Amsterdam (internationalisering, instroom en uitstroom, het PO en VO en het Montessori-onderwijs)
  • Vernieuwing en doorontwikkeling van onderwijsprocessen
  • Invulling geven aan kwaliteitszorg
  • Verder ontwikkelen van de digitalisering in onderwijs
  • Samen met ouders invulling geven aan de schoolvereniging

Ondernemend, betrokken, samen, inspirerend, energiek en vernieuwend

Profiel

Ondernemend

Je ziet jouw school als jouw organisatie. Je bewaakt het onderwijsproces, creëert ruimte voor ontwikkeling, stimuleert nieuwe initiatieven en hebt oog voor de profilering van de school. Daarnaast stimuleer je het verenigingsleven en geeft hier, samen met de ouders, uitvoering aan. Daarbij neem je zelf graag het voortouw. Je bent in staat om van buiten naar binnen te kijken en andersom.  Ondernemen is ook doen: overzicht houden, een plan maken en echt uitvoeren, het monitoren van de voortgang en dat inzichtelijk kunnen maken en presenteren. Je zorgt voor een goede balans tussen wat (financieel) kan en (inhoudelijk) mogelijk is. Creativiteit is hierin belangrijk. Leren doe je met elkaar en in de maatschappij. Dat deze steeds verandert en je daar als school op moet inspelen is voor jou vanzelfsprekend, even vanzelfsprekend als het bewaken en bewaren van de wortels waaruit de ASVO is voortgekomen: “Rijkdom in verscheidenheid, kracht in eenheid”.

Betrokken

De ander zien, begrijpen en helpen. Bij jou kan iedereen zichzelf zijn en je omarmt de verschillen. Je zet lijnen en kaders uit en creëert daarvoor draagvlak. Je brengt samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Ook bouw je op het juiste tempo verder uit, ontwikkel en bevorder je eigenaarschap en integraal leiderschap. Je hebt hierin ervaring en weet wat er nodig is om onderwijskundige veranderingen door te voeren en verder te ontwikkelen. Daarbij ben je doortastend, sensitief en ondersteun je graag alle betrokkenen.

Samenwerkingsgericht

Van nature zoek je de samenwerking op. Samen leren en de ander stimuleren op het juiste moment. In jouw team, met de RvT, collega-directeur en MR. Je wil weten wat er bij de ander speelt en hoe je samen verder kunt komen. Dit doe je door vragen te blijven stellen, ruimte te geven voor reflectie en samenwerking te organiseren en te faciliteren. Met respect voor ieders rol weet je verbindingen te leggen, samenwerkingen sterker te maken en nieuwe kansen te creëren. Je bent transparant en stelt de ander in staat zijn rol goed te vervullen. Daarnaast ben je goed geïnformeerd, word je niet snel verrast en weet iedereen jou te vinden, zodat jij en de ASVO duidelijk zichtbaar zijn.

Wat neem je mee

Je bent een energieke en stevige persoonlijkheid en ervaren leidinggevende met een flinke dosis onderwijservaring en bewezen verandervaardigheden. Kennis van en/of ervaring in het moderne montessorionderwijs is een pré, evenals de bereidheid je hierin (verder) te verdiepen en te bekwamen.

Aanbod

Heb jij zin om met het team van de ASVO verder te bouwen aan een prachtige school in hartje Amsterdam? Dan hebben wij een goed aanbod voor je. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-PO en inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Omvang is maximaal 0,8 fte.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed op dinsdag 17 maart waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow op dinsdag 31 maart waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show op dinsdag 7 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie? Dan zien wij graag uiterlijk 9 maart jouw reactie tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen, 06 5060 3351 en Johannes Arets, 06 1026 0480. Natuurlijk zijn Martine en Johannes bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd online een persoonlijke profielmeting te doen.

Directeur-Bestuurder
Vast
32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.