Passievol en cultureel ondernemer

Oss
Organisatie |

Muzelinck

Actieve kunst- en cultuurbeleving verbindt en verrijkt. Het zorgt voor verwondering, interactie en ontwikkeling van inlevingsvermogen. Het is hiermee verbindend in de samenleving en draagt bij aan het levensgeluk van mensen. Muzelinck bouwt bruggen in Cultuur. De afgelopen jaren heeft Stichting Muzelinck zich ontwikkeld tot een maatschappelijk gedreven culturele organisatie. De kern bestaat uit de stimulering van cultuur en het leggen van verbindingen tussen cultuur en andere domeinen. Hiermee wordt een brug gebouwd tussen cultuur en sport, tussen cultuur en zorg, tussen cultuur en onderwijs en tussen beoefenaars en aanbieders. Als bruggenbouwer verbindt Muzelinck mensen en partijen met elkaar.

Vanuit behoefte worden programma’s ontwikkeld en gevraagd en ongevraagd advies gegeven. Muzelinck is voorlichter en organiseert daar waar het aanvullend kan zijn. Muzelinck scout in het culturele veld om te weten wat er speelt, en anticipeert op die behoefte. Er is een sterk geloof in de kracht van Kunst en Cultuur, dat via de vakkrachten, specialisten en kunstenaars vorm krijgt.

Vragen worden opgehaald uit de samenleving en samen met betrokkenen vertaalt in programmalijnen en vervolgens wordt dit terug gegeven aan opdrachtgevers en maatschappelijke partners: Muzelinck bouwt bruggen in Cultuur.

Voor deze bruisende organisatie zoeken wij een directeur- bestuurder met hart en passie voor cultuur en kunst.

Functie | Directeur-Bestuurder

De directeur-bestuurder komt terecht op een warme plek waar mensen met hart en ziel werken aan meer kunst en cultuur en verbinding. Een plek waar mensen elkaar zien en elkaar helpen, waar ontwikkeling is en gelachen wordt. Een plek met een koers voor de komende jaren waar je samen met 40 medewerkers en de Raad van Toezicht aan gaat werken. Je werkt intensief samen met het managementteam en stafmedewerkers en bent eind verantwoordelijk voor de strategie, tactiek en uitvoer van de koers en afgeleide plannen. Je bent een coachend leider. Je legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Muzelinck is een organisatie die staat, gezond is en een heldere koers voor ogen heeft. Muzelinck kent uiteraard uitdagingen: hoe gaat het verder na Covid? Hoe blijf je je goed positioneren bij de koers? Hoe ziet de huisvesting er over een aantal jaren uit? Hoe houd je een gezonde balans tussen de culturele missie & visie en de bedrijfsvoering?

Overtuigingskracht Coachend leidinggeven Sturen Relaties-opbouwen Communicatief Cultureel Ondernemer Sensitief Compassie Commitment Zakelijk

Profiel

De directeur-bestuurder die Muzelinck zoekt treft een groep mensen die op hun plek zitten en met hart en ziel werken aan verbindingen in de kunst en cultuur. Een plek waar een koers is uitgezet en waar het gaat om de balans tussen artistieke waarde en een gezonde bedrijfsvoering. Muzelinck gaat daarnaast op zoek naar andere huisvesting en zal haar positie in Oss en Brabant moeten versterken. Om meer bruggen te bouwen zijn meer fondsen, projecten en relaties nodig.

De ideale directeur-bestuurder is:

 • primair maatschappelijk georiënteerd.
 • een natuurlijk ambassadeur voor de ge­wenste bedrijfscultuur: integer, transparant, doel-, ontwikkel- én oplossings­ge­richt.
 • het boegbeeld die het belang van maatschappelijke participatie in kunst en cultuur neerzet.
 • gericht op de ingezette koers van Stichting Muzelinck tot wasdom te brengen.
 • in staat deze koers intern en extern concreet door te vertalen en voor de komende jaren door te ontwikkelen.
 • bekend met beïnvloeding en besluitvorming bij lokale en regionale overheden.
 • politiek-be­stuur­lijk sensitief.
 • diegene die de doelen van Stichting Muzelinck realiseert en daarmee onder andere invulling geeft aan de afspraken met de gemeenten Oss en Bernheze, externe fondsen en andere stakeholders.
 • in staat een optimale balans te houden tussen culturele doelstellingen èn bedrijfseconomische doelstellingen.
 • een ervaren leidinggevende, die een team aanstuurt van betrokken creatieve professionals vanuit een gezonde zakelijke houding met een resultaatgerichte en ondernemende instelling.
 • in staat om vandaag acties in te zetten om projecten en activiteiten in de toekomst te realiseren.
 • een stevige en overtuigende gesprekspartner die besluiten durft te nemen.

Functie-eisen

 • Universitaire of hbo-opleiding.
 • Tenminste 10 jaar ervaring in managementfunctie(s).
 • Aantoonbare affiniteit met kunst, cultuur en de creatieve sector en een goed ontwikkelde antenne voor de nieuwste trends en ontwikkelingen.
 • Ervaring met bedrijfsvoering en zakelijk inzicht.
 • Bij voorkeur ervaring met huisvesting / vastgoed.
 • Een uitgebreid en relevant netwerk en kennis van relevante ontwikkelingen in Noord-Oost Brabant.
Aanbod

Ben jij de culturele ondernemer met passie voor kunst & cultuur en het juiste gevoel voor zakelijkheid? Muzelinck biedt een inspirerende werkplek en rol.

 • Een 32 urige werkweek.
 • Contract voor 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bezoldiging is conform de CAO Kunsteducatie, schaal 15, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
Procedure

Muzelinck wordt in deze procedure geholpen door K+V. Hier zal een eerste kennismaking plaatsvinden en bij geschiktheid volgt een een aantal gesprekken met de Raad van Toezicht, managementteam, medewerkers en OR. Het streven is voor eind september de procedure af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageren dan uiterlijk 30 augustus aanstaande door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 438 73326) of Micha van Aart (06 463 90312). Roel en Micha begeleiden deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

 

Directeur-Bestuurder
vast
32uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.