Onderwijskundig (ver)leider

Wageningen
Organisatie |

RSG Pantarijn

Iedereen is welkom bij Pantarijn
Van leerlingen in het praktijkonderwijs tot het gymnasium: op scholengemeenschap Pantarijn is er plek voor iedereen en voor ieders talent.

Verschillende locaties. Allemaal écht Pantarijn, maar met een eigen karakter
3 schoollocaties en een internationale schakelklas in Wageningen, 1 schoollocatie in Rhenen en 1 in Kesteren. Bij elkaar gaan er zo’n 2.700 leerlingen met plezier naar school bij Pantarijn. Verschillende locaties en toch allemaal écht Pantarijn maar wel met een eigen karakter. Dat betekent dat wij iedere leerling op de juiste plek brengen en helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. We vinden het prettig dat wij elke leerling kennen, en de leerling kent ons. Daarom zijn onze schoollocaties kleinschalig. Ze zijn ook veelkleurig en divers. Iedereen is welkom en respect voor de ander en andersdenkenden staat voorop. We hebben oog voor de ontwikkeling van ieders talent, leerlingen én medewerkers.

We willen een scholen zijn waar onze leerlingen met plezier naartoe gaan. Waar iedereen welkom is en waar iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. Zo krijg je de ruimte om te ontdekken waar je goed in bent, je talent aan te boren en het beste uit jezelf te halen.

Onze missie is: Haal uit jezelf wat in je zit.

Iedere leerling heeft een uniek talent, is ergens goed in. Uit jezelf halen wat in je zit, daar maken we ons op Pantarijn sterk voor. Op Pantarijn krijg je de kans om te ontdekken wat jij wilt en kunt. Om stevig in je schoenen te staan en overwogen keuzes te maken. Wij bieden jou de omgeving waarin jij optimaal kan leren. Onze leraren begeleiden leerlingen in klasverband, in groepjes en individueel.

Een korte impressie van onze locaties:

Functie | Directeur-Bestuurder

Met het vertrek van de huidige directeur-bestuurder ontstaat er bij de stichting een vacature voor een nieuwe directeur-bestuurder voor RSG Pantarijn. De vorige directeur-bestuurder heeft een stevige periode gebouwd aan Pantarijn. Er staat een gezonde organisatie die ook natuurlijk een aantal mooie uitdagingen kent. Samen met de locatiedirecteuren richting geven aan een nieuwe koers voor Pantarijn waarbij onderwijs, kwaliteit, innovatie en samenwerking de kern zijn.

Als directeur-bestuurder word je naast de locatiedirecteuren, bijgestaan door een kleine effectieve staf vanuit de afdelingen: Bestuurssecretariaat, Communicatie, Facilitair, Financiën, HR, ICT en Kwaliteit.

De uitdagingen op de verschillende locaties zijn divers. Wageningen, Rhenen en Kesteren kennen alleen al demografisch andere groei en krimp verwachtingen. Daarnaast verschillen culturele achtergronden, van dorp en stad maar ook historisch. Toch is er veel van elkaar en met elkaar te leren. Als directeur-bestuurder heb je oog en gevoel voor de verschillen en hecht je sterk aan wat wel samen kan en samen beter kan.

Als boegbeeld heb je een stevige rol naar buiten, naar de stakeholders als gemeenten, samenwerkingsverbanden, collega onderwijsbesturen en het vervolgonderwijs.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend Ondernemend Zorgzaam

Profiel | Onderwijskundig (ver)leider en nieuwsgierige maatschappelijke ondernemer

Onderwijskundige (ver)leider

Jij weet waar je aan begint. Kent het onderwijs en verstaat de kunst van verleiden in het (voortgezet) onderwijs. Jij zoekt het hogere doel, verbindt op de leerling en de maatschappelijke opdracht om vervolgens ook daarop te verbinden. Je bouwt samen aan een goede visie. Een visie met een opdracht en jij durft ook die didactisch pedagogische opdracht te vertalen naar elkaar. Aan te spreken op elkaar en te stimuleren dat iedereen zijn talent optimaal kan inzetten voor elke leerling. Met respect voor wat er is. Met oog voor de verschillen, maar ook met de nieuwe visie en het doel in zicht. Verbindend vanuit rust de goede dingen doen en laten doen. Jij kunt Pantarijn zijn en ook de verschillende scholen. Je snapt wat nodig is voor samen en ook weer de eigen kleur van de scholen.

Nieuwsgierige maatschappelijke ondernemer

Jij durft met volledige interesse in de ander de inspiratie aan te wakkeren en met de passie van het openbaar onderwijs, RSG Pantarijn verder te brengen. Pionieren zoals RSG Pantarijn al doet en vanuit die rol doorgroeien. Passend bij de omgeving van de verschillende locaties. Luisteren, uitdagen om gewoon te doen. Nieuwsgierig naar wat de ander nog meer kan. Jij kunt inspireren om op te halen bij de ander. Met positieve energie en humor. Slim als een ondernemer. Betrokken als een echte onderwijsleider. Je kunt de buitenwereld en de stakeholders verbinden met Pantarijn en Pantarijn verbinden met de buitenwereld. Bouwt makkelijk een goed netwerk in de regio dat helpt om de visie te realiseren.

Jij kan een visie neerzetten en omzetten naar tastbare resultaten voor de leerlingen. Je helpt met het kiezen van een uitstekende koers voor de verschillende scholen en je helpt om die koers zichtbaar te maken. Jij kunt ook overal een beetje Pantarijn in zetten en laten voelen. Samen sterker en meer en vooral ook slimmer en sneller. De ander laten excelleren voor het beste onderwijs in de regio.

Je hebt natuurlijk een academische achtergrond en kent de geheimen van vernieuwen in het onderwijs.

Aanbod

Wil jij je inzetten voor de leerlingen en medewerkers van RSG Pantarijn? Dan is dit de functie voor jou en kun jij echt het verschil maken in het onderwijs in deze regio.

Procedure | Eerst kort ontmoeten en dan doorgaan

Het wervingstraject bestaat uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

Speed, op woensdag 18 mei:  Hierin maak jij in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis met de mensen van RSG Pantarijn. Zij maken vooral kennis met jou.

Slow op maandag 23 mei: Hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang.

Show op maandag 30 mei: Jij laat zien en laat ervaren wie je bent en hoe jij leiding geeft.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd | Werken op deze moderne school met 25 jaar geschiedenis?

Ben jij de onderwijskundige verleider? Dan vragen wij jou zo snel mogelijk, maar graag uiterlijk 15 mei aanstaande, te reageren door je cv en motivatiebrief te uploaden.

Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk is Johannes bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddates wordt gevraagd om online een persoonlijke profielmeting te doen.

Directeur-Bestuurder
Vast
Fulltime

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.