Mensgerichte strateeg met gevoel voor techniek

Dokkum
Organisatie |

Kabelnoord

Kabelnoord is het Friese telecombedrijf, gevestigd in Dokkum. Het bedrijf levert diensten over de eigen netwerken. Kabelnoord is een NV waarvan de aandelen in eigendom zijn bij vier gemeenten, Noardeast-Fryslân en Dantumadiel en de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. In deze gemeenten beschikt Kabelnoord over een volledig dekkend netwerk, dat (bijna) geheel uit glasvezel bestaat. In acht andere Friese gemeenten heeft Kabelnoord een netwerk in het buitengebied.

In totaal zijn circa 45.000 percelen aangesloten of aansluitbaar op het netwerk. Ongeveer 30.000 klanten maken gebruik van diensten -radio/televisie, internet en bellen- die Kabelnoord over deze netwerken levert. Daarnaast leveren diverse andere aanbieders ook diensten over de netwerken van Kabelnoord.

Kabelnoord bevindt zich in de laatste fase van een investeringsprogramma -gestart in 2014- waarin het coax-netwerk is omgebouwd naar glasvezel en is uitgebreid met een netwerk in een aantal nieuwe werkgebieden, het buitengebied. De komende jaren gaat het om beheer en onderhoud. Het bedrijf is regionaal georiënteerd en werkt kleinschalig, laagdrempelig en oplossingsgericht. Kwaliteit en betrouwbaarheid met Friese nuchterheid zijn kenmerkend voor deze organisatie, waarbij de klant een belangrijke rol speelt. Het netwerk is robuust qua omvang, capaciteit en bandbreedte en de lange termijn visie is helder: een betrouwbaar net in handen van Kabelnoord en lokale overheden is van groot belang voor de Friese samenleving.

Bij Kabelnoord werken rond de 50 medewerkers en aanvullend circa tien mensen via inhuur en uitbesteding. De bedrijfsleiding bestaat uit een enkelhoofdige directie en twee managers. De dagelijkse aansturing wordt gedaan door vier teamleiders. De sfeer is informeel met veel ruimte voor eigen initiatief. Kabelnoord heeft een balanstotaal van ongeveer €92 miljoen (ultimo 2020) en een omzet van €15 miljoen.

Vanwege de pensionering van de huidige directeur zoeken we een nieuwe directeur. Een strategisch en mensgericht leider die intrinsiek gemotiveerd is voor het bedrijf, de klant en de diensten.

Functie | Directeur

De directeur geeft leiding aan de organisatie en het managementteam. Daarin zitten de manager techniek en manager financiën & ICT. Specifieke beleidsterreinen voor de directeur zijn strategie, marketing & communicatie, HR en de relaties met alle stakeholders.
De Raad van Commissarissen (RvC) bestaat uit drie leden en heeft regelmatig contact met de directie. De RvC treedt ook op als werkgever van de directeur.

Strateeg Mensgericht Intrinsiek gemotiveerd Timing Daadkracht Kwaliteit Betrouwbaar Bedoeling Communicatief Boegbeeld Verbinden Relaties opbouwen Trots Fryslân

Profiel

Kabelnoord is een geweldig bedrijf waar de medewerkers trots op zijn en deze trots verder mogen uitdragen. Samen met de overheden wordt gewerkt aan de dagelijkse connectie vanuit Fryslân met de rest van de wereld, belangrijk voor, onder andere, het vestigingsklimaat in Fryslân. Kabelnoord zoekt een directeur, die intrinsiek gemotiveerd is deze betrouwbaarheid en kwaliteit te blijven waarmaken op lange termijn. Een man of vrouw met gevoel voor mens en omgeving. Met visie en overtuigingskracht en gevoel voor timing. Een persoon die met de juiste zakelijkheid en nuchterheid Kabelnoord de komende jaren versterkt en uitdraagt. Een persoon die met gevoel voor HR en marketing, samen met het MT en de RvC, vorm geeft aan de lange termijn. De positie van Kabelnoord is uniek en maatschappelijk zeer relevant, een ‘nutsvoorziening’.

Wij zoeken een echte leider die met visie en een helicopterview samen met de mensen, de RvC en de aandeelhouders Fryslân voorziet van een tegenwoordig onmisbare dienst. Een integere man of vrouw die vanuit vertrouwen stuurt op het resultaat en eigenaarschap vanzelfsprekend vindt. Iemand die het goede verhaal van en over Kabelnoord gaat vertellen en blijft waarmaken.

Van de directeur wordt, naast leidinggevende ervaring in een vergelijkbare positie, verwacht dat hij/zij

  • Affiniteit heeft met techniek
  • Gevoel voor de bedrijfskundige aspecten van het werk
  • Ervaring heeft in het omgaan met overheden als eigenaar en/of stakeholder
  • Gevoel heeft voor het belang van publiekscommunicatie
  • De mentaliteit van klanten en medewerkers in Noord Nederland begrijpt
  • In staat is de financiële grenzen te bewaken en in meerjaren-perspectief te denken
  • Het maatschappelijk belang van betrouwbare en voor iedereen betaalbare infrastructuur uitdraagt
Aanbod

Een schitterende functie, uniek in Nederland, met goede primaire (circa € 130.000,–, incl. vakantietoeslag) en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een hybride leaseauto, 3% resultaatsdeling, trendvolger CAO).

Procedure

De procedure start in Veenendaal met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Dit is digitaal of live en hierna volgt, bij geschiktheid, twee gesprekken met Kabelnoord op vrijdag 21 januari.

De huidige directeur zal per 1 juli 2022 met pensioen gaan. Begin maart is er een enkelvoudige voordracht van de RvC aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). De beoogde startdatum is 1 juni 2022.

Geïnteresseerd

Bent u geïnteresseerd in deze functie? We vragen u snel te reageren, voor 9 januari aanstaande, door bij “solliciteer direct” uw CV en motivatie te uploaden. U kunt uw inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 69 85 990, ook in het Frysk) en Roel Roelfzema (06 438 73 326). Helga en Roel begeleiden deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.