K+V werving selectie interim management

Plaatsvervangend algemeen directeur

Hengelo
Organisatie |

SWB Midden Twente

SWB Midden Twente heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een bijzonder(e) maatschappelijke organisatie. Een bedrijf waar medewerkers, klanten en opdrachtgevers trots op zijn, financieel gezond en met een belangrijke rol in een aantrekkelijke regio. SWB Midden Twente is een ondernemende organisatie waar de kwaliteit van dienstverlening hoog is en waar de mensen, die er werken oprecht betrokken zijn. SWB Midden Twente opereert in een dynamische omgeving, met veel veranderingen, ontwikkelingen en verschillende stakeholders.

De organisatie kent twee bedrijfsonderdelen: SWB en Gildebor. Beide zijn marktgericht, proactief, slagvaardig en spelen in op actuele ontwikkelingen. Het werk-leerbedrijf SWB zorgt voor de ontwikkeling van mensen zodat ze mee kunnen doen in de maatschappij: ‘Belangrijk Werk’. Gildebor zorgt voor de uitvoering van beheer- en onderhoudstaken in de openbare ruimte van gemeenten: ‘Buitengewoon”. Zie ook: www.swbmiddentwente.nl, www.swb.nl en/of www.gildebor.nl.

Bij het bedrijfsonderdeel SWB werken ongeveer 1200 personen, van wie 800 SW en jaarlijks circa 400 re-integratietrajecten; bij Gildebor werken ongeveer 300 personen, van wie 50% SW. Beide bedrijfsonderdelen werken nauw samen, en met vele bedrijven en organisaties uit de regio.

SWB Midden Twente is een Gemeenschappelijke Regeling waarin drie gemeenten deelnemen; Hengelo, Hof van Twente en Borne. Er is een algemeen bestuur met zes leden (per gemeente twee) en een dagelijks bestuur met drie leden. Daarnaast kent het bestuur twee adviseurs; één vanuit werkgeverskringen en één vanuit werknemerskringen. Gelieerd aan de GR kent SWB Midden Twente twee BV’s en vier Stichtingen.

Zeer recent is een nieuwe Algemeen Directeur aangetreden waardoor de vacature is ontstaan.

Functie | Directeur Middelen & Control

Je hebt als directeur Middelen & Control een zelfstandige en rechtstreekse verantwoordelijkheid naar het bestuur van de GR als ‘statutair’ controller: de besturing van de organisatie. Daarnaast ben je de plaatsvervanger van de Algemeen Directeur. Je bent lid van het Directieteam (DT), dat bestaat uit de Algemeen Directeur (voorzitter), Directeur werk-leerbedrijf SWB en de Directeur Gildebor. Het DT vergadert wekelijks; de lijnen naar organisatie en bestuur zijn kort. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur en samen met hem treed je op als de directie. Je bent als directeur Middelen & Control verantwoordelijk voor de teams van Facilitaire Zaken, Informatiemanagement & Interne Controle en Financiële Administratie.

De belangrijkste opgave voor de nieuwe directeur ligt de eerste jaren op het verbeteren van de informatievoorziening: de ondersteunende processen en systemen zijn aan vernieuwing toe. Hier is een belangrijke slag te slaan met als doel een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering, die stevig bijdraagt aan de primaire doelstellingen van de organisatie en aan excellente dienstverlening aan haar stakeholders, klanten, opdrachtgevers en medewerkers. Je bent (mede) opdrachtgever voor – en prominent deelnemer- aan dit grote organisatie brede project. Er ligt een strategisch ICT-plan, dat start met het digitaliseren, met het inrichten van de managementrapportages (als onderdeel van de P&C-cyclus) en het inrichten en bewaken van het risicomanagement. Het gaat bij rechtmatig- en doelmatigheid niet alleen om financiën, maar om alle aspecten van de bedrijfsvoering (materieel, informatie, organisatie, personeel).

De volgende opgave is het managen van facilitaire processen en diensten. Sinds de fusie van SWB Midden Twente met de BOR-taken van gemeenten, die zijn onder gebracht in Gildebor (begin 2017) ligt er een belangrijke opgave op het terrein van huisvesting (het aantal locaties is fors toegenomen) en materieel. Door deze fusie is ook het belang van rechtmatig en doelmatig inkopen fors toegenomen. Je bent strategisch verantwoordelijk voor deze opgave.

Tot slot ben je als lid van de directie opdrachtgever en verantwoordelijk voor de realisatie en implementatie van organisatiebrede programma’s en projecten. Je bent als directeur Middelen & Control verantwoordelijk voor een algehele kwaliteitsslag in de bedrijfsvoering.

Vanzelfsprekend onderschrijf je de strategienota 2018 – 2022 “Wij regelen het 1,2,3!” en weet je vanuit je rol en positie deze om te zetten naar de praktijk.

FUNCTIE-EISEN

De ideale kandidaat heeft:

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Leidinggevende ervaring binnen een complexe organisatie
 • Financiële expertise met een goede bedrijfskundige blik
 • Strategisch inzicht om de organisatie toekomstbestendig te houden
 • Uitstekende helicopterview met oog voor detail
 • Uitstekende projectmanagement vaardigheden
 • Aantoonbare affiniteit met de doelgroep en opdrachten

Helicopterview Oog voor Detail Innovatief Energiek Gedreven Fris Creatief Besluitvaardig Daadkrachtig Politiek-Bestuurlijke ‘Snapkracht’ Proactief

Profiel
 • Je bent innovatief, energiek en gedreven, fris en creatief
 • Je bent besluitvaardig en daadkrachtig
 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke ‘snapkracht’
 • Je bent analytisch sterk en brengt eenvoud aan in complexe materie
 • Je bent proactief, neemt verantwoordelijkheid, bent aanspreekbaar en spreekt aan
Aanbod | SWB Midden Twente biedt

Werken bij SWB Midden Twente betekent werken in een collegiale, ambitieuze en innovatieve omgeving met professionele en betrokken collega’s met veel ruimte en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden: CAR-UWO schaal 14 met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een 36-urige werkweek.

Procedure

Gesprekken bij K+V zijn in week 3 – 5, de gesprekken bij de opdrachtgever worden gepland in week 5 en 6; we streven ernaar de procedure vóór 1 maart 2019 af te ronden. Beoogde startdatum is 1 april 2019.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo spoedig mogelijk – maar uiterlijk zondag 13 januari 2019 aanstaande – te reageren door onderaan op ‘Solliciteer direct’ te klikken. Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner (06 22 698 599) en Michiel van Wessem, partner (06 52 008 834).

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Directeur Middelen & Control
Vast
36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.