Directeur – Montessori basisschool Passe Partout

Teambouwer

Over de organisatie

Montessori basisschool Passe Partout

In één van de grootste woonwijken van Zoetermeer, Rokkeveen, is de kleinschalige Montessori Basisschool Passe Partout met circa 200 leerlingen gevestigd. De missie van de school is om ruimte te creëren voor ieder kind, zodat het zich kan ontwikkelen tot een harmonisch en sociaal denkend individu.
Passe Partout biedt gedegen kleinschalig onderwijs met veel aandacht voor de individuele kansen en mogelijkheden van de leerlingen. De school maakt deel uit van het Montessori Kin centrum, dat een doorgaande leerlijn biedt voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Kinderen kunnen zich hier in elke leerfase optimaal ontwikkelen. De school biedt opvang en onderwijs van 7.00 uur ‘s ochtends tot 18.30 uur ‘s avonds.
Ouders ervaren op deze school dat de leerkracht ziet wat het kind nodig heeft en hier ook de tijd voor neemt.

Montessori Basisschool Passe Partout is onderdeel van de Stichting Montessori Onderwijs Zuid-Holland (MZH), waartoe ook scholen in Den Haag, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp behoren. Samen met de andere scholen binnen de stichting werkt de school aan kwalitatief hoogwaardig Montessorionderwijs in de regio. Samen met de bestuurder en een kleine staf vormen de schooldirecteuren ook de directie van de stichting.

Het team bestaat uit 20 enthousiaste en professionele medewerkers, waaronder (vak)leerkrachten, een directeur, een intern begeleider, onderwijsassistenten en administratieve ondersteuning.

Functie

Directeur

Montessori Basisschool Passe Partout is op zoek naar een nieuwe directeur. Voor de nieuwe directeur ligt een mooie uitdaging klaar: het versterken en professionaliseren van het team. De visie van Montessori op zowel de ontwikkeling van het kind als van de leerkracht staat hierbij centraal.
Een belangrijk aspect van de functie is het versterken van het fundament van de school door de eigen visie duidelijker met elkaar neer te zetten. Dit vereist dat de directeur en het team gezamenlijk de visie verder ontwikkelen en implementeren.

Vanuit de visie van Maria Montessori stemt de school het onderwijs zoveel mogelijk af op de specifieke onderwijsbehoefte en leerstijl van elke individuele kind. Zo zorgt de school ervoor dat ieder kind, in elke fase van zijn of haar ontwikkeling, het beste uit zichzelf kan halen. De kinderen werken op hun eigen tempo en niveau met montessorimateriaal, gecombineerd met reguliere methodes. ‘Leer mij het zelf te doen’ is een belangrijk motto en de school helpt de kinderen op die manier op weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

De school staat bekend om zijn kleine klassen van 18 tot 24 leerlingen. Dit wordt ervaren als een groot pluspunt, maar brengt ook (budgettaire) uitdagingen met zich mee. De nieuwe directeur is creatief en ondernemend en communiceert transparant en open over deze zaken en zoekt naar slimme mogelijkheden die passen bij de school.

Als directeur ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de school. Je vertegenwoordigt de school in de wijk en bouwt bruggen tussen de school en de lokale gemeenschap. Je wordt hierbij ondersteund door een hecht team van collega-directeuren en de bestuurder van de stichting MZH.
Je hebt een hart voor Montessorionderwijs en bent bereid je hierin verder te verdiepen als je nog geen Montessori ervaring hebt. Je bent een geboren leider die weet hoe je een sterk team kunt bouwen om optimale prestaties voor kinderen te realiseren. Je begrijpt dat vrijheid en structuur hand in hand moeten gaan om een lerende organisatie te creëren. Je maakt duidelijke plannen en houdt je aan afspraken, alles in een sfeer van goede samenwerking en wederzijds respect.

SENSITIEF COMMUNICATIEF TOEGANKELIJK Duidelijk PROFESSIONEEL Lerend TEAMSPELER BETROKKEN INSPIREREND Integer OPTIMISTISCH zichtbaar Transparant

Profiel

Teamspeler en teambouwer

Teamspeler
De school zoekt iemand die gelooft dat samenwerking de sleutel is tot succes. Je stelt jezelf leerbaar op en verwacht dat ook van anderen. Je biedt professionele ruimte en vraagt om professionele inzet. Je bent communicatief sterk en weet een goede balans te vinden tussen verbinding en zakelijkheid. Je durft anderen aan te spreken en laat jezelf ook aanspreken. Je bent transparant in wat kan en niet kan en neemt iedereen daar in mee. Je viert successen en brengt humor en relativeringsvermogen mee om het beste uit iedereen te halen. Je creëert een veilige omgeving waarin leerkrachten zich vrij voelen om zich uit te spreken en hun ideeën te delen.

Teambouwer
Je hebt ervaring met teambuilding en weet dat een gezamenlijk doel essentieel is. Je houdt het einddoel scherp in beeld en zorgt ervoor dat het team hier samen naartoe werkt waarbij oog is voor ieders eigen talent. Leren gaat met vallen en opstaan, en dat geldt ook voor teambuilding. Jij laat zien waarom we doen wat we doen en houdt plezier in de weg ernaartoe. Je hebt aandacht voor je teamleden en bouwt sterke relaties binnen het team en met de omgeving, waaronder ouders en partners.
Je hebt een opleiding en ervaring in onderwijs/pedagogiek en brengt leiderschapservaring mee uit het onderwijs of een aanverwante sector. Uiteraard ben je ook klaar voor een nieuwe stap in je carrière.

Aanbod

Ben jij onze nieuwe directeur?

De school biedt een aantrekkelijke cao met inschaling in schaal D12, met een maximumsalaris van € 6.665,-. Daarnaast is er ruimte voor verdere opleiding en begeleiding vanuit de stichting.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan verder

De procedure start met een speeddate op maandag 1 juli in de ochtend. Is er een goede eerste ontmoeting, dan volgt in de middag een slowdate. Als die ontmoeting ook succesvol is, dan volgt op donderdag 11 juli een showdate waarin je een presentatie geeft als directeur voor Passe Partout. Alles in een prettige sfeer waarin ook ruimte is voor jouw keuze.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in het profiel? Ben jij de teambouwer voor Montessori Basisschool Passe Partout? Stuur dan uiterlijk 24 juni 2024 je reactie in door je cv en motivatie te uploaden bij “solliciteer direct”. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johannes Arets (06-1026 0480). Johannes staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

loadingJe sollicitatie wordt verzonden