Directeur Montessorischool de Abeel

Teambouwer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Montessori-onderwijs Zuid-Holland

Christelijke Montessorischool de Abeel staat in de gezellige Bomenbuurt van Den Haag waar een gemêleerd publiek woont. De kinderen van CMS De Abeel komen grotendeels uit de wijk, maar onder andere ook uit omliggende buurten zoals het Regentesse- en Valkenboskwartier, de Vogelwijk, Bloemen-, Vruchten- en Heesterbuurt, Zeeheldenkwartier en Duinoord. CMS De Abeel is een Montessorischool met als uitgangspunt het scheppen van ruimte voor het kind, zodat het zich optimaal kan ontplooien tot een harmonisch sociaal denkend mens.

De school is opgericht in 1923. In 2014 is een volledig nieuw gebouw betrokken. Dit gebouw wordt gedeeld met Openbare Montessorischool Valkenbos; elke school heeft zijn eigen klaslokalen en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals het muziek-, handvaardigheid- en gymlokaal. Het schoolplein van de school is ‘groen’ wat betekent dat bij de inrichting van het plein veel ruimte is gemaakt voor natuurbeleving en -educatie.
De school maakt deel uit van de Stichting Montessori Onderwijs Zuid-Holland (MZH). De vijf andere scholen in deze stichting zijn: Alphense Montessorischool (Alphen aan de Rijn), Montessorischool Houtwijk (Den Haag), Elckerlyc Montessorischool (Leiderdorp), Elkerlyc International school (Leiderdorp), Montessori basisschool Passe Partout (Zoetermeer). Samen met het bestuur en de kleine staf vorm je ook de directie van de stichting.

De school heeft ruim driehonderd kinderen en er werken 30 professionals, dat zijn naast (vak)leerkrachten een directeur, een intern begeleider, een conciërge, vier onderwijsassistentes en een administratrice. De school werkt met een continurooster, wat inhoudt dat de kinderen tussen de middag niet naar huis gaan.

Functie

Schooldirecteur De Abeel in Den Haag

Directeur
De school zoekt een nieuwe directeur. De huidige directeur doet door privéomstandigheden heel bewust een stapje terug. Voor de nieuwe directeur ligt er een prachtige uitdaging. Het team heeft zelf de ambitie vormgegeven en centraal staat de versterking en professionalisering van het team. Montessori brengt een visie op de ontwikkeling van het kind maar ook op de ontwikkeling van de leerkracht. Samen wil het team werken aan die opgave. Elkaar beter maken begint door met elkaar samen te werken aan de leerlijnen van kind en leerkracht. Dat doen met een goede visie én met de ruimte voor de professional is een mooie uitdaging.

Naast deze opdracht ben je ook lid van het directieteam van de stichting. Zo geef je samen vorm aan het Montessorionderwijs in de regio. Ben je ook de vertegenwoordiger in de wijk en breng je de wijk naar binnen en de school naar buiten. Je bent in de school niet alleen en wordt in de stichting ondersteund door de bestuurder en natuurlijk je collega-directeuren.

Je hebt zelf een Montessorihart. Je wil werken met haar gedachtegoed en als je er geen ervaring mee hebt, ook echt de verdieping in gaan. Je brengt leiderschap mee, weet wat het is om een sterk team te bouwen om prestaties voor kinderen mogelijk te maken. Snapt dat vrijheid en gebondenheid samen moeten gaan om zelf een lerende organisatie te zijn. Jij bent van het plannen maken met een strak stappenplan. Duidelijke kaders, duidelijke afspraken én ze nakomen in een goede sfeer en een goede relatie.

SENSITIE COMMUNICATIEF TOEGANKELIJK Duidelijk PROFESSIONEEL Lerend TEAMSPELER BETROKKEN INSPIREREND Integer OPTIMISTISCH zichtbaar

Profiel

Teambouwer

Teamspeler
Als persoon ben je een echte teamspeler. Jij komt verder met een goed team. Durft mee te spelen. Stelt jezelf leerbaar op en verlangt dat ook van de ander. Geeft de professionele ruimte en vraagt ook de professionele inspanning. Je bent communicatief sterk en hebt een mooie balans tussen verbinding en zakelijkheid. Je spreekt aan en laat aanspreken. Je viert het feestje en brengt humor en relativeringsvermogen mee om juist de topprestatie voor de kinderen mogelijk te maken. Ieder op haar mogelijkheden, ieder op haar talent.

Teambouwer
Jij kent het vak van teambouwen. Jij weet dat het alleen met een mooi en doorleefd gezamenlijk doel kan. Je houdt dat goed in beeld en je komt er altijd weer op terug. Leren gaat met vallen en opstaan en dat geldt ook voor het teambouwen. Jij laat zien waarvoor we het doen. Bent betrokken op het doel en houdt overzicht en plezier in de weg ernaartoe. Het is heel fijn met jou werken. Je hebt aandacht voor je teamleden. Bouwt relaties binnen het team, met het team en met de omgeving; ouders, stichting, partners.

Jij bent opgeleid en ervaren in onderwijs/pedagogiek. Brengt leiderschapservaring mee uit het maatschappelijke veld en met professionals en natuurlijk mag jij ook een stap maken.

Aanbod

BEN JIJ ONZE NIEUWE DIRECTEUR?

Dan is er natuurlijk een goede cao waarin je wordt ingedeeld in schaal D12 of D13 afhankelijk van ervaring en maximaal € 7.200,–. Er is ook ruimte voor opleiding en begeleiding vanuit de stichting.

Procedure

EERST ONBEVANGEN ONTMOETEN EN DAN VERDER

De procedure start met een speeddate in de ochtend. Is er een goede eerste ontmoeting dan volgt in de middag een slowdate. Dit zal plaatsvinden op donderdag 27 juni.

Geïnteresseerd

BEN JE GEÏNTERESSEERD?

Herken jij je in het profiel? Ben jij de Teambouwer voor CMS de Abeel? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 24 juni 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature wordt begeleid door Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk is Johannes beschikbaar voor meer informatie.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.