Directeur – Openbaar VMBO en MAVO Zeist

Samenwerkende onderwijsondernemer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

NUOVO Scholen

Verder leren start bij OVMZ!

Openbaar VMBO en Mavo Zeist is een leergemeenschap waar leerlingen echt gezien worden. Het OVMZ is een relatief kleine school met ongeveer 400 leerlingen verdeeld over twee gebouwen. De school biedt vier niveaus van onderwijs; de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde leerweg en theoretische leerweg (mavo), eventueel in combinatie met Leerweg Ondersteunend Onderwijs (lwoo).

OVMZ is gehuisvest op het prachtige landgoed “Schoonoord”. Samen met het Openbaar Lyceum Zeist is het OVMZ de huidige bewoner van het landgoed.

OVMZ maakt onderdeel uit van NUOVO Scholen. NUOVO is verantwoordelijk voor openbaar onderwijs aan ruim negenduizend leerlingen die voor een groot deel uit de gemeentes Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Zeist komen. De 15 scholen van NUOVO Scholen bieden samen een breed aanbod; van praktijkonderwijs, VMBO, MAVO, HAVO, VWO en Gymnasium, onderwijs aan anderstaligen en internationaal onderwijs. De scholengroep is verankerd in de stad en regio en verbindt zich actief met de lokale gemeenschap; bewoners, organisaties en bedrijven.

Functie

Directeur OVMZ

NUOVO zoekt een directeur die past in het NUOVO team. Die past bij waar NUOVO voor staat; “Vanuit de onderwijsvisie en collectieve kracht nemen wij verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen. Wij staan voor een sociale en duurzame samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en zichzelf kan ontplooien. Door kwalitatief goed onderwijs aan te bieden, waarmee onze leerlingen zichzelf en hoe ze zich tot de wereld verhouden kunnen ontdekken, helpen wij hen om hun plek in de samenleving betekenisvol in te vullen”.

OVMZ werkt in een extra uitdagende wereld met leerlingen die vaak een veilige plek kunnen gebruiken. Om vanuit deze plek te groeien en in vertrouwen en verbinding verantwoordelijkheid te pakken. Dat vraagt een directeur die dat zelf voorleeft, en dat voor de school, de medewerkers en alle stakeholders realiseert. Daarom zoeken we een sterke, ondernemende onderwijsleider die houdt van de leerling die een extra zetje op het juiste moment nodig heeft. Iemand die niet bang is om een uitdaging aan te gaan en geniet van de pure leerling met het hart op de tong.

Er is voor de leiding van de school een duidelijke opdracht. Maak OVMZ een school met een duidelijk profiel/identiteit en creëer een helder perspectief voor de langere termijn voor de leerlingen (in door- en uitstroom) en de school. Creëer een veilige leer- en leefomgeving voor leerlingen en medewerkers. Werk samen aan een sterke onderwijskwaliteit. Maak gezamenlijk goede werkafspraken en zorg voor heldere kaders en structuur. Werk actief aan een goede relatie met alle stakeholders van de school.

De school is nu kwetsbaar in de directe instroom en kent een aanzienlijke zij-instroom. Dat is complex en een uitdaging voor het onderwijs en de groepsvorming. Dat zet ook de onderwijskwaliteit onder druk. Daarnaast is ook hier het lerarentekort een uitdaging.

Dat hoef je allemaal niet alleen te doen. NUOVO werkt samen aan al haar scholen. Een uitstekend bedrijfsbureau helpt op alle terreinen en een betrokken collegiale sfeer vanuit CvB en collega-schoolleiders zorgt voor goede sparringpartners. In je team tref je twee bevlogen teamleiders en betrokken medewerkers.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Ondernemend Sterk Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend Lef Energiek[

Profiel

Samenwerkende onderwijsondernemer

Samenwerken

Samenwerken is hier een sleutelwoord. Samenwerken kan als er onderling heldere kaders en goede afspraken zijn. Jij kan dat. Als leider ken je de kneepjes van het vak. Je brengt verandervaardigheden mee. Weet hoe je een team bij elkaar brengt en houdt. Jij kan aanspreken en relaties bouwen. Dat geldt voor je medewerkers, maar evengoed voor de leerlingen. Je durft, geeft het goede voorbeeld en staat kaarsrecht, aanspreekbaar en met humor, in de school. Dat neem je ook mee naar buiten naar alle stakeholders. Je bouwt relaties met de MR, de ouders en de omgeving. Mensen doen graag met je mee.

Onderwijsondernemer

Onderwijs is jouw vak. Dat maakt je een voorbeeld in de school. Als ondernemer ben je creatief en heb je heldere beelden voor de school. Jij sluit aan op waar het al goed gaat en je maakt van kansen echte kwaliteiten voor de school. In die zin ben je ook ambitieus met een zeer gezonde realiteitszin. Eerst dit op orde en dan de volgende stap. Je helpt goed te kiezen en haalbare doelen te realiseren. Dat is ook slim ondernemen!

NUOVO kiest bewust voor OVMZ, kiest bewust voor deze leerlingen. NUOVO neemt niet de makkelijke weg, maar juist voor de weg die echt realiseert dat leerlingen zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen ontplooien. Om iedereen te helpen hun plek in de samenleving betekenisvol in te vullen. Wij denken dat jij wellicht ervaring meebrengt uit het speciaal onderwijs, het VMBO en wellicht uit de grote steden.

Aanbod

Ben jij de onderwijsondernemer met lef?

Wil jij jezelf en anderen verder ontwikkelen in een school waar jij het verschil kan maken voor de leerlingen die dat ook echt nodig hebben? En dan ook nog eens op een prachtige locatie? Dan ligt deze mooie uitdagende rol voor jou klaar.

Inschaling vindt plaats op basis van de CAO VO schaal 14, minimaal € 5187,- bpm ft – maximaal € 7936,- bpm ft.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan verder

Het wervingstraject zal bestaan uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie en het CvB zult ontmoeten: een eerste korte ontmoeting bij K+V, vervolgens een 1e selectieronde met diverse mensen uit de organisatie en bestuur en een 2e ronde.

Korte ontmoetingen bij K+V op maandag 22 april. Hier is ruimte voor vraag en antwoord.

1e selectieronde op donderdag 25 april. Jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren wie je bent als onderwijsondernemer.

2e selectieronde op woensdag 15 mei.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

De bedoeling is om de procedure voor 1 juni 2024 af te ronden.

Geïnteresseerd

Nieuwsgierig geworden?

We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie graag uiterlijk 17 april 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze procedure wordt begeleid door Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk is Johannes bereikbaar voor vragen en nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken. Een TMA-meting en bespreking is ook onderdeel van de procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.