Directeur voor RTV Connect

Strategisch leider en netwerker met financiële kennis en handson mentaliteit die kan pionieren en mensen mee kan nemen in verandering
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

RTV Connect

RTV Connect is de streekomroep voor Midden-Gelderland. Het verzorgingsgebied van de omroep omvat de gemeenten Arnhem, Renkum, Zevenaar, Duiven, Doesburg en Westervoort. Voor deze gemeenten verzorgt RTV Connect radio- en televisie-uitzendingen en brengt RTV Connect online en via de app nieuwsverhalen. RTV Connect is ontstaan uit een samenwerking van de Stichting Streekomroep Midden-Gelderland en de Liemerse Omroep Stichting. RTV Connect heeft diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan. Iedereen is welkom.

Doelstelling
De streekomroep streeft ernaar om de dagelijkse gang van zaken in de gemeenten in beeld, geluid en tekst naar de inwoners te brengen. Dit doet de omroep met professionele medewerkers en een groep enthousiaste, deskundige vrijwilligers en op een onderhoudende en informatieve wijze.

De berichtgeving is regionaal en er wordt met een open blik naar de onderwerpen gekeken. Politieke voorkeur, geloof, sociale klassen en leeftijd staan los van keuzes en invalshoeken. RTV Connect is een omroep voor iedereen.

In het programma-aanbod probeert RTV Connect mensen bij elkaar te brengen, te discussiëren en mensen te inspireren om zelf een steen(tje) bij te dragen aan hun leefomgeving. In dat kader wordt er samengewerkt met bedrijven en instellingen die actief zijn op het terrein van media, communicatie en muziek.

RTV Connect is duidelijk in wat het verwacht van haar mensen en laat ruimte voor initiatief, prikkelt creativiteit en stimuleert persoonlijke ontwikkeling.

Functie

Directeur

De media zijn in beweging. De komende jaren gaat het omroepstelsel op de schop. De lokale omroepen worden streekomroepen en de inkomsten vanuit Den Haag worden anders verdeeld. Dit betekent veel verandering en beweging. RTV Connect heeft de ambitie voorop te lopen in deze ontwikkelingen. Dit vraagt de nodige veranderkracht en aanpassingsvermogen van jou en je nieuwe collega’s. Aan jou en de hoofdredacteur de taak om deze veranderingen en bewegingen, samen met jullie collega’s van de omroep, te gaan inrichten en te effectueren en jullie collega’s mee te nemen in deze veranderingen.

Om RTV Connect verder te professionaliseren en te positioneren is de (nieuwe) rol van directeur opengesteld binnen de omroep. Samen met de hoofdredacteur en het bestuur bepalen jullie de visie, missie en de uitvoering hiervan. In deze functie trek je samen op met de hoofdredacteur die verantwoordelijk is voor de redactie en de inhoudelijke koers van de omroep. De hoofdredacteur beslist wat gepubliceerd of uitgezonden wordt en is daar ook verantwoordelijk voor. Je stemt af met de hoofdredacteur en geeft deze en het bestuur van de omroep gevraagd en ongevraagd advies. Jij legt verantwoording af aan het bestuur van de omroep. Als directeur ben je (al dan niet samen met de hoofdredacteur) verantwoordelijk voor de volgende onderdelen:

 • Strategisch leiderschap: je bent, samen met de hoofdredacteur (en in afstemming met het bestuur), verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de lange termijn strategie van de organisatie. Dit omvat het bepalen van zakelijke doelstellingen, groeiplannen en richting voor programmatische ontwikkeling.
 • Personeelsbeheer: je geeft, in nauwe samenspraak met de hoofdredacteur op inspirerende wijze leiding aan de medewerkers van de omroep. Dit omvat o.a. het werven, trainen, stimuleren en beoordelen van medewerkers, maar ook afstemming met de diverse coördinatoren. De hoofdredacteur is verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van de medewerkers.
 • Financieel Beheer: je bent verantwoordelijkheid voor het beheren van het budget en de financiële middelen van de omroep. Dit omvat het opstellen en beheren van begrotingen, financiële rapportage en het nemen van beslissingen om de financiële gezondheid van de omroep te kunnen borgen. Hieronder valt ook het doen van acquisitie om de inkomsten van de omroep te vergroten.
 • Publieksrelaties: je vertegenwoordigt de omroep bij verschillende publieke evenementen, bijeenkomsten en in de media. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relaties met het publiek, toekomstige partners en andere belanghebbenden.
 • Stakeholderrelaties: je onderhoudt goede relaties met overheidsinstanties, media-autoriteiten, sponsors en andere relevante netwerken, om de belangen van de omroep zo goed mogelijk te kunnen behartigen. Je draagt zorg voor het op een juiste manier verbinden van stakeholders met de belangen van de omroep.
 • Technologische ontwikkeling: In nauwe samenspraak met de Technische Dienst van de omroep ben je verantwoordelijk voor het volgen van nieuwe trends en ontwikkelingen in de industrie en draag je er zorg voor dat de omroep relevant blijft op technologisch gebied.
 • Crisismanagement: In het geval van onvoorziene gebeurtenissen en crisissituaties, ben je verantwoordelijk voor het effectief beheren van de situatie en het nemen van mogelijke maatregelen om de reputatie van de omroep te beschermen.
Strategisch leider Netwerker Financieel goed onderlegd Communicatief vaardig Veranderkracht Pionier

Profiel

Het streven is om gezamenlijk het verschil te maken voor de luisteraars van het uitzendgebied van RTV Connect. Nieuws dichtbij, betrokkenheid groot. Om dit doel te bereiken, breng je een aantal kwalificaties mee:

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en affiniteit met deze branche;
 • Aantoonbare management/directie-ervaring, waarbij je integraal verantwoordelijk bent geweest in een complexe organisatie met diverse belangen;
 • Je bent in staat kaders te schetsen, de koers uit te zetten en hieraan vast te houden, daarbij bied je medewerkers binnen deze kaders de nodige regelruimte;
 • Inzicht in en gevoel voor (politiek-)bestuurlijke verhoudingen en processen;
 • Uitstekend ontwikkelde communicatieve en representatieve vaardigheden;
 • Een ondernemend en kritisch denkvermogen;
 • Je bent ontwikkelgericht, kunt enthousiasmeren, je ziet kansen en bent innovatief;
 • Je houdt van gezellig samen lunchen en hebt humor en relativeringsvermogen.

Aanbod

Een impactvolle en verantwoordelijke baan in een dynamische en creatieve werkomgeving. Dicht bij het nieuws, met leuke, gepassioneerde en betrokken collega’s. RTV Connect bied je:

 • Een baan voor maximaal 32 uur per week (minder uur is bespreekbaar) bij een groeiende omroep waar een prettige werksfeer heerst en een gemotiveerd team aan de slag is om er samen het beste van te maken;
 • Inschaling vindt in overleg plaats en op basis van werkervaring. In deze positie onderneem je ook acquisitieactiviteiten om reclame-inkomsten te genereren voor de omroep en hiermee ga je je basissalaris substantieel verhogen;
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • 8,33% vakantietoeslag;
 • Reiskostenvergoeding van 21 cent de km tot max 45 km enkele reis;
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De procedure sluit uiterlijk 29 oktober. De eerste gesprekken met K+V vinden ook zo spoedig mogelijk plaats en de gesprekken bij RTV Connect aansluitend.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 29 oktober aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811. Let op: wacht niet te lang met reageren, bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature eerder.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.