Directeur SBO Zuid voor Flores Onderwijs en Delta Scholengroep

Nieuwsgierige, creatieve en resultaatgerichte onderwijsondernemer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Flores Onderwijs en Delta Scholengroep

Voor de leerlingen het verschil maken, leren met plezier en zelfvertrouwen! 

Delta Scholengroep en Flores Onderwijs zien een gezamenlijke toekomst voor hun SBO-scholen: De Piramide en De Horizon: samen één specialistisch onderwijskundig centrum worden in Arnhem-Zuid: een magische plek voor kinderen die het nodig hebben, en een bron van waaruit expertise door Arnhem en haar regio stroomt.

De beide teams – met samen ruim 40 medewerkers en bijna 300 leerlingen – kennen los van elkaar een rijke en gewaardeerde historie. Ze zoeken een directeur met bestuurlijke kwaliteiten die de verschillen ziet, en ze weet te benutten om één team in één gebouw met één visie te worden. Voor alle kinderen die dat nodig hebben: samen voor leerlingen het verschil maken, leren met plezier en zelfvertrouwen.

Bezoek de website van de Piramide

Bezoek de website van de Horizon

Functie

Directeur SBO Zuid

De nieuwe directeur geeft leiding aan beide SBO-scholen en neemt ze mee in het samenwerken aan én in een nieuwe gezamenlijke identiteit: SBO Zuid, het beste van De Horizon en De Piramide samen. De nieuwe directeur deelt het leiderschap met drie teamleiders, leerkrachten en specialisten.
De bestuurlijke opgave is door beide besturen bepaald, maar over de weg ernaartoe gaat de nieuwe directeur samen met de medewerkers én met drie echte rechterhanden: een voor De Horizon, een voor De Pyramide en een voor het Expertisecentrum. Samen vormgeven aan een sterke partner in Arnhem-Zuid met een belangrijke rol naar alle scholen en stakeholders. De directeur geeft vorm aan de nieuwe noodzakelijke organisatie, zorgt voor een goede operationele aansturing door de drie “rechterhanden” en creëert zo tijd om SBO Zuid ook bestuurlijk goed neer te zetten.

Er is geen haast: kwaliteit gaat voor snelheid. En natuurlijk zijn er nog tal van vragen, daar gaan we samen de antwoorden op vinden.

Het doel is hét specialistisch onderwijskundig centrum te worden van de stad. Daarvoor staan liefhebbende mensen, betrokken professionals met ervaring, passie en kunde, een locatie met potentie en twee betrokken en scherpe besturen tot je beschikking. Gaat dit het professionele meesterstuk van jouw al rijke loopbaan worden? Is dit jouw opstap naar een bestuurlijke carrière?

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Transparant Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel

Nieuwsgierige, creatieve en resultaatgerichte onderwijsondernemer

Nieuwsgierig

Jij bent nieuwsgierig naar de ander. Het talent van de leerling en de professional. De mening van bestuur en stakeholders. Jij stelt vragen, prettig, kundig en betrokken. Daarmee gaan deuren open en zien mensen je graag. Op die verbinding krijg jij zaken in beweging. Ontdek je nieuwe richtingen en geef je vorm aan gedragen visie en werkelijke uitvoering. Zichtbaar en voelbaar voor de scholen in Arnhem-Zuid, voor alle partners (SWV, Jeugdzorg, Gemeente, etc.) en natuurlijk voor de ouders en leerlingen.

Creatief

Jij ziet mogelijkheden en stimuleert denken, anders denken en handelen. Je houdt van inzichten van anderen en brengt ze bij elkaar. Daar ontstaat creativiteit om een antwoord te vinden en flexibel in te spelen op de vraag en de uitdagingen die onderwijs heeft. Je zoekt elkaar op, gaat op onderzoek uit en neemt de ander mee op die reis. Jij weet het niet, maar je weet dat jullie samen op pad het antwoord kunnen vinden.

Resultaatgerichte onderwijsondernemer

Deze mooie opgave past bij een onderwijsondernemer. Het kan en wij kunnen dit, is de mentaliteit die we zoeken. Je kent het onderwijs en weet wat de uitdagingen van passend onderwijs inhouden. Maar je durft en toont lef in een wereld die ook makkelijk vastloopt in procedures. Dat weerhoudt jou niet om met je team naar passende oplossingen te zoeken en out of the box ideeën te omarmen.

Jij brengt leiderschap, onderwijservaring en energie met een passie en liefde voor het kind dat net even wat meer nodig heeft. Je brengt ook bestuurlijke kracht om je partners buiten mee te nemen en aangename bestuurlijke vaardigheid om de verbinding binnen de stichtingen te versterken.

Aanbod

Prachtige rol voor een bestuurder in spé?

Een zeer afwisselende en uitdagende functie als directeur in een team met een bijzonder mooie uitdaging voor het onderwijs in Arnhem-Zuid. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de leerlingen. Je kunt groeien in een echt bestuurlijke opdracht. Voor deze positie bieden Delta en Flores een prima arbeidsvoorwaardenpakket conform CAO Po schaal 13 (met mogelijkheid tot een resultaatsgerichte toelage op schaal 14).

 

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speeddates op 22 maart waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op 27 maart waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op 5 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verdergaan. Het streven is de procedure voor eind april af te ronden.

Geïnteresseerd

Ga jij voor echt inclusief onderwijs?

Ben jij de bestuurder in spé of de onderwijsinterimmer die weer echt wil groeien? Ben jij de onderwijsondernemer? We leren je graag kennen. Wij zien graag jouw reactie uiterlijk 16 maart tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Heb je nog vragen dan hoort Johannes Arets je graag, je kunt contact opnemen met hem op 06-1026 0480. Johannes begeleidt de werving en selectie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.