Directeur Speciaal Onderwijs voor Hub Noord-Brabant

Visionair, optimistisch en hands-on
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Hub Noord-Brabant

In het hart van Veghel bevindt zich de locatie met het VSO en een gedeelte van het SO aan de Sweelinckstraat. Op 5 minuten loopafstand bevindt zich de SO-afdeling en SBO De Wissel aan de Paul Rinkstraat. Nog maar kort geleden is het SBO toegevoegd aan het SO en VSO. Grote droom is te verhuizen naar een mooie locatie waar alle afdelingen samenkomen, van en met elkaar leren en samen verder kunnen bouwen aan goed onderwijs in de vorm van een specialistische voorziening. Ga jij dat als nieuwe directeur voor elkaar krijgen?

Leerlingen en personeel komen elke dag graag bij Hub Noord-Brabant in de veilige, gestructureerde schoolomgeving. De leerlingenpopulatie is heel erg divers, doordat er onderwijs aangeboden wordt in het SO, SBO en VSO. Rust, regelmaat en duidelijkheid staan centraal. Alle leerlingen worden vanuit een consequente en positieve benadering gestimuleerd en geholpen bij hun ontwikkeling. In een open, laagdrempelige en prettige sfeer leren kinderen en jongeren van én met elkaar. Leren door te doen, en fouten maken mag!

Hub Noord-Brabant
Bij Hub Noord-Brabant hechten we veel waarde aan de kwaliteit van ons onderwijs en onze begeleiding. Onze missie? Wij bieden leerlingen van 4 tot 20 jaar een wereld waar ze zich thuis voelen en waar ze leren en groeien. We dagen leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen en hun talent te ontwikkelen. De professionals die met onze leerlingen werken, hebben vertrouwen in hen. Samen met ouders en andere partners bereiden we alle leerlingen voor op een betekenisvolle deelname aan de samenleving. Ons streven? Ieder kind zo volwaardig mogelijk laten deelnemen aan de maatschappij.

Functie

Directeur Speciaal Onderwijs Veghel

De nieuwe directeur geeft leiding aan beide locaties.Jij mag de visionair en vormgever van het veranderproces zijn om van de teams één geheel te maken. Je begeleidt het proces om twee culturen bij elkaar te brengen en je creëert een nieuwe omgeving. Je zorgt dat iedereen gezien en gehoord wordt. De populatie binnen de scholen is aan verandering onderhevig. Dit vraagt soms een andere benadering. Als directeur sta je voor je medewerkers. Je zorgt voor een veilig pedagogisch klimaat. Als medewerkers zich veilig voelen, dan voelen leerlingen dat ook. Voor deze opdracht sta je zeker niet alleen. Je deelt het leiderschap met drie teamleiders, leerkrachten en specialisten. De basis is goed op orde en iedereen is bereid om te helpen. Dat is een fijn startpunt!

Vanuit de stichting wordt er veel gefaciliteerd en wordt je als directeur ontzorgd. Meerdere zaken zijn stichtingbreed belegd waar ruimte is om de vertaalslag te maken naar je eigen school. Weg van bureaucratie, zodat er meer aandacht is voor onderwijskundig goed leiderschap. Als directeur zet jij je op jouw beurt volledig in voor de stichting. Als directeur van Veghel voel je je medeverantwoordelijk voor alle ontwikkelingen binnen Hub Noord-Brabant. Samen optrekken als directeuren om de stichting steeds beter te maken. Jij denkt graag mee, neemt initiatief en voegt makkelijk in en toe.

Als directeur zorg je dat je aangehaakt bent en optimaal gebruik maakt van kansen en samenwerkingen bij de verschillende samenwerkingspartners. Denk aan de gemeente, zorgpartners, praktijkonderwijs en de verschillende samenwerkingsverbanden. Het doel is een specialistische voorziening te worden van de regio. Daarvoor staan professionals met ervaring, passie en kunde, een betrokken MR, twee locaties en een betrokken stichting tot je beschikking. Kom jij het verschil maken?

Betrouwbaar Zelfreflecterend Duidelijk Positief Toegankelijk Energiek Zakelijk Visionair Besluitvaardig Communicatief-vaardig Betrokken Hands on Optimist Relativeren

Profiel

Schouders eronder en gaan!

Hands-on optimist met groot relativeringsvermogen
Jij snapt wat het werken met deze doelgroep met zich meebrengt. Geen dag of situatie is hetzelfde en daar krijg jij de meeste energie van. Heel natuurlijk schakel je op verschillende niveaus. Hands-on, dan weer tactisch of strategisch. Je communicatie is duidelijk, tijdig, open en transparant. Beloftes maak je waar. Medewerkers, ouders en kinderen stappen makkelijk op je af en weten wat ze aan je hebben. Jij bent de directeur die zichtbaar is. Binnen en buiten de school. Je bent een echte optimist met een groot relativeringsvermogen. Dat steekt aan!

Besluitvaardige visionair
Je hebt een prettige, zakelijke, frisse blik. Bent resultaatgericht en hebt zicht op de grote lijnen. Op het juiste moment zet je de juiste mensen in. Je zorgt voor een omgeving waar medewerkers van en met elkaar leren. Jij bent de leider die talent herkent en inzet. Je luistert tussen de regels door en geeft aandacht, vrijheid en vertrouwen. Medewerkers mogen leren en fouten maken. Je stuurt waar nodig. Durft keuzes te maken en besluiten te nemen.

Deze mooie opgave past bij een sterke leider met passie voor de doelgroep. Het kan en wij kunnen dit, is de mentaliteit die we zoeken. Je kent het onderwijs en weet wat de uitdagingen van passend onderwijs inhouden. Maar je durft en toont lef in een wereld die ook makkelijk vastloopt in procedures. Dat weerhoudt jou niet om met je team naar passende oplossingen te zoeken en out of the box ideeën te omarmen. De samenwerking binnen Hub is intensief en dat past bij jou.

Wij kijken breed, staan open voor nieuwe mogelijkheden en sluiten niemand uit. Pre is wel ervaring in het (speciaal) onderwijs, maar deze rol staat ook open voor mensen uit andere sectoren die in staat zijn om zich volledig onder te dompelen in onderwijskundig leiderschap.

Aanbod

Heb jij passie voor deze prachtige doelgroep?

Werken bij Hub Noord-Brabant betekent je inzetten voor optimale groei en bloei van ieder kind. Met hart, hoofd en handen. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de kinderen. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. Bij Hub Noord-Brabant bieden we daarnaast medewerkers de mogelijkheid zich verder in een onderwerp te verdiepen. We werken hierbij in leergemeenschappen. Dat doen we zowel op schoolniveau als op stichtingsniveau. In deze leergemeenschappen komen we in contact met collega’s van andere locaties en wisselen we kennis en ervaringen uit rond thema’s die voor alle partijen relevant zijn. Inschaling is conform CAO PO D13.

Hub Noord-Brabant. Dat is denken in kansen. In iedere dag leren. En in samen krachtig.

Procedure

We zijn nieuwsgierig naar jou!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. We zijn nieuwsgierig naar jou! Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor de school.

De gesprekken vinden plaats op maandag 26 juni.

Geïnteresseerd

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook benieuwd naar ons? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 20 juni 2023 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.