Sensitief verbinder

Drimmelen, Biesbosch
Organisatie |

Sportvisserij Zuidwest Nederland

Sportvisserij Zuidwest Nederland is een regionale koepelorganisatie van ongeveer 200 hengelsportverenigingen die samen ruim 170.000 sportvissers vertegenwoordigt. Het werkgebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland beslaat de provincies Noord-Brabant en Zeeland en nagenoeg de hele provincie Zuid-Holland. De organisatie wordt gevormd door het bestuur, directie, medewerkers en vele vrijwilligers. De dagelijkse werkzaamheden van Sportvisserij Zuidwest Nederland worden uitgevoerd vanuit het kantoor in Drimmelen. Hier werken elf medewerkers onder leiding van de directeur aan de sportvisserij in de regio.

Het gaat hierbij om:

  • Ondersteuning van verenigingen.
  • Het behouden en verkrijgen van het recht om te mogen vissen in zoveel mogelijk wateren in Zuidwest-Nederland.
  • Het streven naar aantrekkelijke, natuurlijke, gevarieerde en duurzame visstanden in de wateren van zuidwest Nederland, die interessant zijn voor de verschillende vormen van hengelsport.
  • Een goede bereikbaarheid en bevisbaarheid van de viswateren in Zuidwest-Nederland.
  • Het werken aan herkenbaarheid en zichtbaarheid en het imago van de sportvisserij en het vergroten van de achterban.
Functie | Directeur

De interim directeur heeft de opdracht om de dagelijkse gang van zaken te leiden en te zorgen dat het bureau goede toegevoegde waarde levert aan de leden. Er is veel expertise en kennis over vraagstukken gerelateerd aan sportvissen die leden verder brengt. Er is een breed netwerk van stakeholders en intermediairs en een sterke lobbykracht die ingezet wordt om de doelen te realiseren. En de achterban is groot: meer dan 200 hengelsportverenigingen met bijna 170.000 vissers. Een tweede belangrijke opdracht is het bestuur adviseren en helpen in de transitie die binnen sportvissend Nederland gaande is. In de komende maanden wordt gewerkt aan de rollen en verantwoordelijkheden van de hengelsportverenigingen, de federatie en Sportvisserij Nederland. Deze uitkomsten worden binnen de federatie vertaald naar uitvoeringsplannen met SMART-doelstellingen. En een onderdeel van de opdracht is om samen met het bestuur het profiel van de te werven vaste directeur te maken.

 

Communicatief  Strategisch Professioneel Sensitief Servicegericht Samenwerker Sturen Aanpassingsvermogen

Profiel

Je bent per half maart beschikbaar voor 4 dagen per week. Je beschikt over stevige managementervaring, kent de wereld van verenigingen en vrijwilligers. Je hebt bij voorkeur verstand en gevoel voor natuur, ecologie, recreatie en sport. Je bent thuis in een politiek bestuurlijke setting. Je bent van nature een verbinder, benaderbaar, betrokken en beschikt dan ook over zeer goede contactuele en sociale vaardigheden. Je bent communicatief sterk en in staat om de complexe vraagstukken rond sportvisserij en de plaats van de federatie tot de kern terug te brengen, waarbij je deze voor iedereen begrijpelijk verwoordt. Je onderkent en benoemt hierbij eventuele schijnbare tegenstellingen. Je bent een ervaren adviseur.

Aanbod

Het gaat om een interim rol voor 4 – 6 maanden, 32 uur per week.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43873326). Roel begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd kunnen worden gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

 

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.