Bouwer met oog voor de menselijke maat en resultaat

Enschede
Organisatie |

Stadsbank Oost Nederland

Stadsbank Oost Nederland is dé uitvoeringsorganisatie, die sinds 1939 de schuldhulpverlening uitvoert in opdracht van 22 gemeenten in de regio’s Twente en Achterhoek. ‘Altijd in de buurt’ en vanuit verschillende locaties werkt de Stadsbank samen met de klant om haar/zijn financiële problemen op te lossen. De organisatie werkt nauw samen met ketenpartners aan oplossingen vanuit het besef dat schulden nooit alleen komen. Met als motto: ‘Samen lossen wij schulden op’.

Bij de Stadsbank Oost Nederland werken 160 professionals in beschermingsbewind, bedrijfsvoering en in schuldhulpverlening (gebiedsteams). Deze teams werken interdisciplinair samen en door deze aanpak is de organisatie toonaangevend in Nederland. Daar is de organisatie trots op, omdat door deze werkwijze maatwerk mogelijk is met veel meer kansen op succes. De teams werken met passie aan het oplossen van schulden van hun klanten in Twente en de Achterhoek.

Stadsbank Oost Nederland biedt haar klanten een aantal diensten, zoals budgetbeheer, schulden oplossen, beschermingsbewind en sociale leningen. De professionals beschikken over jarenlange kennis en ervaring als financieel schulddienstverlener en zij willen bijdragen aan duurzame financiële stabiliteit van hun klanten.

De Gemeenschappelijk Regeling Stadsbank Oost Nederland kent een Algemeen Bestuur (wethouders uit de aangesloten gemeenten) en een Dagelijks Bestuur (een vertegenwoordiging van de wethouders uit het Algemeen Bestuur) dat bestaat uit een voorzitter, vicevoorzitter en zes leden. Het Dagelijks Bestuur stuurt de directeur van Stadsbank Oost Nederland aan.

Functie | Directeur

De directeur geeft samen met het Managementteam (MT) leiding aan de organisatie. Het MT bestaat uit twee managers Dienstverlening, een manager Bedrijfsvoering, een manager Beschermingsbewind en een strategisch Adviseur. De directeur is voorzitter van het Managementteam en is WOR- bestuurder.

Recent is de Strategische Agenda ontwikkeld, die voor de komende jaren één van de ambitieuze kaders biedt om samen met medewerkers en partners te bouwen aan de organisatie, die een moderne en integrale schuldhulpverlening biedt. Klantgerichte dienstverlening staat voorop en de organisatie wil zich doorontwikkelen tot een expertisecentrum. Als directeur stimuleer je deze beweging en neem je de medewerkers mee in een organisatie, die eenheid en trots uitstraalt voor het betekenisvolle werk, dat ze de maatschappij biedt.

De belangrijkste opgaven voor Stadsbank Oost Nederland:

 • Het implementeren van de Strategische Agenda om klant- en resultaatgerichte dienstverlening te bieden in een optimale verbinding met gemeenten, die het gemeenten mogelijk maakt meer regie te pakken in het sociaal domein. Per gemeente is variatie in dienstverlening mogelijk.
 • Externe zichtbaarheid; veel regie en richting geven aan het (nieuwe) beleid en strategie.
 • Het doorontwikkelen naar een klantgerichte Stadsbank, digitaal, modern en innovatief.
 • Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap in een lerende organisatie met HRM-kernwoorden richting, relatie, ruimte, resultaat en rugdekking.
 • Het opbouwen van goede relaties en samenwerking met de (nieuwe) leden van het Algemeen Bestuur/Dagelijks Bestuur met de gemeenten en met de partners in de regio om als organisatie goed verbonden te zijn en blijven met de regio’s Twente en Achterhoek.
 • Het meenemen van bestuurders en partners in de ontwikkeling van de expertiserol.
 • Het vinden van de juiste balans voor de verandering tussen rust en innovatie, tussen stabiliteit en dynamiek.

ENERGIEK ONDERNEMEND VERBINDER INNOVATOR INSPIRATOR COMMUNICATOR VISIONAIR NETWERKER

Profiel | BOEGBEELD

Je bent integraal eindverantwoordelijk voor deze mooie, betekenisvolle organisatie en je treedt op als boegbeeld. Met jouw drive, passie en inlevingsvermogen breng je de organisatie, het MT, de opdrachtgevers (de gemeenten) en de medewerkers verder. Je staat voor je organisatie, binnen en buiten, je biedt uitstekend werkgeverschap en leiderschap. Je brengt balans in mens- en resultaatgericht.

 • WO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare managementervaring, affiniteit met het werken in een politiek/bestuurlijke omgeving is een belangrijke pré.
 • Aantoonbare ervaring met het sturen op organisatiebrede doelen en bouwen aan teams.
 • Inspirator voor medewerkers, Managementteam en OR.
 • Relatievaardig en in staat om duurzame en waardevolle netwerken op te bouwen in de regio.
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden, omgevingssensitief, met een politieke antenne.
Aanbod | PAST DEZE BAAN BIJ JE?

Een prachtige eindverantwoordelijke functie bij een organisatie die ertoe doet. Je komt op voor de kwetsbare mensen in de samenleving, je vertegenwoordigt een organisatie met trotse werknemers. Stadsbank Oost Nederland biedt een jaarcontract met de intentie om het om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd (schaal 15 CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). De aanstelling is fulltime (36 uur).

Procedure | GESPREKKEN IN JUNI

De procedure wordt begeleid door K+V en start met het insturen van je motivatie en cv. Daarna ontmoet je in korte rondes verschillende leden van het bestuur, de OR en collega’s. Is er een goede ontmoeting en heb je Stadsbank Oost Nederland nieuwsgierig gemaakt? Dan gaan we verder met verdiepende gesprekken met de selectiecommissie. Transparant maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn, met een duidelijk tijdspad en een mooie balans in de kennismaking tussen kandidaat en organisatie.

Uiterlijk 30 mei laten wij je weten of je wordt uitgenodigd voor de Speeddates. Kun je rekening houden met onderstaande data?

 • Speeddates op woensdag 1 juni tussen 09.00 – 13.00 uur– waarin je kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
 • Slow: Een selectiegesprek op donderdag 9 juni tussen 13.00 – 17.00 uur met ruimte voor meer aandacht en diepgang.
 • Show op donderdag 16 juni tussen 13.30 – 17.00 uur waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe je de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Beoogd is de procedure af te ronden in juni.

Geïnteresseerd

Wanneer deze ‘positie’ je aanspreekt zien wij je reactie zo snel mogelijk -uiterlijk 29 mei- tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06-22 698 599) of Micha van Aart (06-46 390 312).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure, evenals het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.