Gevoel voor Bestuur en Hart voor de Stad

Den Haag
Organisatie |

Gemeente Den Haag, Stadsbeheer

Den Haag, internationale stad van vrede en recht. Een kleurrijke stad met zo’n 530.000 inwoners en meer dan 150 nationaliteiten, de stad aan zee met 11 kilometer kustlijn én de stad met volop economische kansen. Het gaat op vele fronten goed met Den Haag en tegelijkertijd staat de stad de komende jaren ook voor grote uitdagingen en opgaven. Een stad in ontwikkeling vraagt om een gemeentelijke organisatie die met haar dienstverlening hierop aansluit en voorop blijft lopen. Om professionele medewerkers die van buiten naar binnen denken en waar de inwoners erop kunnen vertrouwen dat de gemeente haar taken op integere wijze uitvoert. Den Haag, de bijzondere stad met al zijn diversiteit, vraagt van het gemeentelijk apparaat wendbaarheid en het vermogen om de dienstverlening hier continu op aan te passen.

STADSBEHEER
Dienst Stadsbeheer is één van de grotere diensten met ruim 1.500 medewerkers, verdeeld over 10 bedrijfsonderdelen en Algemene zaken, onder verantwoordelijkheid van een algemeen directeur en twee portefeuilledirecteuren.

Dienst Stadsbeheer (DSB) is verantwoordelijk voor de buitenruimte van Den Haag: schoon, heel, veilig en duurzaam. De dienst heeft daarbij verschillende rollen van regisseur tot uitvoerder. De dienst zorgt voor het formuleren van beleid en regels, het gestructureerd beheren en onderhouden, vergunning verlening, het projectmatig inrichten van de buitenruimte en voor toezicht en handhaving.

DE OPGAVEN
Vergrijzing, klimaatverandering, digitalisering en innovatieve mobiliteitsvormen veranderen de stad ingrijpend. Vanuit de missie om de buitenruimte van Den Haag duurzaam beter te maken, verbetert en ontwikkelt DSB zichzelf en het werk doorlopend om klaar te zijn voor wat er op de gemeente afkomt. Voor een effectieve uitvoering van de kerntaken worden doorlopend de vier stappen van de verbetercyclus toegepast: plannen, uitvoeren, controleren en verbeteren. Voor een flexibele ontwikkeling van werkwijzen die aansluiten op de behoeften van de stad wordt samengewerkt in projecten gericht op het verbeteren van de basis en met oog op de toekomst. Werken aan deze opgaven maakt Stadsbeheer een flexibele en professionele organisatie waarin ‘vakmanschap en eigenaarschap’, ‘participatie en passie voor de stad’, ‘gezamenlijk gaan voor het optimale resultaat’ en ‘ontwikkelen en innoveren’ sleutelbegrippen zijn.

Gemeente Den Haag
Functie | Directeur Stadsbeheer

Als directeur binnen Stadsbeheer maak je deel uit van een collegiaal sturende directie. Je geeft leiding aan de onderdelen Handhaving (inclusief parkeren en vergunningverlening), Veeg- en Straatbedrijf, Groenbedrijf – Begraafplaatsen en Markten (totaal 950 fte). Voor deze onderdelen alsmede voor het bijbehorende beleid zoals het groenbeleid, de aanpak schoon, beleid markten en kiosken, het parkeerbeleid draag je de inhoudelijke verantwoordelijkheid in het directieteam en in de wethouderstaf; grote thema’s die zichtbaar en merkbaar zijn voor alle inwoners van Den Haag. En afdelingen die werken in een dynamische omgeving in het hart van de stad. Met een veelheid aan opgaven, zoals het meer informatiegestuurd werken en plannen, het verbinden van vakmanschap en sociaal werkgeverschap, of het verbeteren van samenwerking in ketens en met de stad.

Denker-en-Doener Gevoel-voor-Bestuur Hart-voor-de-Stad Innovatieve Samenwerker met Realisatiekracht

Profiel

Je bent de spil tussen het stadsbestuur en de uitvoerende onderdelen die werken aan de leefbaarheid in de stad. Door je goed ontwikkelde schakelvermogen breng je ervaringen vanuit de praktijk op de bestuurstafel en zorg je, omgekeerd, dat beleidsdoelstellingen vertaald worden naar hoogwaardige, efficiënte en effectieve dienstverlening.

Je beschikt over realisatiekracht en hebt het bijzondere vermogen om beweging te brengen en daarbij rust te bewaken. Je schakelt snel tussen actuele vraagstukken hier en nu en strategische keuzes voor de lange termijn. Je hebt een open oog en oor voor collega’s die overal in de stad werken en voor de verbetering van processen van grote operationele onderdelen. Met natuurlijk gezag, humor, empathie en overtuigingskracht  lukt het je doortastend door te pakken en tegelijk te investeren in de duurzame relaties.

Je  bent iemand die:
– Visie ontwikkelt, randvoorwaarden schept en mensen motiveert
– Verbindt, luistert en verschillen weet te overbruggen
– Affiniteit en bij voorkeur ervaring heeft met een uitvoeringsorganisatie
– Omgevingsbewust is en een goede bestuurlijke antenne heeft
– Resultaatgericht en doortastend is en kan schakelen tussen strategie en operatie
– Vanuit zelfkennis en authenticiteit handelt
– Communicatief en netwerkvaardig is

en:
– Aantoonbare meerjarige (senior management-)ervaring heeft in een complexe en politiek-bestuurlijke omgeving
– Beschikt over een academisch werk- en denkniveau
– Bij voorkeur kennis van en ervaring met een of meer van de werkvelden van de dienst Stadsbeheer

Aanbod

Het bij de functie behorende maximum salaris is € 8.697,– bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 17). Daarnaast kent de gemeente een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en een Individueel Keuzebudget (IKB) dat je kunt inzetten voor extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool.

Procedure

De werving en voorselectie worden uitgevoerd door K+V. De sluitingstermijn van deze vacature is zondag 8 september. De planning van de gesprekken bij K+V en de gesprekken bij de opdrachtgever volgt.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk – uiterlijk zondag 8 september – te reageren door bij ‘Solliciteer direct’ jouw cv en motivatiebrief te uploaden.

Deze vacature is in behandeling bij Michiel van Wessem, partner. Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact met ons opnemen. Vanwege de vakantieperiode zijn er meerdere adviseurs die jouw vragen kunnen beantwoorden. Tot 24 juli kan je Roel Roelfzema bereiken op 06 43873326. Vanaf 5 augustus kan je Michiel van Wessem bereiken op 06 52008834. Voor vragen in de tussenliggende periode helpt het secretariaat je verder via 0318 555388.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Directeur Stadsbeheer
Vast
36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.