Directeur Sterrenschool voor Leerplein055

Stuurkracht & doorleefd leiderschap
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Leerplein055

Een leerling gaf een keer aan: “Wow, deze school is net als Villa Kakelbont.” Een oud, monumentaal gebouw met verschillende verdiepingen en gezellige plekken. Een geweldig schoolplein waar de BSO en de school optimaal gebruik van maken. Een avontuurlijke, speelse plek waar de kinderen van kunnen genieten. De Sterrenschool staat midden in de wijk in Apeldoorn-Noord en bestaat uit twee locaties vlakbij elkaar. Er is een unieke doorgaande lijn tussen kinderopvang en school en de school werkt met combinatiefuncties. Dat wil zeggen dat een leraarondersteuner ook op de BSO kan werken. Tenslotte is de school één van de enkele Sterrenscholen van Nederland!

Kenmerken van een Sterrenschool zijn:
* de school is 47 weken per jaar open
* kinderen leren in één klimaat
* maatwerk voor ieder kind
* nadruk op rekenen, taal en lezen
* binding met de buurt

De Sterrenschool Apeldoorn is een van de scholen van Leerplein055, een onderwijsorganisatie met 21 openbare basisscholen in Apeldoorn. Er werken ongeveer 400 medewerkers elke dag aan het verzorgen van goed onderwijs aan circa 3.700 leerlingen. Vanuit de kernwaarden vertrouwen, verantwoordelijkheid en samenwerken, zetten alle medewerkers zich in voor Leerplein055.

Het team van de Sterrenschool is een warm, betrokken team en kenmerkt zich door een open en nieuwsgierige basishouding waardoor verschillen worden omarmd. Je mag hier zijn wie je bent. Dit vinden we erg belangrijk en dit dragen we ook uit naar de kinderen en de ouders. De kinderen op de Sterrenschool zijn een mooie afspiegeling van de maatschappij. Wat een verrijking! Alle kinderen verdienen gelijke kansen en daar zetten we ons elke dag voor in. Trots zijn we dus ook op de speelse, laagdrempelige school waar kinderen zich veilig voelen. Ook zijn we erg trots op de mooie uitstroomcijfers. Deze resultaten behalen we samen, want samen maken we de school!

 

Functie

Directeur Sterrenschool

Als directeur geef je sturing aan het team, ben je eindverantwoordelijk en leg je die verantwoording af aan het Bestuur van Leerplein055, maar meer nog leg je verantwoording af aan de kinderen en aan de ouders/verzorgers. Samen met het team zorg je voor de eigen warme sfeer van welkom. Open, transparant en zichtbaar. Met goede verbindingen tussen school, bso en opvang.

Het afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in het samenwerken binnen het team, het optimaal gebruikmaken van elkaars kwaliteiten. Steeds meer groeien naar leerteams. Samen aan de knoppen draaien. Daar gaan we voor! Het team is bezig met het opnieuw vormgeven van de visie en missie. We zijn dus goed onderweg. We zijn afgevaren en jij komt op het juiste moment aan boord. Dit avontuur ga je enthousiast aan en daar zet jij je tanden maar al te graag in!

Uitdagingen voor jou als directeur zijn vraagstukken aanpakken rondom een veilig pedagogisch klimaat, doorzetten van het DPL-model, communicatie onderling en verbondenheid met collega’s. Daarnaast dromen we van één mooie locatie waar opvang en onderwijs samen aangeboden kan worden. Het Sterrenschool-concept brengt ook uitdagingen met zich mee. Denk aan een flexibele bezetting, inzet en verkrijgen van genoeg inkomsten. Ook leren en groeien door actief de samenwerking op te zoeken met andere Sterrenscholen in het land. Binding in de buurt is ook erg belangrijk. Daar zet je je volledig voor in. Je zoekt daardoor actief de samenwerkingen op in de buurt, met de opvang, de BSO en met andere stakeholders in het netwerk.

Stuurkracht Doorleefd Leiderschap Stimuleren & Verbinden Confronteren Ondernemer Samen Enthousiast Stabiliteit & Rust

Profiel

Zichtbare ondernemer
Werken bij de Sterrenschool vraagt om ondernemerschap. Om dingen voor elkaar te krijgen ga je de boer op. Steeds toets je weer de spanning tussen haalbaarheid en draagbaarheid. Je ziet kansen en denkt in mogelijkheden. Je bent ook een zichtbare leider. In de ochtend bij de poort, maar ook bij de opvang, in de wijk en in het netwerk. Je bent ontzettend gedreven en enthousiast om van dit concept een onwijs succes te maken!

Ervaren leider met stuurkracht
Doorleefd leiderschap is een omschrijving die bij jou past. Je brengt ervaring mee in het onderwijs en tegelijkertijd rust en stabiliteit. Een kracht van jou is dat je kan confronteren met behoud van relaties naar collega’s en ouders. Dit komt onder andere door je open en nieuwsgierige houding. Je hebt stuurkracht. Jij combineert sturing geven en verbinden op een hele prettige manier. Afspraak is afspraak en dit geeft duidelijkheid. Je bent de leider die aan de ene kant makkelijk invoegt en meebeweegt met het team en aan de andere kant knopen doorhakt waar nodig. Altijd in verbinding. Je bent een leider die het echt samen wil doen.

Aanbod

Kies je bewust voor het openbaar onderwijs van Leerplein055?

Deze prachtige uitdaging geeft je een unieke kans om te gaan voor de ontwikkeling van het kind tussen 0-13 jaar. De kans het verschil te maken en te gaan voor gelijke kansen! Een baan waar je echt iets kan betekenen. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de kinderen. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. De functie is ingeschaald in salarisschaal 12 van de CAO-PO. De CAO kent een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en je draait volledig mee in het concept van de Sterrenschool wat betekent dat je ook buiten de schoolvakanties op vakantie kan gaan!

Procedure

Onbevooroordeeld willen we jou ontmoeten!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. We zijn nieuwsgierig naar jou! Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor de school.

De selectiegesprekken zijn gepland op donderdag 1 juni.

Geïnteresseerd

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook benieuwd naar ons? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 24 mei 2023 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.