Team aanvoerder

AALSMEER
Organisatie |

OBS Samen Een van Stichting AURO

Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen (met scholen in de kernen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis). Het onderwijs wordt verzorgd door 10 scholen met in totaal rond de 2.400 leerlingen en zo’n 210 medewerkers.

De kernwaarden zijn: ontwikkeling, vertrouwen & aanspreken en verbinden. De scholen worden gekenmerkt door verscheidenheid. De buurt, omvang en leerlingenpopulatie verschilt van school tot school. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel van alle AURO scholen.

De OBS Samen Een is de school in het oude centrum van Aalsmeer. Samen Een is in de jaren zeventig ontstaan uit twee locaties in het centrum. Samen Een is een middelgrote school met ruim 200 kinderen en een team van 20 medewerkers. Klassikale lessen worden afgewisseld met zelfstandig werken. Door middel van gedifferentieerde instructie en door rekening te houden met niveauverschillen, wordt onderwijs op maat gegeven. Eigenlijk zegt “Samen Een” ook veel over de school. Een sterk team wat goed samenwerkt. Betrokken, kleinere klassen, elkaar kennen en alle kinderen kennen. Een school waar je als kind gezien wordt. Een echte professionele dorpsschool.

KV_Opdrachten_obs-samen-een
Functie | Directeur

De directeur is eindverantwoordelijk voor de school, geeft leiding aan het team en is het gezicht naar buiten voor Samen Een. Ook stuurt de directeur de ontwikkelingen op onderwijskundig en pedagogisch gebied aan. De school heeft een uitstekende basis. De vervolgstap is het goede vasthouden, professioneel doorgroeien, bescheidenheid laten vallen en doorpakken op het didactisch en pedagogische vlak. Zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid, de visie staat voor het kind en voor elkaar. Nu de realisatie in zichtbaar en tastbaar mooi onderwijs. De directeur creëert ruimte en bewaakt tegelijkertijd de kaders van kwaliteit en geld. Dat vergt een prettige, zakelijke maar ook open en aanspreekbare leiderschapsstijl met een goede verbinding met het team, de kinderen, de ouders en de stichting. Als directeur sta je bij AURO niet alleen, er is een goed collegiaal directieteam en ondersteuning van het bestuursbureau. Dat betekent overigens ook dat iedere directeur bovenschoolse taken heeft en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van AURO als geheel.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Team aanvoerder die meespeelt

Team aanvoerder die meespeelt

Samen Een zoekt een meespelende aanvoerder, die verantwoordelijkheid geeft en deelt en de ander, kind, ouder en collega, ook aanspreekt op eigenaarschap (zelfverantwoordelijkheid). Een directeur die verbinding maakt en uitdaagt om de doelen te blijven realiseren, maar die de school ook laat ontwikkelen. Er wordt gevraagd om een aanvoerder met passie voor het onderwijs van nu in de 21ste eeuw en tevens een zakelijke realist. Een directeur die er durft te zijn en die de ander sterker maakt, luistert, vraagt en complimenteert.
Een directeur die observeert en de ruimte en tijd neemt om in te springen waar het nodig is. Iemand die vertrouwt op zijn/haar sensitiviteit en ervaring. Die wil werken met een team van professionals en beseft dat het hard werken is, maar dat het veel zal opleveren. Een aanvoerder met onderwijskundige/pedagogische achtergrond, die ook zelf blijft investeren. 

Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.