Over de organisatie
Stichting Swalm & Roer

“De Vincent van Goghschool staat voor goed onderwijs in een kleurrijk palet”
Het team van de Vincent van Goghschool wil in een open, communicatieve sfeer met wederzijds respect en vertrouwen, kwalitatief goed onderwijs verzorgen. Dit onderwijs is gericht op een evenwichtige ontwikkeling van het kind, het sluit aan op zijn/haar talenten en op het optimaliseren van maatschappelijke kansen in een uitdagende, open, kindvriendelijke en duidelijk gestructureerde leeromgeving. De school werd gesticht in 1967 in een toen nieuwe wijk Donderberg. Nog altijd is het dé school in de wijk met een taalklas, plusklas en IMC.
De Vincent van Goghschool is er voor ieder kind, voor elke cultuur en geloofsovertuiging. Het onderwijs sluit goed aan bij het vervolgonderwijs en er wordt gewerkt met het beeld van een maatschappij die voortdurend verandert. Daarom is ook het onderwijs in beweging en is het team vernieuwend bezig, zonder uit het oog te verliezen dat goede zaken behouden moeten blijven.
Het team denkt voortdurend na over de vraag: “Wat hebben onze kinderen en hun ouders/verzorgers nodig om te kunnen functioneren in de toekomstige maatschappij en om te kunnen uitgroeien tot gelukkige burgers?” De school is een Kindcentrum en is in ontwikkeling naar een Integraal KindCentrum. Dat is richtinggevend wat betreft de onderwijsinnovaties voor de komende jaren.
De Vincent van Goghschool is onderdeel van de onderwijs stichting Swalm & Roer. Zij is het bevoegd gezag van 23 scholen voor primair onderwijs: 22 basisscholen en 1 basisschool voor speciaal basisonderwijs.
Functie
Directeur Vincent van Goghschool
De Vincent van Goghschool wordt gemaakt door 220 leerlingen en 35 medewerkers. Samen zorgen ze voor veel dynamiek in de prachtige wijk Donderberg. Kleurrijk, gepassioneerd en met oog voor ieder kind. Want de school is ook onderdeel van de stichting Swalm & Roer en verbindt zich ook aan de gezamenlijke missie “onderwijs en ontwikkeling voor ieder kind”.
Als directeur geef je sturing aan het team, ben je eindverantwoordelijk en leg je die verantwoording af aan het CvB van Swalm & Roer, maar meer nog leg je verantwoording af aan de kinderen en aan de ouders/verzorgers. Samen met het team zorg je voor de eigene warme sfeer van welkom. Open, transparant en zichtbaar. Met goede verbindingen tussen de verschillende bouwen en echte samenwerking onderling.
Binnen Swalm & Roer wordt gewerkt met de volgende omschrijving voor leidinggeven:
Leidinggeven bij Swalm & Roer is vanuit een voorbeeldrol leidinggeven aan talentontwikkeling van kinderen en medewerkers. De directeur is een authentiek leider die mensen inspireert, motiveert, kennis en ontwikkelingen verbindt en tegenstellingen overbrugt. De directeur is een maatschappelijk ondernemer. Hij/zij werkt vanuit visie en vertaalt deze met zijn team in een heldere ambitie. Hij/zij behaalt meetbare en merkbare resultaten en legt hierover transparant verantwoording af. Als onderwijskundig leider geeft de directeur ruimte, maar grijpt in waar dat nodig is. De directeur staat voor de eigen school, maar houdt altijd oog voor het collectieve belang. De directeur maakt deel uit van het directeurenoverleg waarin wordt samengewerkt tussen de scholen via kennisdeling, netwerken en sparring. Van de directeur wordt een actieve houding gevraagd om elkaar sterker te maken. Swalm & Roer sluit aan bij de op wetenschappelijk onderzoek berustende vijf aspecten van effectief leiderschap zoals vastgelegd in de beroepsstandaard voor schoolleiders PO. De directeur heeft taken en bevoegdheden gemandateerd gekregen van het College van Bestuur, vastgelegd in het managementstatuut en opereert binnen vastgestelde kaders van de stichting.
Voor de Vincent van Goghschool is het net als op iedere school spannend op de arbeidsmarkt en is de aantrekkingskracht van het eigen team bepalend. Naast deze uitdaging kent de school, met een heel diverse populatie, extra uitdagingen. Mooi omschreven met de uitspraak; “ongelijke aanpak zorgt voor gelijke kansen”. Het team werkt met veel passie en inzet om dit voor de kinderen te realiseren. Met daarnaast onverwachte in- en uitstroom en veel dynamiek is het een uitdaging om daarbinnen stabiliteit en planmatig werken voor elkaar te krijgen. Dat vergt een passende leiderschapsstijl. Er zijn en staan voor de ander en tegelijk oog hebben voor straks.
Profiel
Creatieve nieuwsgierige binder
Creatief en nieuwsgierig
Jij begint met vragen stellen. Je bent echt nieuwsgierig naar de ander. Wat beweegt iemand, zonder vooroordeel, zonder vooringenomenheid. Of het nu het kind, de ouder/verzorger of de collega is, jouw interesse is snel gewekt. Na de goede vragen ontstaat voor jou het creatieve proces. Samen op zoek naar wat kan. Samen onderzoeken en richtinggeven en vooral ook de ander helpen aan een eigen oplossing. Jij snapt dat onderwijs alles te maken heeft met het aanwakkeren van die nieuwsgierigheid. Daarvoor heb je ook rust en maak je tijd voor de ander.
De binder
Jij kan mensen en groepen verbinden met goed onderwijs voor ieder kind. Of het nu externe stakeholders zijn in je netwerk, collega’s, ouder/verzorgers of kinderen, jij brengt ze bij elkaar in onderwijsland. Jij wil ze allemaal begrijpen en winnen voor de Vincent van Gogh. Jij bindt ook je medewerkers aan de keuzes die gemaakt zijn. Jij bindt ze ook aan de afspraken. Helpt mee om focus te houden en keuzes te blijven maken. Dat zorgt voor structuur en begrenzing en geeft ruimte voor creativiteit en plezier.
Natuurlijk breng je ook ervaring mee. Je bent creatief met het aanvragen van subsidies of wat cijferwerk (de school kent veel mogelijke ondersteuning potjes) en je durft je netwerk op te bouwen en te gebruiken voor de kinderen van de school, de ouders/verzorgers, de wijk en de medewerkers.
Aanbod
Wil jij je inzetten voor de kinderen en medewerkers van de Vincent van Gogh? Dan hebben we een mooie functie voor jou om echt het verschil te maken. Je salaris is afhankelijk van je ervaring en profiel, ingeschaald op basis van functieschaal 12 van de CAO PO.
Procedure
Eerst kort ontmoeten en dan doorgaan
Wij kijken eerst intern naar toptalenten binnen Swalm & Roer. K+V nodigt je uit voor een eerste (online) kennismaking. Daarna worden korte ontmoetingen georganiseerd op school op woensdag 8 juni. Is het eerste gevoel goed, dan volgt een langer gesprek en sluiten we af met een assessment.
Geïnteresseerd
Ben jij geïnteresseerd en pas je bij deze school? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk 1 juni aanstaande onderaan bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk is Johannes bereikbaar voor nadere informatie.
Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online een persoonlijke profielmeting te doen.