K+V werving selectie interim management

Ervaren bestuurders die affiniteit hebben met sport

Nieuwegein
Organisatie |

KNZB

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) zet zich al meer dan 130 jaar in voor de zwemsport in Nederland. Naast haar taken op het gebied van de georganiseerde top- en breedtesport, wil de KNZB haar diensten verder uitbreiden naar de ongebonden zwemmers. Onder het motto ‘een levenslange band met iedere zwemmer in Nederland’ wil de KNZB zich profileren als dé facilitator van het zwemmen in ons land. De uitdaging voor het bestuur is om samen met het bondsbureau, de verenigingen en zwembaden op een ondernemende, vernieuwende en uitnodigende manier het zwemmen als sport en gezond(st)e manier van bewegen te bevorderen. Specifieke doelen zijn enerzijds het behoud en/of de toename van het aantal leden van de zwemverenigingen en anderzijds het ontwikkelen van een attractief en divers zwemaanbod voor de 2,5 miljoen ongebonden zwemmers in ons land.

Functie | Drie leden Bondsbestuur

HET BONDSBESTUUR
De KNZB wordt bestuurd op basis van de codes van Goed Sportbestuur. Het bestuursmodel is voorwaardenscheppend en beleidsvormend. Naast de juridische positie en bestuurlijke verantwoordelijkheid, is de belangrijkste functie van het bestuur het ondersteunen van de directie van de KNZB en vanuit expertises waarde toevoegen.

Het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor het functioneren van de vereniging en houdt toezicht op de uitvoering van het door de Algemene Ledenvergadering (ALV) vastgestelde (strategische) beleid, binnen het door de ALV verstrekte mandaat.

Het bondsbestuur bestaat uit minimaal 7 en maximaal 9 bestuursleden en vergadert ca. tien keer per jaar. Jaarlijks in april legt het verantwoording af aan de ALV over het gevoerde beleid.

Bestuursleden representeren de KNZB bij haar aangesloten leden en andere relevante stakeholders binnen en buiten de zwemsport.

Voor de ALV op 12 april 2019 zijn er drie vacatures in het bondsbestuur. We zoeken drie bestuursleden met de aandachtsgebieden financiën, juridisch en marketing.

De benoeming van bestuursleden geschiedt door de ALV van de KNZB.

Communicatief Betrokken Ervaren Inspirerend Sportief Toegankelijk Professioneel Teamspeler

Profiel | Aandachtsgebieden: financiën, juridisch en marketing

VOORNAAMSTE EIGENSCHAPPEN

 • ervaren bestuurder
 • een zakelijke/ondernemende instelling
 • teamplayer
 • flexibel in de zin dat hij/zij kan schakelen tussen diverse rollen

VEREISTEN

 • affiniteit met sport (met zwemsport een pré)
 • kan zich minstens 4 uur per week vrij maken voor deze functie
 • analytisch en kan ideeën/gedachten goed en duidelijk verwoorden
 • beschikt over een relevant, liefst ook sport gerelateerd, netwerk
 • beweegt zich makkelijk in elk soort van gezelschap; is representatief
 • weet zich in de belangen van alle bestuursleden te verplaatsen

VAARDIGHEDEN

 • beschikt over een goede vergader- en gesprekstechniek
 • beheerst de Nederlandse en Engelse taal
Aanbod

Het betreft een onbezoldigde functie, uiteraard zijn alle reis-, verblijfs- en andere onkosten voor het uitvoeren van de functie declarabel.

Geïnteresseerd

Bent u geïnteresseerd in deze functie? Dan nodigen wij u van harte uit om te reageren door onderaan bij ‘solliciteer direct’ uw cv en motivatie te uploaden.

Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie graag bij uw reactie vermelden. Deze vacatures zijn in behandeling bij Henk van der Velde, partner (06 51 758 677).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd door K+V wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Drie leden Bondsbestuur
Onbezoldigd

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.