Fasemanager HRM

Een manager (in loondienst of als zzp-er) met als opdracht om de HRM-functie stevig neer te zetten.
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Amerpoort

Amerpoort is een grote organisatie in de gehandicaptenzorg, waarvan het werkgebied zich concentreert in midden Nederland van Almere tot Zeist en van Vinkeveen tot Amersfoort. Amerpoort biedt de mogelijkheid aan haar cliënten (van jong tot oud en van licht tot ernstig meervoudig beperkt) mee te doen aan het dagelijkse leven en hun bijdrage te leveren aan de samenleving en dat gebeurt vanuit 214 locaties. Binnen Amerpoort werken zo’n 2600 medewerkers en 750 vrijwilligers die zorg en begeleiding verlenen aan circa 2500 cliënten. De jaaromzet van Amerpoort bedraagt circa €170 miljoen.

Aan de hand van de klantwaarden Welkom, Kleurrijk, Meedoen, Veilig & vertrouwd en de werkwaarden Open, Ondernemend, Samenwerkend en Nieuwsgierig geven cliënten, verwanten en medewerkers van Amerpoort antwoord op de vraag: wat is voor jou samenwerken aan een goed leven?

Het managementteam van Amerpoort bestaat uit de twee leden Raad van Bestuur, de directeuren Zorg van de twee divisies, de directeur Expertisecentrum en Specialistische diensten, en de directeur Service Organisatie. De Fasemanager HRM rapporteert aan de directeur Service Organisatie.

Functie

Fasemanager HRM

“In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor ICT, vastgoed, administratie, facilitair en HRM en heb ik de opdracht om de gehele serviceorganisatie door te ontwikkelen naar uitmuntende dienstverlening. Dit vraagt om processen en systemen die medewerkers in het primair proces en management maximaal ontzorgen. We zijn ambitieus maar ook realistisch in het tempo van de verandering, waarbij we goed blijven communiceren over wat we al wel en nog niet kunnen doen” (Annemarie ter Heijne, directeur Service Organisatie).

Amerpoort wil een aantrekkelijke zorgwerkgever zijn en samen met jouw HRM-teams stippel jij de route uit om dit te bereiken en te behouden. Je geeft leiding aan de teams Advies (5), Recruitment (4), coördinatie Flexpool (7), ARBO (9), Leren & Ontwikkelen (12) en coördinatie Vrijwilligers (2), met tussen haakjes het aantal medewerkers.

Als Fasemanager maak jij het verschil in de ontwikkeling van een zowel effectieve als efficiënte organisatie op HRM gebied. De komende tijd ligt de nadruk op professionalisering van de HRM-processen, geënt op de medewerkersreis, en de integratie van HRM-administraties en data met het HRM-beleid. Jij initieert de verbetering en stroomlijning van de HRM-processen, en maakt duidelijk wat van HRM wordt verwacht vanuit de strategische lijnen zoals capaciteitsmanagement en beheersing van externe inhuur. Je bent gespreks- en sparringpartner van de directeur Service Organisatie en je neemt haar en je teams mee in je ideeën en acties.

Ook met de andere directeuren onderhoud je nauw contact.

Er wordt een periode van (vooralsnog) twee jaar uitgetrokken om de beoogde verbeteringen door te voeren. De Fasemanager HRM rationaliseert de structuur van de afdeling, de bezetting van de functies en zorgt per team voor duidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden. De opdracht is afgerond wanneer de HRM-functie is aangesloten bij de strategische thema’s van de organisatie en de ondersteunende processen en systemen daarop zijn afgestemd en geïmplementeerd. Een mooie veranderopdracht gericht op het managen en laten renderen van de aanwezige expertise en competenties op basis van dienstverlenend en klantgericht gedrag.

Je werkt toe naar een stevige verbinding tussen de HR-teams, waarbij professionals elkaars expertise kennen en gebruiken en daarmee werken aan een gezamenlijke prestatie. Je coacht met veel aandacht de teams en de individuele teamleden in hun rol en ontwikkeling, tegen de achtergrond van een organisatie in transitie.

Communicatief Natuurlijk gezag Sparringpartner voor de experts Zichtbaar en betrokken

Profiel

Je bent een ambitieuze professional en wilt als manager een vliegend vervolg aan je carrière geven. Je wilt groeien, relaties opbouwen, impact maken en het beste uit jezelf en je collega’s halen. Jij hebt een visie op hoe HRM een actieve bijdrage kan leveren aan het bieden van waardevolle zorg en hoe je dit intern projectmatig goed neer kunt zetten. In een veranderende omgeving neem jij gemakkelijk het voortouw en neem je anderen graag mee. De competenties sensitief, zakelijk en daadkrachtig zijn zeker op jou van toepassing. Je zorgt ervoor dat er een goede sfeer en onderlinge samenwerking heerst binnen de teams. Kortom, je bent een ondernemende en inspirerende manager. Je straalt energie uit en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht om mensen mee te krijgen.

Je voldoet (verder) aan de volgende eisen:

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur richting bedrijfskunde, HR en/of organisatiepsychologie;
  • Ruime ervaring in een leidinggevende rol. Je laat medewerkers tot hun recht komen en je stimuleert hen om zich verder te ontwikkelen.
  • Affiniteit met en een gezonde ambitie voor het HRM-domein;
  • Vakkennis op het gebied van projectmanagement, Lean en/of Agile management;
  • Gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de afdeling zoek je actief de verbinding;
  • Een resultaatgerichte en daadkrachtige manier van werken. Zowel op korte als lange termijn weet je risico’s in te schatten, knopen door te hakken;
  • Planmatig, gestructureerd en in staat om prioriteiten te stellen.

Aanbod

Ben jij een ervaren en coachend HRM/project manager, sterk in organiseren, procesmatig werken en verbinden, een stevig gesprekspartner en werk jij graag in een wereld waar geen dag hetzelfde is? Reageer dan snel!

Bij wederzijds enthousiasme biedt Amerpoort een contract voor 32-36 uur per week voor de duur van twee jaar. De voorwaarden zijn marktconform, waarbij kan worden gekozen voor een arbeidsovereenkomst of een contract op basis van een uurtarief, dat laatste uiteraard binnen redelijke grenzen.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming in de maand februari 2023 af te ronden. Je start met een gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gesprekken bij Amerpoort, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met woensdag 8 februari a.s. de mogelijkheid om te reageren. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met de Emile Douma (06-1045 2989).

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.