Financial Controller

Energiek, accuraat en hands on
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij Slachtofferhulp  terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpt Slachtofferhulp honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpt Slachtofferhulp slachtoffers vandaag verder. Kom jij dit team in Utrecht versterken?

Bedrijfsmatige sturing van de financieel-administratieve processen en outputsturing zijn de belangrijkste thema’s van Finance, Inkoop & Control om het primair proces van Slachtofferhulp Nederland goed te ondersteunen. Het team heeft een uitdagende agenda om de financiële processen, het financieel beheer, de administratieve organisatie en interne controle te verbeteren en te optimaliseren. Teambuilding en samenwerking met de staf en primair proces staan hoog op het wensenlijstje.

Functie

Financial Controller

Als Financial Controller zorg je ervoor dat de financiën van Slachtofferhulp Nederland perfect lopen. Je opereert op het grensvlak van boekhouding en financial control. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van analyses en het opstellen van rapportages en de jaarrekening. Je zorgt ervoor dat de basis op orde komt (proces, taken en cijfers). Ook houd je je bezig met de optimalisatie van de financiële processen. Jij hebt een kritische blik en kijkt waar we zaken slimmer kunnen inrichten en voert de verbeteringen in. Voor de accountantscontrole ben je het operationele aanspreekpunt.

Je maakt deel uit van team Finance, inkoop & control (10 medewerkers).

Coördinator financiële administratie
Vanuit je rol als Financial Controller coördineer je de boekhouding en de P&C-cyclus (begroting, maandrapportage, jaarrekening). Je zorgt voor een adequate planning, stemt deze af met diverse afdelingen en collega’s. Daarnaast  bewaak je de voortgang en ben je meewerkend voorman/vrouw. Je geeft functioneel leiding aan de vijf medewerkers van de financiële administratie. Daarnaast werk je nauw samen met de Business Controllers. Je rapporteert aan het Hoofd Finance, Inkoop & Control over:

 • De maand- en jaarafsluitingen.
 • Het voldoen aan wet- en regelgeving.
 • Het verbeteren van de kwaliteit van de administratieve organisatie en interne controle.
Sparringpartner Communicator Vakspecialist Flexibel Plezierig Hart-voor-de-publieke-zaak

Profiel

Je hart gaat sneller kloppen van cijfers. Je hebt ervaring en vooral veel affiniteit met financiële administratie. Je gaat nauwkeurig te werk en je werkt altijd toe naar een goed eindresultaat. Daarnaast ben je communicatief vaardig, beschik je over analytische vaardigheden, ben je initiatiefrijk en zorg je voor structuur.

 • HBO-opleiding op financieel/bedrijfseconomisch gebied, cijfermatig inzicht.
 • Bij voorkeur aangevuld met ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van administratieve procedures en in het onderhouden van en verbeteren van de financieel administratieve processen.
 • Kennis van relevante applicaties en pakketten.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Excel heeft voor jou geen geheimen.
 • Servicegericht, initiatiefrijk en accuraat en gericht op samenwerking.

Aanbod

Slachtofferhulp Nederland biedt

Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende positie bij een maatschappelijke organisatie met betrokken medewerkers, een echt ‘A-merk’. De functie kent veel verantwoordelijkheden en nodigt uit tot eigen initiatief.

Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Met in ieder geval een vaste dagen in de week om in een plezierige werkomgeving je collega’s te ontmoeten. Veel ontwikkelmogelijkheden met een individueel loopbaanbudget en een uitstekende reiskostenregeling.

De CAO Sociaal Werk is van toepassing, waarbij het salaris afhankelijk is van je ervaring. Het salaris inclusief individueel keuzebudget (o.a. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%) is maximaal €5.762,82 per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Vind jij de organisatie net zo leuk als zij jou, dan wordt de tijdelijke aanstelling na een jaar met wederzijdse instemming omgezet in een vast dienstverband!

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij je reactie graag zo snel mogelijk tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Wil je meer weten of sparren over de functie;  Helga Bijker (06-2269 8599) vertelt je graag meer.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure, een Verklaring Omtrent het Gedrag is verplicht.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.