Dienstverlener

ASSEN
Organisatie |

Cosis

Cosis is het resultaat van de samenwerking tussen Promens Care en NOVO. Binnen deze samenwerking bieden Promens Care en NOVO afzonderlijk, herkenbare zorg- en dienstverlening aan hun cliënten. Cosis fungeert daarbij als holding waar bestuur en toezicht bij elkaar komen en waar de ondersteunende diensten per 1 januari 2016 in ondergebracht zijn. Cosis en haar werkmaatschappijen faciliteren haar medewerkers om de zorg voor mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking vakkundig, met aandacht voor de persoon en zijn naastbetrokkenen, kleinschalig in de lokale samenleving te organiseren. De zorgdivisies worden ondersteund vanuit het Cosis Servicecentrum in Assen. Het servicecentrum bestaat uit de afdelingen Informatisering & Automatisering, Personeel & Organisatie, Administraties, Facilitair Servicecentrum (FSC), Advies Bemiddeling & Contractering en Planning & Control (intern BC). Elke afdeling wordt aangestuurd door een hoofd. De hoofden worden aangestuurd door de Manager Cosis Servicecentrum.

KV_Opdrachten_cosis
Functie | Hoofd Financiën

De afdeling Financiën maakt deel uit van het Servicecentrum. De afdeling bestaat uit 4 teams, elk aangestuurd door een team coördinator personeelsadministratie, productieboekhouding, financiële boekhouding en salarisadministratie. Als Hoofd Financiën ben je lid van het leidinggevend team van het Servicecentrum en val je onder de Manager Servicecentrum. Je geeft leiding aan 70 fte.

Als Hoofd Financiën ben je een belangrijke speler en geef je (indirect) leiding aan de administratieve teams. Je draagt de verantwoording voor het stroomlijnen en borgen van de administratieve processen: de zorgadministratie levert inzicht in de (zorg)productie en de declaratie hiervan; de personeelsadministratie en de salarisadministratie zorgen voor de juiste registratie van alle personele aangelegenheden, de juiste uitbetaling aan de medewerkers en correcte afdracht van belasting en premies en de financiële boekhouding zorgt voor effectieve verwerking van gegevens in de boekhouding. Het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de werkprocessen en de realisatie van een effectieve informatievoorziening staat in deze functie centraal. Het Hoofd Financiën is verantwoordelijk voor de financiële beleidsuitvoering en het eigenaarschap van de financiële systemen.

Resultaatgebieden voor deze functie zijn:

 • Verantwoordelijk voor de dienstverlening en resultaten van de administratieve teams
 • Het uitdragen van de visie van de organisatie naar de administratieve teams en binnen de organisatie
 • Harmonisatie en samenwerking in en van de teams
 • Het stroomlijnen en borgen van de processen van de administratieve organisatie
 • Het opleveren van stuur- en verantwoordingsinformatie
 • Het ondersteunen van begrotingsproces en borging in informatiesystemen
 • Borging van fiscale processen in de administratie
 • Productiedeclaratie en -verantwoording (WLZ, ZVW, WMO)
 • Beheer van debiteuren-/crediteuren-/liquiditeit

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel

We zoeken kandidaten met een afgeronde financiële HBO of Universitaire opleiding en gedegen kennis van financiën in de zorg, de administratieve organisatie en het inrichten van (geautomatiseerde) administratieve processen en systemen. Je beschikt over minimaal 5 jaar management ervaring in een complexe organisatie en bent een verbindende people manager die de medewerkers van de administratieve afdelingen in hun kracht kan zetten. Je hebt eerder veranderingsprocessen begeleid en geïmplementeerd. Je hebt ervaring met diverse systemen en je begrijpt de link tussen de EAD, Planning & Control, ICT en HRM. Je bent in staat over de grenzen van je uw eigen vakgebied heen te kijken en je kunt op diverse niveaus in de organisatie schakelen. 

Verder herken je je in de volgende competenties:

 • Resultaatgericht aansturen en aanspreken
 • Plannen en organiseren, ordelijk werken, betrouwbaar en accuraat
 • Helder en transparant kunnen communiceren en goed kunnen luisteren
 • Klantgericht en initiatiefrijk
 • Organisatiesensitiviteit en procesgevoeligheid

Kortom: een vak-volwassen professional met managementkwaliteiten, die zichtbaar is, verantwoordelijkheid neemt en afspraken nakomt. Ervaring in de zorg is een pre, affiniteit met de zorg en de non-profit sector is een vereiste.

Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.