Vernieuwer

APELDOORN
Organisatie |

Circulus-Berkel

Circulus-Berkel heeft als missie: “Verduurzamen van de leefomgeving. Zo voegen we meerwaarde toe aan de regio.” Gemeenten zijn aandeelhouder in Circulus-Berkel. Financiële winst is geen doel, wel winst voor milieu en samenleving.

Circulus-Berkel verzorgt voor acht gemeenten (Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem en Zutphen), het beheer van afval- en grondstoffen en het beheer van de openbare ruimte. Het werkgebied telt bijna 440.000 inwoners. Bij Circulus-Berkel werken verspreid over zeven locaties ruim 800 mensen. De organisatie verduurzaamt de woon- en leefomgeving door te werken aan

  • milieu: minder afval, meer grondstoffen
  • sociale activering: kansen bieden werkt
  • excellente dienstverlening: het beste resultaat bereik je samen
  • bewonersparticipatie: samen voor een mooie buurt

Circulus-Berkel is in 2014 tot stand gekomen uit de fusie tussen Circulus B.V. te Apeldoorn en Berkel Milieu N.V. te Zutphen. In de organisatie van Circulus-Berkel zijn de volgende units opgenomen: buurtbeheerbedrijf Cambio (Deventer), openbaar beheerbedrijf Circulus-Berkel Buitenruimte (Lochem) en kringloopbedrijf Stilema (Epe). Samenwerkingsverbanden zijn aangegaan met diverse sociale werkvoorzieningsbedrijven in het verzorgingsgebied.

Circulus-Berkel doet haar werk goed, stakeholders, inwoners en medewerkers waarderen de organisatie hoog en daarmee zit Circulus-Berkel ook in de top van haar veld. Aan de top blijven stelt hoge eisen aan de organisatie en haar medewerkers, een grote uitdaging voor het management en het team. De groei gaat door, de vernieuwingen blijven komen en tegelijkertijd kent ook Circulus-Berkel de uitdagingen van vergrijzing. De afdeling P&O en dus ook het hoofd P&O zijn cruciaal in het realiseren van de missie, de professionalisering en de verduurzaming van de organisatie. De afdeling kent naast het hoofd, drie adviseurs, ondersteuning en activeringscoaches.

KV_Opdrachten_Circulus-Berkel
Functie | Hoofd P&O

Vakvrouw/man die leidt, stuurt, verleidt en invloed gebruikt om van de afdeling een echte professionele sparringpartner te maken voor het management. Samen met je teamleden werk je aan de realisatie van het strategisch plan. Voor de uitvoering van het strategisch plan is ook een organisatieaanpassing gemaakt. Deze nieuwe organisatie staat, maar de realisatie in de uitvoering, cultuur, maar ook in systemen en processen, op ”P” en met name “O” terrein vragen aandacht, tijd en energie. Als aanjager en regisseur treed je op naar de unitleiders en teamleiders. Als programmamanager doe je mee en spreek je aan. Als adviseur creëer je rust, hou je overzicht en snap je dat alles niet in een keer kan.

Circulus-Berkel telt 800 medewerkers waarvan bijna de helft met een sociale werkgelegenheid of activering achtergrond. Dat vraagt om goede processen en structuren (kaders) om samen veilig en duurzaam te werken. Daarnaast is de cultuur ook gewoon doen, operatie draaien, klanten helpen en graag vandaag! De uitdaging om deze cultuur in praktische stappen te vernieuwen: behoud het goede, voeg toe wat nodig is. 

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel

Je bent de verleidende vernieuwer en samenwerkende vakvrouw/man. Je kunt aantoonbaar een cultuur vernieuwen. Het goede behouden en het noodzakelijke toevoegen. Je durft aan te spreken en toch in contact blijven. Je bent de regisseur, programmamanager en adviseur die de positie van Hoofd P&O snapt. Die de vertrouwenspositie aankan en anderen sterker kan maken. Je bent een sparringpartner voor het team. Je beschikt over uithoudingsvermogen en vasthoudendheid om je doelen te bereiken én je doet dat niet alleen. Je houdt van duurzaamheid, snapt de maatschappelijke rol en dus ook de soms lastige politieke omstandigheden. En tenslotte ben je een aangename gesprekspartner, toegankelijk, slim, humorvol en met zelfkennis.

Je hebt natuurlijk een academisch werk- en denkniveau. Brengt het vak P&O mee waarin je met name ook aan de organisatie kant aantoonbare ervaring hebt. Je bent thuis in het moderne projectmanagement. Je hebt ervaring in een maatschappelijke dienstverlenende organisatie en je voelt je verbonden met een duurzame organisatie.

Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.