Hoofd Strategisch Vastgoed voor Dijklander Ziekenhuis

Afdelingsmanager en adviseur voor raad van bestuur en centrummanagement
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis levert de beste professionele zorg met alle aandacht voor de patiënten in West-Friesland en de regio Waterland. Poliklinische zorg en diagnostiek vinden plaats in de twee hoofdlocaties Hoorn en Purmerend en in de buitenpoliklinieken. Behandelingen van hoog volume laag complexe patiëntgroepen worden zoveel mogelijk in Purmerend geconcentreerd. Hoog complexe ingrepen en behandelingen vinden plaats op de locatie Hoorn.  Circa 3.000 medewerkers werken aan ongekend goede zorg voor de patiënten. Met de LEAN-filosofie en methodieken worden processen continu verbeterd. Als opleidingsziekenhuis wordt kennis en ervaring gedeeld zodat ontwikkeling wordt geborgd.

De afdeling Strategisch vastgoed is onderdeel van het Facilitair bedrijf binnen het Dijklander Ziekenhuis. Deze afdeling levert een effectieve, en gastvrije bijdrage aan de zorgprocessen van het ziekenhuis. Dit alles op zodanige wijze dat hiermee de directe patiëntenzorg en patiëntveiligheid geoptimaliseerd wordt. Binnen strategisch vastgoed worden alle nieuw- en verbouwprojecten voorbereid en begeleid, maar worden ook grote technische vervangingsprojecten gedaan. Dit geldt voor alle vier de locaties: Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam. Verschillende panden zijn in eigendom die worden verhuurd (ca. 20.000m2). Het team van Strategisch vastgoed bestaat uit enthousiaste, kundige en gedreven technische projectleiders op het gebied van bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouwkunde, een junior projectleider en een medewerker verhuur, totaal vijf medewerkers.

Functie

Hoofd Strategisch Vastgoed

“Gezamenlijk staan we als afdeling voor uitdagende projecten. Samenwerking, humor en collegialiteit zorgen er voor dat alle projecten voor het ziekenhuis worden gerealiseerd,” aldus een medewerker van de afdeling. 

Als hoofd Strategisch vastgoed ontwikkel en implementeer je vastgoedbeleid in samenwerking met de lijn. Ook ben je sparringpartner voor het centrummanagement van de vijf verschillende centra van het Dijklander Ziekenhuis (in het nieuwe besturingsmodel vanaf mei 2023). Je managet mogelijkheden en verwachtingen.

Je stelt business cases op met betrekking tot de uitvoerbaarheid van diverse vastgoedprojecten en voert onderhandelingen met externe partijen. Je leidt op hoofdlijnen grote organisatie brede bouw- en renovatieprojecten, in samenwerking met ‘het bouwteam’ met daarin onze vaste aannemers en adviseurs. Waar nodig ben je op meerdere locaties aanwezig en is een hybride werkvorm mogelijk.

Het Dijklander Ziekenhuis heeft een ambitieuze projectenportefeuille voor de komende jaren:

 • Verduurzaming van onze gebouwen. Het realiseren van de CO2 reductiedoelstellingen middels een duurzaam MeerJaren Onderhoudsplan (MJOP) en een duurzaam Lange Termijn Huisvestingsplan.
 • Het opstellen van een strategisch huisvestingsplan dat ruimte biedt aan de ontwikkelingen waar het ziekenhuis de komende jaren voor staat. De vernieuwbouw opgave voor de oudste bouwdelen op de locatie Hoorn en de midlife renovatie maken hier integraal onderdeel van uit.
 • Het realiseren van een hybride OK in Hoorn.
 • Het realiseren van een spoedpost in Hoorn.
 • Het moderniseren van de poliklinieken en klinieken in Purmerend.

Tot je takenpakket behoren onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Je stelt samen met Financiën investeringsbudgetten en jaarbegrotingen op ter voorbereiding van de besluitvorming rond vastgoedzaken en voert geregeld afstemmingsoverleg met betrokkenen; dit aspect van de strategische vastgoedplanning vraagt veel aandacht de komende jaren.
 • Je weet op enthousiaste wijze leiding te geven aan de medewerkers van je team. Je rapporteert aan de manager Facilitair bedrijf, maar werkt ook nauw samen met de centrummanagers en de Raad van bestuur.
Doorzetter Expert Sparringpartner Adviesvaardig

Profiel

Wij zijn op zoek naar een doorgewinterde vastgoed en gebouwbeheer professional. Iemand die niet alleen wil snappen wat er scheelt, maar ook begrijpt wat voor onze patiënten belangrijk is.

Daarnaast:

 • Kijken we uit naar een resultaatgericht hoofd dat ondernemerschap met zich meebrengt;
 • Heb je een academisch/Hbo+ werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in vastgoed of bouwkunde of vergelijkbaar;
 • Heb je aantoonbare ervaring op het gebied van vastgoed, vastgoedontwikkeling, bouwprocessen, projectmanagement en strategisch vastgoedbeheer bij voorkeur binnen de zorg;
 • Ben je ervaren in het vertalen van visie naar business cases en programma’s van eisen, heb je actuele kennis van vastgoedontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving en heb je uitstekende programma/projectmanagement vaardigheden;
 • Heb je leidinggevende ervaring, je leidinggevende stijl is zowel mens- als resultaatgericht;
 • Is je communicatie op orde, ben je organisatiesensitief en weet je goed in te schatten welke partijen bij een project betrokken horen te zijn (belangen bepalen).

Aanbod

 • Een door en door Dijklander werkplek. Een werkplek waar oprechte interesse, lef en nuchterheid hand in hand gaan.
 • Een zelfstandige en uitdagende functie in een sterk veranderende ziekenhuisomgeving.
 • Daarbij ondersteunen wij jou graag met diverse vak gerelateerde opleidingsmogelijkheden, bij ons kan je doorontwikkelen en je kennis op peil houden.
 • Wij bieden je een omgeving die uitnodigt om de grenzen van je vakbekwaamheid steeds te verleggen, we geven je ruimte, verantwoordelijkheid en steun om doelstellingen te behalen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de Cao-Ziekenhuizen, het salaris is overeenkomstig met de zwaarte van de functie. Naast je salaris heb je ook recht op een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en is je pensioen goed geregeld via PFZW.
 • De locaties van het Dijklander Ziekenhuis zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanuit Amsterdam rijd je lekker tegen de file in. Je standplaats is Hoorn, maar werken op overige locaties is ook gewenst.
 • We faciliteren dan ook een hybride werkvorm, een combinatie van thuiswerken én op kantoor.
 • Wij vinden de balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. Zo hebben wij bijvoorbeeld actieve personeelsvereniging, maar ook een bedrijfsreglement waarbij met voordeel bijvoorbeeld een fiets kan worden aangeschaft. Ook kun je via ‘CultuurWerkt’ met korting gebruik maken van diverse kunst- en cultuuractiviteiten.
 • Voldoe jij aan ons profiel dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd op basis van 36 uur per week.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand maart 2023 af te ronden. Je start met een (online) gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen twee gespreksrondes bij het Dijklander Ziekenhuis, waarvan de exacte data zo spoedig volgen. Voor de benoembare kandidaat worden referenties ingewonnen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met vrijdag 10 maart a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Reageer nu’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.