HR adviseur – SARO

Eindeloos optimistische hr Specialist
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

SARO

Worden wie je wil zijn en doen waarvoor jij gemaakt bent. Dat gunt SARO iedereen, vanaf het moment dat jij ter wereld komt. SARO gaat voor een samenleving waarin ons onderwijs ieder kind dezelfde kansen biedt. Waar je van je geboorte tot je 18e samen met ons de basis legt voor nu en later. De basis waarop jij jouw toekomst gaat bouwen, gaat groeien, gaat leven en beleven… Hier leer je van ons en wij van jou. Hier word je uitgedaagd, gestimuleerd en aangespoord. Hier kom je stevig in je schoenen te staan voor je stap naar volwassenheid en daarna.

SARO is er. Voor elk kind, elke kans.

Om dit aan te kunnen bieden aan de kinderen van Rotterdam, is er een ijzersterke HR afdeling nodig waar jij deel van mag gaan uitmaken! SARO is een fusie organisatie en is volop in beweging én aan het bouwen. De afdeling HR zal uiteindelijk bestaan uit ongeveer 20 medewerkers waarbinnen het team HR Beleid en Advies uit 5 medewerkers bestaat die het management adviseren op het brede terrein van HRM onderwerpen zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Functie

HR adviseur

Samen bijdragen aan leer- en kansengelijkheid voor iedereen in Rotterdam

De ambitie en de fusie vraagt een heel belangrijke bijdrage van HR. We zijn daarom op zoek naar twee HR specialisten. Ieder met een eigen kleur. We hebben ruimte voor een echte HR adviseur en ruimte voor een senior HR beleidsadviseur.

Wat ga je doen als HR adviseur?
Als HR adviseur coach je het management van jouw scholencluster(s) en geef je advies over de diverse HR thema’s. Het zwaartepunt van de functie ligt op de dagelijkse advisering aan het management. Daarnaast draag je onder andere als procesbegeleider of projectleider bij aan de verdere ontwikkeling van HR thema’s en ben je portefeuillehouder van één van deze thema’s. De gekozen thema’s hebben een duidelijke link met de strategie. Actuele thema’s zijn bijvoorbeeld recruitment, mobiliteit, opleiden, anders organiseren en een aantrekkelijke werkomgeving. Als HR adviseur verbind je wat je ziet en hoort op de schoollocaties, met de ontwikkelingen in het HR werkveld, ons vastgestelde HR beleid en de geselecteerde HR thema’s. Ook ben je betrokken bij de ontwikkeling en de implementatie van (nieuw) HR beleid en lever je een bijdrage aan het HR jaarplan. De werkwijze tussen VO en PO is hierin nu op vele vlakken erg verschillend. Jij gaat starten in een periode waarin goed gekeken zal worden welk pakket van diensten gaan we aanbieden, welk systeem gebruiken we daarbij, hoe werken we daarbij samen met de directeuren? In deze fase mag jij volop meedenken en is het fijn als je een rugzak met ervaring en kennis met ons kan delen. We zoeken een ervaren HR kracht die niet per se uit het onderwijs hoeft te komen. Wel heb je heel veel zin om met ons te gaan bouwen!

Wat ga je doen als senior HR beleidsadviseur?
Als senior HR beleidsadviseur buig je je over HR thema’s die vragen om verdere uitwerking (beleid) of implementatie. De gekozen thema’s hebben een duidelijke link met de organisatiestrategie. Met een HR jaarplan brengen we focus aan op onze HR opdracht en onze bijdrage aan het onderwijs. Actuele thema’s zijn nu bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid en binden en boeien in een aantrekkelijke werkomgeving. Je vertaalt de behoefte van de organisatie in uitvoerbaar beleid en toepassing in de dagelijkse praktijk.

Dat vergt veel vaardigheden van jou als beleidsadviseur. Vandaag helpen en morgen verleiden naar overmorgen. Structureel slimmer organiseren. Wel meedoen maar altijd de waarom-vraag stellen. Waarom doen we het, hoe organiseren we dat, hoe regisseren we dat en hoe realiseren we dat. Jouw rol is af en toe adviseur, dan programmamanager, dan weer projectleider. Soms de schrijver en soms de drijver. Altijd in verbinding en zichtbaar voor onderwijs bijdragen. Het vergt ook uithoudings- en doorzettingsvermogen.

Eindeloos Optimistisch Denkkracht Ervaren Energiek Klantgericht en niet klantgezwicht Power Teamspeler Betrokken Executiekracht

Profiel

Wat breng jij mee?

Een goede opleiding op hbo+ niveau en een mooie relevante ervaring van minimaal 5 jaar in een soortgelijke rol. Je voelt je al een echt vakinhoudelijke adviseur en brengt de ambitie mee om door te groeien als regisseur. Je bent analytisch, beschikt over conceptueel vermogen om zaken in een breder perspectief te bekijken. Je laat je niet van de wijs brengen door zaken die tussendoor komen en houdt vast aan de ingezette lijn. Project- en programma-ervaring en als echte teamspeler steek jij je armen uit de mouwen.

Aanbod

Een prachtige rol waar je echt iets kan betekenen in deze geweldige fase van groeien en doorbouwen. Een baan met interessante inhoudelijke uitdagingen en met veel ruimte waarbij je met jouw werk direct invloed hebt op processen en resultaten. Je start in een vernieuwde organisatie, met vrijwel een nieuw HR team waarin je invloed hebt op de inrichting. Daar wil je toch je bijdrage aan leveren?

Dat allemaal ook nog met een goed salaris. De functie van HR adviseur is ingeschaald in salarisschaal 10 met uitloop naar schaal 11 afhankelijk van je ervaring. De functie van senior HR beleidsadviseur is ingeschaald in salarisschaal 11 met uitloop naar schaal 12, maximaal € 6.665,- per maand. In het onderwijs gaan we uit van een fulltime dienstverband wat gelijk staat aan 40 uur per week. Verder ontvang je goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering en een ruime verlofregeling (50 vakantiedagen, alle schoolvakanties vrij). Er is echt oog voor jou en er zal altijd gezorgd worden voor een goede werk-/privébalans.

Procedure

Geef jij kleur aan de vernieuwde HR afdeling?

Onbevangen willen we kennismaken met jou!
De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. Na sluitingsdatum maken we een eerste selectie en heb je een gesprek met K+V. Ben je nog steeds enthousiast? Dan start de procedure bij SARO met een wervingsdag. We starten met een eerste korte ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. In deze ontmoetingen willen we graag jou als persoon leren kennen. Is er een goede ontmoeting? Dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en Saro. Aan het eind van de dag hopen we een keus te kunnen maken en jij hopelijk ook!

De wervingsdag voor senior HR beleidsadviseur is op op maandag 25 maart.
De wervinsgdag voor HR adviseur is op woensdag 27 maart.

Geïnteresseerd

Ga jij voor echt inclusief onderwijs in Rotterdam?

Herken jij je in het profiel? Wij leren je graag kennen. Wil je reageren dan zien wij graag jouw reactie zo spoedig mogelijk tegemoet. In ieder geval uiterlijk 17 maart 2024. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Als je vragen hebt dan zijn Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012) graag beschikbaar voor jou.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.