HR Adviseur – Shared Service Center PCPO Westland en WSKO

Stevige professional en een bouwer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

PCPO Westland

Samen bouwen voor kinderen

PCPOW en WSKO hebben samen 32 scholen met ruim 1.000 medewerkers en 9.300 kinderen. Bij PCPOW en WSKO draait het om toekomstgericht onderwijs voor het kind. Beide stichtingen hebben de overtuiging dat de uitdagingen van nu voor de scholen vragen om een betere onderwijsondersteuning, een grotere slag- en innovatiekracht en meer mogelijkheden voor medewerkers. Samenwerking tussen PCPOW en WSKO brengt dat dichterbij. De volgende stap in deze samenwerking is een beoogd gezamenlijk Shared Service Center (SSC) van waaruit het onderwijs nog beter ondersteund wordt.

De verwachting is dat binnenkort het besluit wordt genomen om zo’n SSC te realiseren. Vanuit een levendige blauwdruk is het de intentie dat het SSC in de komende jaren zal groeien naar een volwaardig SSC met alle ondersteunende diensten onder één dak. De eerste stap is één gezamenlijk HR team. Heel mooi is door de twee stichtingen gekozen om samen te starten met een nieuw ERP-systeem (AFAS) wat sinds januari 2024 live is. Dan is het ook volkomen logisch om met HR te starten. Bouw jij met ons mee?

Website PCPO Westland

Website WSKO

Functie

HR-Adviseur

Als HR adviseur ben je voor directeuren het eerste aanspreekpunt op alle HR terreinen van werving & selectie, arbeidsvoorwaarden tot individuele casuïstiek. Je weet in te spelen op de individuele verschillen tussen scholen én stichtingen en geeft uitvoering aan het beleid. Dit alles in een context van een veranderende HR-afdeling en beleid dat (her)ontwikkeld gaat worden. Hierbij kan je kan rekenen op de ondersteuning van specialisten en administratieve ondersteuning. In de eerste fase van de start van het SSC is samen bouwen en tegelijkertijd de professionele rol van HR-adviseur invullen de hoofdtaak. Natuurlijk samen met de aanwezige collega’s van HR en in hechte samenwerking met bestuur en de schooldirecties. Uiteindelijk zal het HR team uit ongeveer 5-6 fte bestaan.

In de eerste fase van het HR SSC zijn er drie belangrijke werkgebieden tijdens de bouw voor de nieuwe HR afdeling.

De cao en proces. Er is behoefte aan HR adviseur die sterk is op cao gebied en arbeidsvoorwaarden. Die de actuele vragen en veranderingen uitwerkt en iedereen correct en snel informeert. Daarnaast moet er verder gebouwd worden aan de werkprocessen en de inrichting van 1e en 2e lijns ondersteuning. Overall vraagt de communicatie rondom de arbeidsvoorwaarden naar alle stakeholders tijd en zorgvuldigheid.

De formatie. In de context van een groeiend lerarentekort en behoefte aan kwaliteit vraagt dit om deskundigheid als sparringpartner van directie, collega’s en bestuur. Standvastig én in verbinding. Kaderen én mogelijkheden en wensen bespreken, meedenken en begrenzen.

De rapportages. In het uitdiepen, vertalen en werken met data ligt een ontwikkelingsveld dat op termijn uitgediept en verbeterd kan worden. Duiden van de gegevens op bestuur-, directie- en medewerkersniveau kan worden omgezet in heldere doelen.

Op elk werkgebied geldt eerst praktisch vormgeven en invullen en vervolgens optillen met de specialisten naar beleid en verdere implementatie. Nu doen en nadenken hoe organiseer je het slim voor straks.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Rolvast Betrokken Inspirerend

Profiel

Echte ontwikkelaar en een stevige professional

Er is natuurlijk in de opbouw van het SSC veel te doen terwijl ook de organisatie veel vraagt. Het Westland vraagt dus ook een Westlandse mentaliteit. Nuchter, praktisch en hard werken. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Fijn op de relatie en duidelijk en zakelijk op de inhoud. Iemand die hands-on is én op beleidsniveau blijft denken en handelen. Die, natuurlijk niet alleen, durft in te stappen in een grote organisatie met veel ontwikkelingen en ambities. Een fijn mens om mee samen te werken en te sparren. Iemand die echt ook anders kan organiseren.

HR is een vak dat midden in de kern van de scholen staat omdat mensen het onderwijs maken. Dan moeten de basisprocessen goed verlopen, zodat je als adviseur je rol als sparringpartner voor bestuur en directeuren goed kunt invullen. Dan kan jij je bezig houden met personeelsontwikkeling, opleidingen en aantrekkelijk werkgeverschap.

Als HR adviseur breng jij veel kennis mee en voel je je de vakdeskundige op gebied van arbeidsvoorwaarden en de uitgebreide CAO primair onderwijs. Je bent de sparringpartner voor directeuren, werkt betrokken samen met andere ondersteunende afdelingen en alle HR collega’s. Je bent vaardig in personele casuïstiek en kunt naast sparren ook kaderen.

Aanbod

Bouw jij mee aan het SSC voor het onderwijs in het Westland? Dan hebben wij voor jou een uitdagende HR rol met vrijheid en een groeipad waar we in vertrouwen samenwerken aan het SSC én aan jouw carrière. Inschaling is conform CAO PO schaal 11, trede op basis van de relevante kennis, vaardigheden en ervaring die je meebrengt. Je kunt gebruik maken van de voordelen van een cafetariaregeling, een eindejaarsuitkering en natuurlijk de vele vrije dagen in het onderwijs!

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan verder

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en voor WSKO en PCPOW.

De selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 17 april.

Geïnteresseerd

Nieuwsgierig geworden?

Herken jij je in het profiel? We leren je graag kennen. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie uiterlijk 10 april 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature wordt begeleid door Johannes Arets (06-1026 0480) en natuurlijk is Johannes bereikbaar voor meer informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.