Interim programmamanager Waterpanel Noord

Gedreven programmamanager

Opdracht

Je pakt zelf de (uitvoerende) rollen en taken van de vertrekkende programmamanager op, zoals het programmamanagement zelf van het regioteam, secretarisrollen van het aanjaagteam Waterpanel en het bestuurlijk overleg.
Je werkt vooral samen met medewerkers uit de deelnemende gemeenten. Ook ben je de ambtelijke vertegenwoordigers in diverse relevante werkgroepen.
Je coördineert, faciliteert en ondersteunt zelf – samen met de communicatieadviseur- de samenwerking. In de organisatie werken 15 gemeenten, het waterschap en de waterleidingmaatschappij samen in een convenant (hernieuwd in 2023) en een waterketenplan, dat volgend jaar afloopt.

De programmamanager heeft als belangrijkste uitvoerende opgaven om zelf:

  • zorg te dragen voor een nieuw Water- en Klimaatadaptieplan;
  • te zorgen voor de uitvoering van zes projecten, binnen de verantwoordelijkheid van het huidige plan;
  • te zorgen voor een werkmethodiek die beter aansluit bij de ambities uit het nieuwe plan met focus op de manier van samenwerking, overleggen en andere vormen.

Profiel

Interim programmamanager Waterpanel Noord

Je bent een gedreven programmamanager, je behoudt het overzicht. Je weet gevraagd en ongevraagd zelf vraagstukken en ontwikkelingen om te zetten in concrete acties. Je werkt aan het continu verbeteren en bewaken van processen op uitvoerend niveau. Je bent nieuwsgierig, zichtbaar, hands on, duidelijk en verbindend naar alle samenwerkingspartners, ambtelijk en bestuurlijk. Je krijgt er energie van om deze teams in beweging te krijgen en om zo samen projecten te realiseren. Je hebt affiniteit met de doelstellingen van het Waterpanel om informatie uit te wisselen, kennis te delen en van elkaar te leren. Je houdt ervan om hier zelf invulling aan te geven. Daarnaast breng je een stevig werk/denkniveau en beschik over kennis en ervaring om zelf de strategische en beleidsmatige stukken voor de organisatie (convenant, waterketenplan, meerjarenramingen en voortgangsrapportages) op te stellen.

ENTHOUSIAST VISIONAIR ENERGIEK PROACTIEF INSPIREREND VERBINDEND HANDS ON

Voorwaarden

Je bent vanaf eind augustus 2024 beschikbaar voor gemiddeld 30 uur per week voor de duur van zes maanden met een mogelijkheid tot verlenging. De gesprekken bij de opdrachtgever zijn op 13 augustus.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Voor vragen of om even te sparren kun je bellen met Helga Bijker via 06-22 698 599.

loadingJe sollicitatie wordt verzonden