Interim Projectleider voor een Publiek-Private organisatie

Autonoom en politiek-sensitief
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Interim Projectleider

Voor een publiek-private samenwerking (PPS) van meer 80 bedrijven, scholen en overheden die samenwerken om de eerste groene industriezone van Nederland te worden zoeken wij een projectleider. Men is bezig een fysieke plek te realiseren waar innovatieprojecten zich gaan huisvesten die een bijdrage te leveren aan de verduurzaming en het innovatief vermogen van de regionale industrie in samenwerking met het (beroeps)onderwijs.

Opdracht

Diverse partners zijn betrokken en leveren een financiële en inhoudelijke bijdrage aan deze PPS . De partners zijn vertegenwoordigd in de stuurgroep. In de uitwerking van een fysiek centrum voor deze unieke samenwerking zijn reeds grote stappen gezet. De realisatie van het pand heeft helaas aanzienlijke vertraging opgelopen. De vertraging heeft in toenemende mate impact op de (planning van) beoogde programmering, (potentiële) huurders / gebruikers en financiering. Diverse innovatieprojecten met subsidies zijn gekoppeld aan het gebruik van het pand. Een verdere vertraging heeft grote impact op de projecten en de partners en daarmee op de PPS als geheel. De afgelopen periode is de programmamanager verantwoordelijk geweest voor de algehele coördinatie van dit centrum. Het project is in toenemende mate complex geworden en bevindt zich in een spannende fase. Extra capaciteit is daarom noodzakelijk.

De opdracht is het algeheel projectmanagement vorm te geven met daarbij de volgende onderdelen:

  • Opstellen en bijhouden milestoneplanning.
  • Bewaken van de voortgang, planning bijstellen waar nodig en zorgen voor goede onderlinge informatievoorzieningen tussen de projectonderdelen.
  • Adviseren en informeren van stuurgroep over de voortgang van het project.
  • Overdracht aan kwartiermaker, mogelijk ondersteunen bij werven en opstarten van kwartiermaker.

Profiel

  • Affiniteit met bouwprojecten is een pre. In dit geval is een partij aangesteld voor de realisatie van het pand, specialistisch kennis of projectmanagement voor dit onderdeel is daarom niet nodig.
  • Ervaring met campussen/campusvorming en/of publiek-private samenwerking, waaronder inhoudelijke programmaring en innovatieprojecten.
  • Ervaring met werken in politiek-bestuurlijke setting.
  • Ervaring met onderzoeken, verkennen en uitwerken van alternatieve scenario’s.
Autonoom Politiek sensitief PPS Schakelkracht Projectmanager Vastgoed Samenwerken Verbinden

Voorwaarden

Je bent per september beschikbaar voor 2 á 3 dagen per week en op woensdag 12 juli beschikbaar voor een kennismaking met de programmamanager.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV te uploaden. We zien in jouw korte motivatie graag een indicatie van jouw uurtarief en je beschikbaarheid.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43873326). Roel begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.