Stadszicht van Brussel

Netwerken, verbinden, focus

Den Haag
Organisatie |

ZonMw

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis. Daarmee draagt ZonMw bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid. Programma’s op het gebied van preventie, zorg en gezondheid hebben hierin een centrale plaats. De hoofdopdrachtgevers van ZonMw zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Kenniscentrum Sport werkt voor (lokale) professionals en vrijwilligers die deskundigheid zoeken over sport- en beweegstimulering.

Functie | Senior Lobbyist

ZonMw en Kenniscentrum Sport hebben, met groen licht van directie sport, VWS, een plan van aanpak internationalisering vastgesteld. Het doel van dit plan is dat activiteiten om kennis te ontwikkelen en innovaties te bewerkstelligen een internationale component krijgen, en bijdragen aan de ambitie om van Nederland het meest sport innovatieve land te maken. Nederland profileert zich hiermee internationaal als kenniseconomie in sport en bewegen, en onderzoeksactiviteiten hebben (ook) internationale financiering.

Het plan is gericht op een eerste fase waarin de haalbaarheid en het mogelijke succes van een internationale inzet wordt bepaald en tegelijkertijd de mogelijkheden hiertoe beïnvloed. Na een pilot van 1,5 jaar beoordelen we een eventueel vervolg.

Substantieel onderdeel van dit plan is de inzet van een lobbyist die verkent, mobiliseert, aan draagvlak werkt en stakeholders beïnvloedt. Actief is in Brussel en werkt in Nederland om de juiste partijen te verbinden en stimuleren. De gezochte lobbyist werkt aan een (nieuw) ERA-NET (of ander vergelijkbaar concept) sport en bewegen onder Horizon Europe, beïnvloedt daartoe de juiste personen en instanties in Brussel en Den Haag, en mobiliseert medestanders in Nederland. Het beoogde eindresultaat van de opdracht/project is overtuigende duidelijkheid over, en duurzaam draagvlak voor, een ERA-NET dat Nederlandse onderzoekers en sportinnovatoren mogelijkheden voor internationale samenwerking en financiering biedt.

Netwerken Verbinden Autonoom Projectmatig Focus Sensitief Onderzoek Innovatie Internationaal

Profiel

Wil je bouwen aan een internationale toekomst van onderzoek en innovatie in sport en bewegen? Beweeg je je gemakkelijk in Brussel? Ben je gericht op het verbinden van partijen aan een gezamenlijk doel? Ben je een pionier, en heb je al vaker met dit bijltje gehakt? We zoeken een ervaren lobbyist die het een uitdaging vindt om in anderhalf jaar iets moois duurzaam neer te zetten.

  • Ruime ervaring met lobbyactiviteiten in Brussel met Europese instituties
  • WO werk- en denkniveau
  • Affiniteit met sport en bewegen, en kennis van het Nederlandse wetenschappelijke klimaat
  • Bekend met onderzoek- en innovatiefinanciering
  • Netwerker en verbinder
  • Positioneert zich onafhankelijk en creëert duidelijkheid over rol
  • Beheerst Nederlands en Engels vloeiend, pré is Frans
  • Werkt zelfstandig en projectmatig

Je bent beschikbaar voor drie dagen per week.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt reageren tot en met  zondag 14 april aanstaande en je bent beschikbaar voor gesprekken op donderdag 18 en vrijdag 26 april in de ochtend. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 438 733 26 ).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Senior Lobbyist
Interim
24 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.