technische affiniteit

Uden/Gemert

Functie | Interim Strategisch Inkoper

KingspanGroup is een wereldleider op het gebied van innovatieve isolatie- en bouwoplossingen voor hoogwaardige, duurzame gebouwen. Kingspan Light + Air is één van de vijf divisies. Licht en Lucht zijn voorname drijfveren. Van advies en ontwerp tot en met productie, installatie en onderhoud: het hele spectrum is bij Kingspan Light + Air vertegenwoordigd. Kingspan Light + Air levert functionele en duurzame oplossingen op maat op het gebied van glasdaken en -gevels, rook- en warmteafvoer, detectie, natuurlijke ventilatie en klimaattechniek. Kingspan is gericht op een toekomst zonder schadelijke uitstoot waarin het welzijn van de mens en de planeet centraal staan. Wil je meer weten over Kingspan Light + Air? Check onze video.

Communicatief Projectmatig Vasthoudend Professioneel Teamspeler Onderhandelingsvaardig Hands-on Stressbestendig Resultaatgericht Teamplayer Helicopterview Klantgericht

Profiel | technische affiniteit

De afdeling bestaat uit een Procurement Manager, vier strategisch inkopers, een administratief medewerker en magazijnmedewerkers die samen de afdeling Inkoop vormen in de hele toeleverketen. Met de invulling van deze interim functie wordt de afdeling uitgebreid. Wekelijks is er een strategisch en operationeel overleg dat nu nog vooral op de groei en integratie van de inkoopprocessen is gericht. Er heerst een informele, prettige sfeer met korte lijnen. De organisatie zit in transitie door overnames, samenvoegingen van onderdelen en de verhuizing naar een nieuwe locatie in Gemert in het 2e kwartaal van 2022.

Opdracht

De inkoop van Kingspan Light + Air wordt centraal door Procurement verzorgd voor de segmenten daglichtoplossingen, klimaattechniek en brandveiligheid en service & onderhoud, productie en facilitair. Als Strategisch Inkoper van de afdeling optimaliseer je de uitbestedingen voor de verschillende segmenten. Je werkt nauw samen met de collega’s van de business afdelingen door met hen de technische specificaties voor de inkoopcontracten af te stemmen. Je stemt een pakket van eisen en voorwaarden af die je met de leverancier vastlegt. Je onderhoudt strategische/tactische relaties met de leveranciers en waar nodig ga je op zoek naar nieuwe leveranciers wereldwijd.

Je leidt tenderprocessen, maakt keuzes op basis van kwaliteit, functionele en logistieke voorwaarden, beschikbaarheid en prijs. Je schept de voorwaarden zodat de operationele inkopers kunnen bestellen of afroepen. In je projecten werk je samen met engineers en zorg je ervoor dat de meest optimale oplossingen worden gevonden. Je maakt projectafspraken en borgt deze in het systeem (Navision). Bij verdere ontwikkeling kun je betrokken worden bij het wereldwijd uitrollen van categoriemanagement in de gehele supply chain, in samenwerking met internationale vestigingen binnen de Kingspan-organisatie.

Voorwaarden

Voor deze functie zijn we op zoek naar een strategisch inkoper die van uitdagingen houdt. Je wilt graag zelf impact creëren, maar altijd in nauwe samenwerking met anderen. Je herkent je in de eigenschappen: verbinder, sterk in relatie en adaptief.

  • HBO werk- en denkniveau, eventueel MBO+, aangevuld met NEVI 1 en 2;
  • Relevante ervaring in voorbereiding en uitvoering van strategische onderhandelingen in een verandering zijnde productieomgeving en/of projectomgeving;
  • Technisch gedreven is een pre;
  • Helicopter view;
  • Goede commerciële vaardigheden, zoals onderhandelen en relatiemanagement;
  • Besluitvaardig en oordeelvormend;
  • Samenwerker en teamplayer;
  • Bekend met het werken met ERP-systemen;
  • Relaties kunnen opbouwen, zowel intern als extern;
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Geïnteresseerd

De inzet is per direct voor minimaal 4 maanden bij voorkeur fulltime met optie tot verlenging.

Ben je nu beschikbaar of kom je op korte termijn beschikbaar? Heb je vragen? Neem contact op met Micha van Aart (06-46390312) of Roel Roelfzema (06-4387 3326). We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Graag ook een indicatie van je uurtarief en je mogelijke startdatum. Je kunt tot en met 12 december reageren.

Interim Strategisch Inkoper
interim
bij voorkeur fulltime (40 uur)

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.