Interim Teamleider inzameling en transport

Daadkrachtige communicator
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Interim Teamleider inzameling en transport

Voor een organisatie in Drenthe met rond de 150 medewerkers, actief in afval, recycling en grondstoffen, zoeken wij een teamleider inzameling en transport. De organisatie is gericht op het helpen van gemeenten, inwoners en bedrijven om waardevolle grondstoffen terug te winnen. Dit recyclen zorgt voor een schone en groene omgeving, kostenvermindering en meer bedrijvigheid en banen in de regio. De organisatie staat midden in de samenleving en zoekt een mensgerichte en goed communicerende teamleider.

Opdracht

Vanwege het vertrek van de huidige teamleider zoeken wij een interim teamleider die op authentieke wijze leiding neemt en geeft aan 60 mensen die dagelijks de weg op gaan. Het zijn met name chauffeurs die met beladers werken in de regio. Het werk start in de ochtend. Met modern en groot materieel in woonwijken werken is mooi, maar ook niet makkelijk. Het is een hele verantwoordelijkheid, fysiek en geestelijk zwaar.

Zorg voor je mensen is daarom een belangrijke taak als teamleider en aandacht voor verzuim een specifiek aandachtspunt.
Samen met de coördinator, die zorgt voor de planning, ben je verantwoordelijk voor een goede operatie. Je luistert, je kijkt, je praat en je bent duidelijk. Het werk is anders geworden in de afgelopen jaren en ook de cultuur verandert. Medewerkers zijn de organisatie en het gezicht naar buiten. Zij komen bij de gemeenten, bij de inwoners en bedrijven. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan veiligheid, persoonlijke ontwikkeling en het streven naar een goede werk- en privébalans. Samenwerken en heldere verwachtingen zijn belangrijk en continue feedback geven op gedrag en houding is essentieel. Opleiding en training en goede zorg voor de vitaliteit van medewerkers zijn ingrediënten die je kunt en moet gebruiken om te zorgen dat de medewerkers hun werk goed kunnen doen zodat iedereen samenwerkt met gemeenten, inwoners en bedrijven om samen de circulaire economie agenda waar te maken. Je onderhoudt contacten met de deelnemende gemeenten.

Je rapporteert aan de Manager Operations en werkt nauw samen met de teamleider Wagenpark en de teamleider Recycling en Milieustraten. Met hen overleg je wekelijks en maak en bespreek je rapportages en plannen.

 

Daadkrachtig Communicator Authentieke persoonlijkheid Stevig Luisteren Humor Teamspeler Initiatief Sturen Relaties opbouwen Sensitief Coachend Delegerend leider

Voorwaarden

Je bent snel beschikbaar voor 36 uur per week. Het is een rol voor minimaal een half jaar! Een auto voor woon-werk is een mogelijkheid.

Je hebt succesvolle leidinggevende ervaring in vergelijkbare organisaties, dus afval, inzameling of recycling! Ervaring bij logistiek, productie of bij organisaties als een veiligheidsregio, brandweer, defensie of politie is ook een mogelijkheid. Je hebt bij voorkeur een HBO werk- en denkniveau. Je bent mens- en ontwikkelgericht én zorgt voor een goede operatie. Je hebt ervaring met cultuurverandering en HR. Je bent er graag vroeg bij, je hebt humor, bent communicatief en houdt van samenwerken, ontwikkeling en vooruitgang. Je geeft vrijheid en verantwoordelijkheid binnen duidelijke kaders en let erg op houding en gedrag. Een mooie rol in een omgeving waarin gepresteerd wordt door een grote en diverse groep mensen.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren, uiterlijk maandag 21 augustus,  door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw korte motivatie graag een duidelijke startdatum en een indicatie van jouw uurtarief
Heb je vragen over de rol of de organisatie, bel met Roel Roelfzema van K+V (06-4387 3326). Roel begeleidt deze opdracht

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactie termijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.