Interimmanager OK voor een ziekenhuis in de Randstad

Stevige interim verandermanager
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Interimmanager OK

Als gevolg van het vertrek van de huidige manager zoeken we tijdelijk invulling voor deze positie, mede vanwege de veranderopdracht die er ligt. Dit vraagt zorgvuldige afstemming met interne stakeholders, o.a. medisch specialisten, senior professionals OK, teamhoofden, stafdiensten en uiteraard ook met de medewerkers op de OK.

Opdracht

Opdracht op hoofdlijnen

  • Zorgen voor een optimale benutting en stroomlijning van de beschikbare capaciteit van het totale OK-complex: bepalen van beschikbare capaciteit (o.a. bedrijfstijd, aantal kamers) en de daarvoor benodigde personele bezetting. Vanuit analyse bepalen welke knelpunten er zijn, welke acties nodig zijn op de korte en middellange termijn en hier uitvoering aan geven.
  • Leiding geven aan het OK-team en meenemen in de veranderingen in werkwijze en inzet. Met aandacht voor de mens én duidelijkheid over de richting die wordt ingeslagen. Dat betekent ook in de basis zaken op orde brengen (sturen op uren, afbouwen verworven rechten etc.).
  • Vaststellen en vastleggen van, in ieder geval door de OK-commissie, getoetste definities en uitgangspunten rondom de capaciteit van de OK in een reglement en een handleiding Planning CS-OK.
  • Een voorstel uitwerken voor het realiseren van een cyclus masterplan OK, waarin onder andere zowel historie als aanwezige en verwachte werkvoorraad in de afweging voor het doorvoeren van de verbeteringen worden meegenomen en voorzien van concrete acties en afstemming, actiehouders en benodigde tijdspaden. Na vaststelling van de werkwijze zorgen voor implementatie.

Profiel

  • Stevige en ervaren interimmanager
  • Ervaring in de (acute) zorg, bij voorkeur in een ziekenhuis, 1e lijn
  • Weet vooral mensen in veranderingen mee te nemen en weet om te gaan met weerstand en dit om te buigen
  • Zakelijk én menselijk
OK Ziekenhuis Zorg Planning Capaciteit Analyse

Voorwaarden

Je bent per ‘snel’ beschikbaar voor 24 uur per week voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06 15954079) of Maartje Peters (06 10 085 811).

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.