Deskundige

BADHOEVEDORP
Organisatie |

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), gevestigd in Badhoevedorp, is een vakorganisatie voor mensen met een “vliegbrevet”. De VNV staat voor het bevorderen van de veiligheid van de burgerluchtvaart, het behartigen van de belangen van de leden in relatie tot het beroep van verkeersvlieger, zowel collectief als individueel en het verhogen van de professionaliteit van verkeersvliegers. De VNV onderhandelt namens haar leden met de verschillende luchtvaartmaatschappijen. De VNV telt ruim 5000 leden.

De organisatie bestaat uit een bestuur van 16 leden; onderdeel van het bestuur is het presidentieel team, dat de organisatie leidt. Het team bestaat uit de president en de vicepresident. Een team wordt iedere twee jaar op basis van een beleidsplan gekozen. Het bestuur en de bestuursafdelingen worden gefaciliteerd door een staf, die uit twaalf personen bestaat. Zij verzorgen de financiën, de ledenadministratie, het magazine, de beleids- en juridische zaken, de public affairs, de communicatie en de facilitaire zaken. De managementassistentes ondersteunen het bestuur, de bestuursafdelingen en de staf.

KV_Opdrachten_Vereniging-Nederlandse-Verkeersvliegers
Functie | Jurist

Als jurist adviseert, begeleidt en adviseert u het bestuur van de VNV in een veelvoud van juridische aangelegenheden die de VNV betreffen, denk daarbij onder andere aan individuele en collectieve belangenbehartiging. Uiteraard vertegenwoordigt u ook individuele leden in arbeidsaangelegenheden in de ruimste zin van het woord. Daarnaast ondersteunt u bestuurscommissies die betrokken zijn bij de verdere kwaliteitsontwikkeling van bijvoorbeeld vliegtechnische en professionele zaken.

De functie vereist een hoge mate van specialistische kennis en ervaring op het arbeidsrechtelijke vlak en algemene kennis op het gebied van algemeen verbintenissen- en ondernemingsrecht. De functie vraagt een sterk analytisch vermogen, uitstekende onderhandelingsvaardigheden, goede adviesvaardigheden en uiteraard excellente communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. U werkt nauw samen met een collega jurist, met de algemeen secretaris van de vereniging en de bestuurders. Bestuurders (allen actieve piloten) staan dicht bij de werkorganisatie en zijn wisselend aan- en afwezig in respectievelijk een bestuurs- en vliegweek. Dat vereist een optimale afstemming met het plannen van vergaderingen en het onderhouden van contact tijdens vliegweken.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel
  • Een ervaren arbeidsjurist
  • Ervaring met individuele en collectieve belangenbehartiging
  • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands en Engels
  • Affiniteit met de luchtvaart is een pré
Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.