Kwartiermaker Financiën

Nieuwsgierig, duidelijk en verbindend
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Opdracht

Je bent inhoudelijk een strategisch sterke gesprekspartner van het MT/directie en financiële vraagstukken zijn bij jou in goede handen.

Het V3-organisatieontwikkelprogramma (visie, verbinden en vasthouden) vraagt om nieuw (strategisch) financieel beleid. Als kwartiermaker, waarbij jij ook organisatie breed expertise (ook voor de toekomst) inzet om te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie.

Als kwartiermaker Financiëngeef je integraal leiding aan het team Financiën waaronder de salarisadministratie. Het nieuwe strategisch beleid vraagt om een:

  • Analyse van de processen en zo mogelijk vereenvoudiging en verbetering.
  • Herinrichting van de financiële administratie, zodat de administratie het economisch denken en zakelijk handelen ondersteunt (kosten/baten inzicht in dienstverlening).
  • Aansluiting van de financiële administratie op de gemeentelijke inkomsten en kosten van de organisatie.
  • Beeld van de op termijn benodigde kennis, kunde en functies in het team.

Daarnaast werk je mee aan reguliere producten in de begroting, kwartaalrapportages en jaarrekening. Samen met de kwartiermaker informatievoorziening en HR vorm je de afdeling Bedrijfsvoering. Je brengt samen met hen advies uit over de toekomstige inrichting van deze afdeling. Daarin enthousiasmeer je medewerkers en draag je bij aan een goede werksfeer met collega’s. Je rapporteert aan de directeur/voorzitter van het MT.

Profiel

Je bent een gedreven professional, je behoudt het overzicht. Je weet gevraagd en ongevraagd financiële vraagstukken en ontwikkelingen om te zetten in concrete acties.
Je werkt aan het continu verbeteren en bewaken van processen en de dienstverlening, waarbij je werkt in lijn met de kernwaarden en de koers van de organisatie: nieuwsgierig, eigenaarschap, lef, duidelijk en verbindend. Je krijgt er energie van om een team in beweging te krijgen, je bouwt graag aan een team en neemt beslissingen. Je hebt ervaring in het leiden van teams in complexe (kleine) overheidsorganisaties en/of samenwerkingsverbanden. Je blijft altijd in verbinding met je collega’s en de andere teams.
Uitvoerende werkzaamheden horen erbij in een klein team, maar je pakt aan, delegeert en laat je niet meeslepen in de operationele waan van de dag, en overwint weerstanden. Pragmatisch en bruggenbouwen. Daarnaast breng je een stevig werk/denkniveau en beschik je over brede bekendheid van het financiële instrumentarium (kennis en inzicht van BBV, vakgericht).

Overtuigend Visionair Innovatief Deskundig Inspirerend Verbindend

Voorwaarden

Je bent vanaf begin juli 2024 beschikbaar voor minimaal 24 uur per week voor de duur van 12 maanden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.

Ben je de geschikte kandidaat dan spreek je snel met de opdrachtgever. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief.

Voor vragen of om even te sparren kun je bellen met Helga Bijker via 06-22 698 599.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.