Lid Raad van Toezicht – Atalenta

betrokken en nieuwsgierige vrijdenker

Over de organisatie

Stichting Atalenta

Atalenta is een eigentijdse en vooruitstrevende organisatie voor kinderopvang en primair onderwijs. Met 29 basisscholen, waaronder een school voor speciaal basisonderwijs, en 25 kinderopvanglocaties vind je ons in de gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard, Waalre en Eindhoven. Daarnaast heeft Atalenta een voorziening voor nieuwkomers (expertisecentrum anderstaligen) en twee internationale kinderopvanglocaties.

Optimale kindontwikkeling
Onder de vleugels van Atalenta vind je een totaalaanbod van zowel kinderopvang als primair onderwijs. Onze aanpak richt zich op de optimale ontwikkeling van jouw kind in één doorlopende ontwikkellijn van 0 tot 13 jaar.

De uitdaging voor Atalenta is een goede, nieuwe balans te vinden in de nieuwe organisatie. Mensen verbinden, samenwerking bouwen, intern en extern, en tegelijkertijd de onderwijskwaliteit vasthouden, verder verdiepen en in blijven zetten op doorgaande kindontwikkeling van 0-13 jaar. Natuurlijk zijn er ook stevige uitdagingen in de bedrijfsvoering en de samenwerking in de regio. Zoals de demografische ontwikkelingen, internationalisering van de regio, technologische innovaties en de kansen die Brainport brengt.

Atalenta. Onze aandacht reist met je mee!

Functie

Lid Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Atalenta heeft als taak om de ingezette ontwikkeling te omarmen, de koers te bewaken en waar nodig of gewenst te steunen. Met de juiste vragen, de goede gesprekken en een prettig scherpe, onderzoekende houding. Ontwikkelingsgericht en waarderend te blijven kijken. Kritisch ook, maar uitnodigend naar het CvB om altijd in gesprek te blijven. Ruimte voor zowel de bestuurders als toezichthouders om dilemma’s te presenteren, naast de harde kwalitatieve en kwantitatieve indicatoren. En altijd terug naar de bedoeling en de bredere maatschappelijke opgave. Op welke samenleving bereiden we onze kinderen voor?

Oktober dit jaar vertrekt de huidige voorzitter. De nieuwe voorzitter is inmiddels gekozen uit de huidige geleding. Daarom is er een vacature ontstaan voor een lid Raad van Toezicht.

Diversiteit en cultuur
Binnen de Raad van Toezicht is sprake van een informele, positief kritische, zelf reflecterende, professionele cultuur. De Raad van Toezicht streeft naar een diverse samenstelling in leeftijd, achtergronden, gender en ervaring. De discussies worden daardoor verrijkt en onderwerpen kunnen op diverse manieren belicht worden. Breed blijven kijken, schetsen van andere perspectieven en ruimte geven aan de ander.

In dat kader nodigt de Raad dan ook specifiek professionals werkzaam in, of bekend met de sector Kinderopvang of Jeugdzorg, van harte uit om te reageren. Ook als je nog wat te ontwikkelen hebt op het gebied van toezichthouden.

Luisteren frisse blik innovatief beschouwend sensitief reflectief betrokken inlevend

Profiel

Betrokken en nieuwsgierige vrijdenker

Nieuwsgierige vrijdenker

Je bent een (startende) toezichthouder die altijd nieuwsgierig blijft. Je bent sensitief en transparant. Vraagt én vraagt door. Haalt het beste bij anderen naar boven en scherpt op die manier de discussie. Je interesse in de ander zorgt voor een goede, positief kritische sfeer. Als professional ben je ook kritisch op jezelf en sta je open voor de ander en voor nieuwe inzichten. Je hebt een frisse blik en ziet dwarsverbanden die wellicht niet zo vanzelfsprekend zijn en vindt het leuk om nieuwe perspectieven in te brengen. Zo leer je en blijf je leren. Als mens breng je een andere wereld bij Atalenta binnen.

Betrokken

Je bent maatschappelijk betrokken, politiek sensitief en weet hoe het spel gespeeld kan worden. Maar ook schroom je niet om op zoek te gaan naar alternatieve manieren om doelen en ambities te realiseren. Je bent op de hoogte van maatschappelijke vraagstukken en economische ontwikkelingen. Of je dit nu hebt opgedaan omdat je de regio kent, of weet wat speelt binnen lokale netwerken in het brede semi-publieke domein of vanuit ervaring uit/met het bedrijfsleven. Misschien ben je wel een maatschappelijke ondernemer? In ieder geval een toezichthouder met hart voor kindontwikkeling van 0-13 jaar.

Aanbod

Bijdragen aan optimale kindontwikkeling

Wil jij je als toezichthouder, samen met de andere toezichthouders en bestuurders, inzetten voor de verdere ontwikkeling en positionering van Atalenta? Dan is dit een rol voor jou waarbij je het verschil kan maken.

De RvT-leden ontvangen een gepaste vergoeding voor hun werkzaamheden. Benoeming vindt plaats voor een termijn van vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging met maximaal vier jaar.

Procedure

Ontmoeten en onderzoeken

De oriënterende gesprekken bij K+V vinden plaats in week 36 en 37. Daarna volgen de gesprekken van geselecteerde kandidaten met de RvT, bestuur en medezeggenschap. Deze zijn gepland op maandag 23 september en maandag 7 oktober. De procedure is gericht op afronding voor half oktober 2024.

Geïnteresseerd

Nieuwgierig en geprikkeld?

Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk 26 augustus 2024 door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen of om even te sparren kun je bellen met Martine van der Velpen, partner via 06-5060 3351 (Martine geniet van haar vakantie vanaf 15 juli tot en met 7 augustus).

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken.

loadingJe sollicitatie wordt verzonden