Over de organisatie
Stichting Uniek
Stichting Uniek is een overkoepelende stichting waarbij zeven basisscholen in de gemeente Geertruidenberg en de gemeente Altena zijn aangesloten. Het onderwijs wordt verzorgd door ongeveer 150 personeelsleden voor 1.700 kinderen. Geen mens is gelijk. Ook geen school is gelijk. Elke school heeft een eigen identiteit. Onderlinge verschillen mogen er zijn en Stichting Uniek omarmt deze verschillen. Waarden van de stichting zijn het belang van de leerling centraal, eenheid in verscheidenheid en zorgzaam zijn voor elkaar. Wat we willen is van elkaar leren, kennis en ervaringen met elkaar delen en samenwerken. Onderwijs met een eigen karakter, dat maakt Stichting Uniek.
Stichting Uniek werkt samen met partners die een bijdrage leveren aan het realiseren van de visie. Stichting Uniek ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie en investeert in samenwerkingsverbanden die leiden tot verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en de ondersteuning. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking binnen passend onderwijs. Aandacht is er voor samenwerking met gemeenten, kinderdagopvang, peuterspeelzalen en voortgezet onderwijs. In de komende jaren zal deze samenwerking verder geoptimaliseerd en op uitbreidingsmogelijkheden onderzocht worden.
De verschillen én de samenwerking maken Stichting Uniek.
Functie
Lid Raad van Toezicht
Profiel
Rechtschapen betrokken samenwerker
Rechtschapen betrokken
Stichting Uniek kenmerkt zich door eenheid in verscheidenheid. Als rechtschapen RvT lid ben je gesprekspartner met de goede vragen, een echte sparringpartner in de dynamiek van onderwijs. Je ziet de ander en neemt dat als vertrekpunt om van elkaar te leren en je advies te geven. Je bent open, bent rustig en overwogen en je ziet dit als een belangrijk goed om tot goede besluitvorming te komen. Als uiting van betrokkenheid ben je positief en denk en handel je vanuit mogelijkheden. Je hebt begrip voor elkaars positie en je zorgt er altijd voor dat je de juiste afstand houdt. Je bent dus betrokken, maar kan zaken ook goed overlaten aan een ander. Goed onderwijs is je uitgangspunt. Je gelooft niet in verborgen agenda’s. Die zie je uiteindelijk toch wel. Vertrouwen zit in een goede en open communicatie. Je communiceert zonder dat je daarbij de ander uit het oog verliest. Je durft open te kijken naar anderen en jezelf. Je blijft nieuwsgierig.
Professionele samenwerker
Jij bent vasthoudend en op zoek naar verbetering. Daarbij denk je aan duurzaamheid en aan de lange termijn van Uniek. Je helpt koershouden. Met elkaar kijk je naar de grote lijnen. Behoud van de gekozen focus is belangrijk. Je durft in gezamenlijkheid ook daadwerkelijk keuzes te maken en vooruitziend te zijn, ook een beetje een ondernemer dus. Je kiest makkelijk voor samenwerken met stakeholders en brengt wellicht ook kennis van dat netwerk-samenwerken mee. Je brengt inzicht mee in bedrijfsvoering en kan met deze feitelijkheid ook rust brengen. Even terug stappen. Je versterkt daarmee de Stichting Uniek als krachtige partner in het huidige speelveld. Je bent professioneel in je handelen en gecommitteerd aan de stichting. Jij kunt zo samen met RvT en CvB Stichting Uniek verder brengen.
Jij brengt een brede kennis van bedrijfsvoering, facilitair waaronder huisvesting en mooi als dat in het maatschappelijke (onderwijs) veld is opgedaan.
Aanbod
Mooie rol met sterke maatschappelijke relevantie
Procedure
Samenwerken dus eerst kort ontmoeten en dan doorgaan
De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur door middel van een kort oriënterend gesprek met de RvT en het CvB op 7 december. Hierna volgt, bij wederzijdse aantrekkingskracht, een uitgebreid vervolggesprek met de RvT op 12 december. Het streven is de procedure vlot, maar vooral met zorg voor het einde van het jaar af te ronden.