Locatiemanager Technische Bedrijfsschool

Inhoudelijk bevlogen regisseur
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Alliander Technische Bedrijfsschool

Blijven Leren bij Alliander

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden is daarom nog nooit zo belangrijk geweest. Bij Alliander helpen we je het beste uit jezelf te halen, zodat je met veel plezier je werk kunt (blijven) doen.

Alliander heeft een Technische Bedrijfsschool met vestigingen in Amsterdam, Duiven, Leeuwarden en Anklaar. Het is dé plek waar nieuwkomers, bestaande medewerkers en specialisten hun vakkennis opdoen en hun technische kwaliteiten verder ontwikkelen. De technische bedrijfsschool verzorgt verzorgt opleidingstrajecten gericht op uitvoerende werkzaamheden in de sectoren Electro en Gas voor nieuwe medewerkers en technische- en veiligheidstrainingen voor alle medewerkers van Alliander.

Voor de school in Duiven zoeken we een locatiemanager.

Functie

Locatiemanager Technische Bedrijfsschool

Als locatiemanager Technische Bedrijfsschool geef je leiding aan het opleidingsteam wat (technische) opleidingen en trainingen verzorgt voor zowel monteurs in opleiding als werknemers die voor de uitoefening van hun functie (her)certificering behoeven. Verspreid over de locaties zijn er 35 mensen werkzaam bij de technische bedrijfsschool (trainers, coördinatoren, opleidingsadviseurs, planning). Je werkt nauw samen met de andere locatiemanagers met wie je het operationele MT vormt.

Je hebt een voorname rol in het creëren van het pedagogisch didactisch klimaat op de locatie, waarbinnen het team zich sterk maakt voor de ontwikkeling van professionele beroepsbeoefenaren. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de (BBL) opleidingen en trainingen door het team en draagt bij aan de doorontwikkeling van het opleidingsaanbod dat aansluit op de leerling en het werkveld, een aanbod dat verder gaat dan overdracht van werkzaamheden, een aanbod gericht op diversiteit en innovatie.

Je hebt oog voor de deelgebieden van met name de opleidingstrajecten welke in samenwerking met het ROC worden uitgevoerd en waarop de kwaliteit geborgd dient te worden (onder andere examinering) en richt het werk hiertoe in. Tevens lever je, in samenwerking met onder andere Learning & Development en Planning & Control een bijdrage aan verdere optimalisatie van opleidinggerelateerde processen en ben je op deelgebieden portefeuillehouder.

Als locatiemanager onderhoud je nauw contact met de vakgroepen c.q. opleidingsteams in jouw regio en investeer je in de samenwerking met regionale partners (ROC, externe trainingspartners etc.).

Empathisch Autonoom Communicatief Energiek Vasthoudend Ontwikkelingsgericht Authentiek Betrokken Sturend Verbindend

Profiel

Inhoudelijk bevlogen regisseur

Regisseur

Als regisseur houd je altijd het grote geheel integraal in de gaten en bewaak je het gezamenlijke perspectief van jouw locatie en organisatie. Dit doe je samen met je collega’s op jouw locatie en en binnen de Technische bedrijfsschool. Je wakkert aan, geeft aanwijzingen en stimuleert eigenaarschap. Je geeft kop en staart aan zaken, hebt oog voor het proces en het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt. Om vervolgens door ruimte te geven, krachten naar boven te halen, samen te werken en te delen. Hierdoor geef je jezelf, de organisatie en de ander een onderscheidend vermogen.

Je brengt scherpte door duidelijk te communiceren welke stappen er moeten worden genomen en legt uit waarom, naar je gehele omgeving. Als regisseur sta je voor vakmanschap, en zit scenario denken en richting geven in je dna.

Inhoudelijk bevlogen

Jouw passie voor ontwikkelen en (technisch) vakmanschap is duidelijk zichtbaar. Met als einddoel beter onderwijs voor de studenten en medewerkers dat aansluit op de arbeidsmarkt van nu en de toekomst. Daarnaast wil je het verschil voor jongeren maken en staat hun persoonlijke ontwikkeling en groei ook centraal. Deze bevlogenheid breng je enthousiast over aan jouw omgeving. Dat maakt dat je vanzelfsprekend welkom bent in relevantie netwerken en samenwerkingen. Daarbij ben je zichtbaar en weet je het verhaal en belang van de Technische Bedrijfsschool goed over te brengen.

Je bent niet alleen zelf bevlogen, maar ook op zoek naar de passie en drijfveren van anderen. Door de dialoog aan te starten en aan te gaan wil je weten wat er echt verteld wordt, snappen wat het betekent voor de ander en oplossingen aanreiken en toepassen. Hierdoor word je niet verrast en kan je met overtuiging overbrengen wat goed en nodig is om te doen. Je kunt meebewegen zonder de inhoud, doel en vakmanschap los te laten. Daarbij durf je kritische vragen te stellen en de ander aan te spreken. Doordat je sterk inhoudelijk op de hoogte bent van de (markt)ontwikkelingen kan je intern en extern optreden als een natuurlijk leider die vakkundig meedenkt en vormgeeft. Daarnaast geeft het verbindend vermogen om mensen met elkaar te laten samenwerken.

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een sterke persoonlijkheid die zich niet snel uit het veld laat slaan en graag zaken oppakt. Iemand die proactief en betrokken blijft, ook als het moeilijk wordt. Iemand die in staat is en het leuk vindt om de locatie en de school verder te professionaliseren en anderen hierin meekrijgt. Je hebt ervaring binnen een beroepsgerichte opleidingsomgeving en het leiden van teams. Je bent vaardig in het vertalen van beleid en externe ontwikkelingen naar plannen, werkprocessen en dienstverlening voor zowel de lange als de korte termijn.

Aanbod

Beste uit jezelf en de ander halen

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op een mooi passend salaris. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. Voor deze functie is een auto beschikbaar. We hebben alle mogelijkheden op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Procedure

Ontmoeten, onderzoeken en kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddates) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze studenten ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen en vanuit nieuwgierigheid. Is er een goede ontmoeting? Dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en Alliander Technische Bedrijfsschool. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Deze dag is gepland op donderdag 23 mei. Een eventuele vervolggesprek zal 27 mei plaatsvinden. Het streven is de procedure af te ronden voor 1 juni 2024.

Geïnteresseerd

Enthousiast en nieuwsgierig?

Ben je geïnteresseerd en vooral gecommitteerd aan de mooie dynamische opdracht die er ligt? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie uiterlijk 13 mei 2024 tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze procedure wordt begeleid door Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor vragen en nadere informatie. Ook als je twijfelt of nog meer achtergrondinformatie wilt.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.