K+V werving selectie interim management

Leidinggevende voor beide locaties

Regio Apeldoorn-Harderwijk
Organisatie |

Tactus Verslavingszorg

Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. De ruim 1100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Voor iedere cliënt wordt gezocht naar de best passende begeleiding. Deze doelstellingen worden gerealiseerd binnen zelforganiserende eenheden met een overzichtelijke omvang, zodat optimaal kan worden ingespeeld op de lokale omstandigheden en veel aandacht kan worden besteed aan zowel de cliënt als aan de medewerker.

Tactus is opgebouwd uit vier divisies, te weten Klinieken, Reclassering, West en Oost. Apeldoorn en Harderwijk (Noordwest Veluwe) behoren tot de Divisie West. Vanuit Apeldoorn worden tevens de gemeenten Brummen, Epe, Heerde en Voorst bediend. Harderwijk is ook uitvalsbasis voor Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Beide locaties werken aan doorontwikkeling in de regio.

De teams Apeldoorn en Harderwijk (circa 40 FTE) bieden op verschillende manieren behandeling en begeleiding aan ambulante cliënten, die zich vrijwillig aanmelden of die vanuit een gedwongen kader in behandeling komen (vanuit reclasseringstoezicht). Hierbij valt te denken aan behandeling en begeleiding op medisch, psychisch en psychosociaal terrein van jeugdigen, volwassenen en ouderen, preventie, bemoeizorg, inloop, forensische behandeling en begeleiding, medische zorg unit en medicatieverstrekking. Dat kan online, ambulant en/of met zelfhulp.

Tactus staat onder leiding van de (eenhoofdige) Raad van Bestuur. Elke Divisie wordt geleid door een Divisiemanager. Op het niveau van de Divisies en de locaties is sprake van duaal management van de manager met een inhoudelijke zorgprofessional. De Manager gaat samenwerken op divisieniveau met de andere locatiemanagers en op locatie met drie inhoudelijke zorgprofessionals vanuit een duale partnerconstructie. Hij/zij ontvangt aansturing vanuit de Divisiemanager.

Functie | Manager Apeldoorn-Harderwijk

Als Manager bij Tactus Verslavingszorg heb jij een belangrijke rol. Zo ben je gericht op de verschillende teams en hun prestaties. Hierbij heb je, met je duale partner, oog voor de teamontwikkeling als geheel, alsook voor de individuele ontwikkeling van medewerkers. Je coacht en ondersteunt team en individu waar nodig. Samen met je teams en je duale partners bewandel je de weg naar zelforganisatie binnen de kaders van de organisatie en geef je hier handen en voeten aan. Jullie gezamenlijke doel is een optimale dienstverlening en klanttevredenheid binnen financieel gezonde kaders.

Daarnaast ben je als Manager verantwoordelijk voor de facilitering van de bedrijfsvoering van je teams. Je vertaalt contract- en prestatieafspraken met financiers naar concrete resultaten en je weet daarbij commitment van je teams te bereiken. Je beheert delen van het divisiebudget en legt hierover verantwoording af aan de Divisiemanager.

Ook ben je gericht op het marktaandeel van je ambulante locatie in de lokale context. Jij en de Divisiemanager zijn belangrijke (sparring)partners voor subsidieverstrekkers (zoals gemeenten), opdrachtgevers en ketenpartners. Bovendien voer je accountbeheer uit. Je ontwikkelt in samenwerking een toekomstplan, zorgt voor draagvlak en bewaakt dat afgesproken resultaten worden gerealiseerd.

Het is een veelzijdige functie, waarin je als Manager samenwerkt met verschillende stakeholders en je teams. Het speelveld is complex met vele vormen van hulp en dienstverlening en uiteenlopende financieringsstromen (gemeenten WMO en Jeugd, Zorgverzekering en projectsubsidies).

Ondernemerschap, resultaatgerichtheid, innovatie en verbinden zijn de kernwoorden om deze functie te beschrijven.

Opdracht – en resultaatsgebieden:

 • Aandacht voor en ontwikkeling van teams en medewerkers.
 • Bevorderen van zelforganisatie binnen de gestelde kaders van Tactus.
 • Praktijkontwikkeling en accountmanagement, waarbij de cliënt centraal staat.
 • Positionering in de lokale zorgketen rondom de doelgroep.
 • Bijdrage aan divisiemanagement en verbinding tussen tactisch en operationeel niveau.
 • Behalen van bedrijfsmatige en inhoudelijke doelen i.s.m. het team en de duale partners.

Duaal management en de ontwikkeling naar zelforganiserende eenheden zijn belangrijke pijlers in het beleid van Tactus en tevens de basis voor het (geleidelijk) vergroten van de span of control. Apeldoorn en Harderwijk worden, als zelfstandige eenheden, langs deze lijn onder gemeenschappelijk management gebracht.

Ondernemend, resultaatgericht, verbindend

Profiel

Wij zoeken een verbinder en bruggenbouwer binnen een dynamische organisatie. Je hebt bij voorkeur ervaring in de GGZ en/of Maatschappelijke Opvang. Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau en een managementopleiding op tenminste middenkaderniveau.

Je bent een stevige, ervaren teammanager die meerdere jaren ervaring heeft met het leidinggeven aan en het coachen van teams met hoogopgeleide zorgprofessionals en specialisten. Je wijze van aansturing is op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect, non-hiërarchisch, waarbij je belangrijkste doel is om de juiste voorwaarden te scheppen voor de teams en de medewerkers. Je bent van nature in contact, straalt reflectie en rust uit en zorgt daarmee voor een open en veilige sfeer.

Verder verwachten we van de Manager:

 • Visie op de ontwikkelingen rondom verslavingszorg.
 • Ervaring en/of affiniteit met zelforganisatie en duaal management.
 • Ervaring met (cultuur)veranderingstrajecten.
 • Bedrijfskundig inzicht.
 • Netwerkgericht.
Aanbod

Een prachtige kans voor een ondernemende manager in de zorg die,

 • Hart heeft voor de doelgroep van Tactus en de drive heeft om daar de beste zorg voor te bieden.
 • Binnen een toonaangevende en professionele organisatie verantwoordelijk wil zijn voor het managen en verder uitbouwen van twee van de locaties.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 65, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Wat je verder nog moet weten over deze selectieprocedure:

 • Deze vacature staat tegelijk intern en extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

En over Tactus:

 • Tactus biedt haar medewerkers verschillende mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Zo worden verschillende E-learningmodules en interne trainingen aangeboden.
 • Veel medewerkers vinden het bijzonder om te werken bij Tactus. Dat lees je in de blogs op wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.
 • Meer informatie over Tactus als organisatie kun je vinden op tactus.nl
Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming van de Manager in de maand juni af te ronden.

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten. Deze gesprekken vinden plaats op locatie bij Tactus.

 • SPEED op donderdag 6 juni a.s., (14.00 – 21.00 uur) waarin je langs drie tafels in korte gesprekken kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
 • SLOW op woensdag 12 juni a.s. (ochtend), een gesprek met een commissie waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
 • SHOW op dinsdag 25 juni a.s. (ochtend), een presentatie waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe je jouw werk uitvoert.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddates op donderdag 6 juni, worden uiterlijk maandag 3 juni gebeld.

Geïnteresseerd

Indien je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd bent,  heb je tot en met 31 mei a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Apeldoorn-Harderwijk
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.