K+V werving selectie interim management

Vernieuwende manager bedrijfsvoering met financiële achtergrond

Hattem en Heerde
Organisatie |

Hanzeheerd

Hanzeheerd biedt zowel lichte als zware zorg aan ouderen in Hattem, Heerde en omstreken. De ouderen die hier wonen hebben lichamelijke beperkingen en of lijden aan een vorm van dementie. Hanzeheerd staat voor (zware) zorg van hoge kwaliteit, gastvrijheid, en een veilig en prettig leefklimaat. Zij biedt een thuis met zorg- en verpleegmogelijkheden in De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde. Christelijke waarden spelen een belangrijke rol. Cliënten kunnen zowel in de instellingen als thuis rekenen op verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg en maaltijdverstrekking. Hanzeheerd kookt zelf haar maaltijden en haar keukens staan hoog aangeschreven. Hanzeheerd is financieel gezond, heeft een omzet van ongeveer 12 miljoen en heeft ongeveer 300 medewerkers.

Hanzeheerd wil de administratieve druk verminderen. Cliënten kunnen straks zelf keuzes maken, het ZZP-budget wordt omgevormd tot het intramuraal Persoons Volgend Budget (iPVB) en de cliënt bepaalt welke zorg en diensten worden afgenomen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat (zorg)medewerkers maximale regelruimte krijgen, zodat zij de mogelijkheid hebben de wensen van de cliënten te ondersteunen. Het is Hanzeheerd’s ambitie door iPVB de cliënt werkelijk aan het roer te zetten (geen productieafspraken met zorgkantoor); samen met de verpleegkundige bepaalt de cliënt!

Functie | Manager Bedrijfsvoering /Concerncontroller

In deze functie ben jij de specialist op de 4 basisadministraties, te weten: cliëntadministratie, financiële administratie, personeelsadministratie en salarisadministratie. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor ICT en secretariaat. In totaal geef je leiding aan zo’n 6 fte.

Samen met de manager zorg, de manager facilitair en de bestuurssecretaris vorm je het MT en je legt rechtstreeks verantwoording af aan het bestuur. Zorginkoop en HR zijn bij je collega’s in het MT belegd.

Je bent verantwoordelijk voor de financiële strategie, inhoudelijk goede informatievoorziening, je coördineert de totstandkoming van financiële rapportages, meerjarenplannen, begrotingen en budgetten Je bewaakt beleidswijzigingen en regelgeving en vertaalt deze naar de organisatie en de processen. Je geeft gevraagd én ongevraagd advies en commentaar en je bent directe sparringpartner voor de bestuurder. Verder ben je verantwoordelijk voor het jaarrekeningtraject, de interne controle en AO en P&C-proces.

Procesverbeteraar Relativeringsvermogen Vernieuwend

Profiel
 • Relevante afgeronde academische opleiding en/of een afgeronde opleiding tot (business) controller;
 • Actuele kennis op het gebied van financieel-economische en bedrijfsvoeringvraagstukken in de (ouderen)zorg; uiteraard heb je ervaring in de zorg;
 • Kennis van, ervaring in en (vernieuwende) visie op administratieve en bedrijfseconomische processen en inrichting van de organisatie;
 • Kennis van en ervaring met zorgfinanciering, begrotingsmodellen en wet en regelgeving. Kennis van en affiniteit met informatiseringvraagstukken en informatiemanagement;
 • Kennis van en ervaring met applicatiebeheer;
 • Ervaring met AFAS is een pré;
 • Stevig, kritisch en gericht op het behalen van concrete resultaten;
 • Zelfstandig maar geen einzelgänger;
 • Goed in luisteren, analyseren, keuzes maken en verankeren;
 • Mystificeert zijn/haar vakkennis niet; kan ook mensen aangehaakt houden en meenemen;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring, je hebt aandacht voor medewerkers, brengt rust en overzicht en weet medewerkers te ontwikkelen;
 • Activeert de afdeling op een dienstverlenende houding richting de interne organisatie.
Aanbod

Functie voor 32 uur per week. Ingeschaald in FWG70. In eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Procedure

Gesprekken bij K+V zijn in de weken 50, 51 en 52. De gesprekken bij Hanzeheerd worden gepland op maandag 14 januari, met mogelijke vervolggesprek op dinsdag 22 januari 2019. Wij streven ernaar de procedure eind januari 2019 af te ronden.

 

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “reageer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06-1595 4079). Frank begeleidt deze opdracht. 

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Bedrijfsvoering /Concerncontroller
Vast
32- 36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.