Manager Bedrijfsvoering/Controller – Stichting CAV

Mensgerichte bouwer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Bedrijfsvoering / Controller

Wij zoeken een mensgerichte bouwer die met het managementteam en de medewerkers uitvoering geeft aan de heldere meerjarenstrategie en werkt aan een moderne organisatie waarin welzijn en eigenaarschap centraal staan. De functie van manager bedrijfsvoering / controller wordt nu ad interim ingevuld en is het gevolg van de invoering van een nieuw bestuursmodel. Allereerst wordt de basis verder op orde gebracht en parallel daaraan is er ruimte voor verbetering en innovatie. Naast de implementatie van het nieuwe bestuursmodel, worden processen en sturingsinformatie verbeterd, is hernieuwd personeelsbeleid geïntroduceerd met meer inspraak van medewerkers en de interne en externe communicatie zijn sterk verbeterd. Deze stappen zijn gezet om de organisatie een mooie en robuuste toekomst te geven. Om toe te werken naar een organisatie waarin medewerkers met elkaar in verbinding staan en de vrijheid voelen om verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen handelen. Handelen dat ten dienste staat van goede en brede dienstverlening voor cliënten.

Als manager bedrijfsvoering / controller werk je aan de volgende uitdagingen:

 • Transitie naar een servicegerichte afdeling.
 • Modernisering van de afdeling, onder andere ICT en automatisering en ontwikkeling van medewerkers.
 • Heldere kaders en processen zodat de dagelijkse operatie soepel verloopt.

De manager bedrijfsvoering / controller is verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) de financieel administratieve processen, de automatisering, facilitaire zaken en de receptie.

De rol van de manager bedrijfsvoering / controller kent de volgende componenten:

 • Je rapporteert aan de bestuurder.
 • Je bent onderdeel van het managementteam dat verder bestaat uit een bestuurssecretaris, HR manager en een manager operationele zaken.
 • Je vervult de rol van controller en hebt in die rol zonder last of ruggespraak toegang tot de Raad van Toezicht en vice versa.
 • Je geeft leiding en sturing aan de teamleider Financiële Administratie, de receptie en medewerker Facilitaire zaken; in totaal 8 mensen.
 • Je bent verantwoordelijk voor elke stap uit de planning en control cyclus en de financiële kant van de formatieplanning.
 • Je stelt beleidsvoorstellen en verbeterplannen op t.a.v. de financieel-economisch en administratieve processen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de implementatie en evaluatie van het beleid en de verbeterplannen op het gebied van bedrijfsvoering.
 • Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van de ICT en voor de implementatie van een nieuw systeem voor het primaire proces.

Profiel

Wij zoeken een stevige kandidaat die mee wil bouwen aan een sterke en een invloedrijke Stichting CAV en wil bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelen. We vinden het belangrijk dat je de missie onderschrijft en vanuit de waarden van de organisatie werkt. We bedoelen hiermee sturing op gedrag en cultuur én sturen op processen.

We zoeken een persoon die ervaring heeft met de rol van manager bedrijfsvoering /controller en deze een aantal jaren vervuld heeft binnen een organisatie. Alle facetten van het werk spreken je aan. Je bent betrokken en nieuwsgierig. Je hebt leidinggevende ervaring en hebt snel door hoe de hazen lopen. Je zorgt voor een open werksfeer waarin mensen weten wat ze moeten doen en waar ze eigenaarschap kunnen realiseren en zich verder kunnen ontwikkelen. Je hebt ervaring met verandertrajecten. Het gevoel voor prioriteren, versnellen en vertragen is belangrijk. Je brengt humor en relativering in. Je bent een meewerkende leidinggevende en een echte samenwerker, wil graag bouwen en veranderen, pionieren. Je bent een authentieke persoon, je hebt zelfkennis en geeft duidelijk en situationeel leiding. Het hebben van schakelkracht is zeer gewenst vanwege de diversiteit aan taken, mensen en uitdagingen.

Daarnaast herken je jezelf natuurlijk in de volgende functie-eisen:

 • HBO / WO werk- en denkniveau in bedrijfseconomische richting en / of een opleiding tot RA of RC. Een aantal jaar ervaring als (groeps) controller in een landelijk opererende organisatie.
 • Sterk ontwikkeld vermogen om complexiteit te doorgronden en terug te brengen naar de essentie en om de juiste prioriteiten te stellen.
 • Kennis van en ervaring met managementinformatie, ICT, facilitaire zaken. Bij stichting CAV werkt men o.a. met AFAS, ervaring hierin is een pre.
 • Ervaring met liquiditeitsbeheersing en risicomanagement. Ervaring met projectmanagement.

Je bent welkom in een veranderende organisatie waarin veel uitdaging ligt om jouw talenten in te zetten.

Schakelkracht Leider Professioneel Mensenmens Samenwerker Operationeel Onafhankelijk Verandering Non-profit Innovatief Bedoeling Pionieren Hands-on Betrokken

Over de organisatie

Stichting CAV

Stichting CAV, opgericht in 1968, is een maatschappelijke organisatie, die zonder winstoogmerk financiële zorg verleent in nauwe samenwerking met andere maatschappelijke organisaties. Stichting CAV helpt mensen in heel Nederland die hun financiële zaken en/of zorg niet meer zelf kunnen of willen regelen. Zo geven zij cliënten rust en zorgen ze voor een stabiele situatie. Dat doen zij op een proactieve, positieve en persoonlijke manier. De organisatie is de afgelopen jaren flink gegroeid en financieel zeer gezond. De organisatie is innovatief en ambitieus en heeft een sterke focus op het belang van de cliënt en het welzijn van de medewerkers.

Er werken nu meer dan 120 gemotiveerde professionals die zich met hart en ziel inzetten voor hun cliënten. Dit doen zij vanuit meerdere locaties in onder andere Amsterdam, Leiden, Geleen, Rotterdam en Utrecht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer. Hier werken ook de bestuurder en de collega’s die de teams in het land ondersteunen met bijvoorbeeld financiële administratie, ICT, HR en marketing.

Aanbod

Wil je invoegen en toevoegen aan deze organisatie en samen met de bestuurder, je collega’s van het managementteam, je medewerkers en de Raad van Toezicht werken aan de veranderingen en de meerjarenstrategie? Jouw arbeidsovereenkomst is eerst voor een periode van een jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.
De CAO Ziekenhuizen is van toepassing en deze functie is ingeschaald in FWG 70. Een 13e maand en aantrekkelijke secundaire voorwaarden maken deel uit van het pakket. En natuurlijk een mooie pensioenregeling bij Zorg en Welzijn.
Het kantoor in Zoetermeer is met auto of trein prima bereikbaar.

Procedure

De procedure wordt begeleid door werving & selectiebureau K+V. De procedure start met een persoonlijke of digitale kennismaking. Bij geschiktheid gaan we in Zoetermeer kennis maken met de organisatie. Een eerste gespreksronde is met de bestuurder en leden van het managementteam op 10 april. Een tweede ronde is een klikgesprek met medewerkers. De laatste stap is een gesprek met de Raad van Toezicht.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner bij K+V (06-4387 3326). Roel begeleidt deze opdracht.

 Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.