Manager Bedrijfsvoering voor Educto

uitpluizer, strategisch en communicatief sterk
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Educto

Oprichter Dennis de Graaff heeft een achtergrond in het basisonderwijs als leraar en schooldirecteur in Rotterdam. Het bieden van goed onderwijs aan ieder kind is een van zijn drijfveren. In de periode dat hij bij de basisschool werkte, ontdekte hij dat er vele kinderen zijn die extra aandacht nodig hebben, waarvoor op de scholen zelf geen tijd en mogelijkheid was. Dit leidde tot het ontwikkelen van een pakket diensten, op het kruispunt van onderwijs en zorg. Zeventien jaar geleden richtte hij Educto op, een organisatie met verschillende labels, zorgaanbieders en een groot landelijk netwerk van zzp’ers. Door hen te verbinden en te inspireren, vond hij een manier om de beste zorg op maat te kunnen geven aan kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Door groei en nieuwe ontwikkelingen in de markt is er behoefte aan een organisatie met gestroomlijnde processen en een basis die sterk op orde is, innovatief en dienstverlenend. Met aandacht voor de collega’s en het juiste tempo. De manager bedrijfsvoering gaat leiding geven aan het gehele Shared Service Center zodat optimale ondersteuning en ontwikkeling van de dienstverlening en het netwerk van zzp’ers kan plaatsvinden.

Als manager van het Shared Service Center werk je nauw samen met de Algemeen Directeur en de Directeur Educatie en Zorg. Deze nieuwe positie is een meer dan interessante uitdaging voor iemand met passie voor bedrijfsvoering, onderwijs, zorg, kind en jeugd en die hierin een verschil wil maken.

Functie

Manager Bedrijfsvoering

Het Shared Service Center (SSC) is verantwoordelijk voor de bedrijfsmatige ondersteuning en sturing van de organisatie en het zzp-netwerk dat wordt ondersteund door een platform. Binnen het SSC werken momenteel 11 professionals op het gebied van financiën, HRM, ICT en klantcontactcentrum. Ook zijn een aantal onderdelen uitbesteed. De medewerkers hebben een hoge betrokkenheid bij de organisatie. Dienend aan het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen.

Als Manager Bedrijfsvoering heb je de positie dat je eigenlijk over alles gaat zonder echt de specialist te zijn. Daarbij vervul je verschillende rollen.

 • Je bent coachend leider met een warm hart en koel hoofd, jij zorgt ervoor dat in synergie taken efficiënt worden opgepakt en uitgevoerd. Daarbij stimuleer je en spoor je anderen aan hun talenten optimaal te benutten.
 • Daarnaast ben je adviseur op verschillende niveaus. Als manager spar je inhoudelijk met de specialisten, helpt hen met de keuzes die zij moeten maken. Dit versterkt de expertise en de kennis van de verschillende afdelingen.
 • Als facilitator zorg je dat bijbehorende taken optimaal worden ingericht en vormgegeven zodat collega’s hun werk met plezier en kwaliteit kunnen uitvoeren.
 • Verbinder, zowel van de afdelingen op het SSC als met de bedrijven Educatie en Zorg. Om de faciliterende en adviserende rol te kunnen waarmaken, ben jij goed op de hoogte van wat er ook daar speelt en nodig is.
 • Tenslotte ben je als MT-lid verantwoordelijk voor het houden en realiseren van de koers van de organisatie en lever je daarmee een bijdrage aan de strategie en doelstellingen van Educto breed.

De komende jaren zijn er een aantal duidelijke speerpunten:

 • Afbakenen van taken en verantwoordelijkheden van de medewerkers van het Shared Service Center en dit zichtbaar maken zodat binnen de organisatie duidelijk is bij wie je terecht kunt met jouw vraag.
 • Meer ruimte creëren voor projecten en nieuwe ontwikkelingen.
 • Processen vertalen en stroomlijnen zodat duidelijke (integrale) verbinding ontstaat tussen de afdelingen en met de organisatie.
 • Inspelen op huidige en toekomstige wet- en regelgeving (bijvoorbeeld ZZP) en deze vertalen naar de praktijk.
 • Kostenreductie op de ondersteunende diensten, slimmer werken en organiseren.
 • Inrichting van het werk en de samenwerking gebaseerd op een duidelijk visie met betrekking tot betrokkenheid op afstand.
 • Onboarden van nieuwe klanten gericht op verhuur van de diensten van het SSC extern.
Sensitief Oplossingsgericht Stimulerend Mensgericht Zakelijk Coachend Besluitvaardig Integraal Betrokken Vernieuwend

Profiel

uitpluizer, strategisch en communicatief sterk

Uitpluizer

Vol zelfvertrouwen en energie pak jij je eigen domein. Je stelt je niet afhankelijk op bij het halen van de doelen van jouw afdelingen en gaat altijd voor de juiste oplossing. Je stelt hoge eisen aan jouw autonomie en jouw professionaliteit. En wat je niet weet, daar ga je zelf naar op zoek. Je wilt graag weten hoe het zit. Je claimt jouw rol en anderen mogen jou daarop aanspreken. Je stimuleert ook anderen om eigenaarschap te dragen helpt hen om senioriteit te ontwikkelen. Men ziet in jou de sparringpartner die je vanzelfsprekend betrekt bij nieuwe ontwikkelingen, strategie of calamiteiten.

Communicatief sterke strateeg

Als strateeg ben je organisatie- en politiek sensitief. Je bent in staat het integrale perspectief vast te houden en kan dit goed uitleggen. Het oplossen van flinke (strategische) uitdagingen doe je graag. Met elkaar, gedreven en vernieuwend.

Communicatief ben je transparant en eerlijk. Iedereen weet welke stappen genomen moeten worden en waarom. Je zet de ander aan het denken en aan het werk, met respect voor wat er bereikt is. Je luistert goed en durft de moeilijke vragen te stellen. Integer, prettig, voelbaar gecommitteerd en deskundig.

Je vraagt en brengt wijsheid in jouw omgeving en bezit implementatiekracht om de strategie vervolgens ook echt uit te voeren. Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest, brengt samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Zo ontstaat ruimte voor projecten, nieuwe kansen en groei. Daarnaast bevorder je het dat collega’s elkaar vinden, elkaar begrijpen en samenwerken.

Wat breng je mee?

Een eigen manier van werken, authentiek, verbindend en efficiënt, heb jij inmiddels ontwikkeld. Je gelooft in groei voor iedereen, het kind, jouw collega en jouw stakeholders. Ondertussen sta je zelf ook open voor nieuwe ervaringen en werkwijzen zonder dat dit jouw autonomie aantast. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld en ben je communicatief sterk. Je hebt stevige integrale leidinggevende ervaring op het gebied van bedrijfsvoering breed of hebt leiding gegeven aan een shared service centre. Daarbij mag je ook nog wat te ontwikkelen hebben. Je bent bijvoorbeeld een expert en wilt jezelf verbreden of je bent juist op zoek naar meer (integrale) eindverantwoordelijkheid.

Aanbod

Stimulerende rol met vrijheid

Deze prachtige uitdaging in een dynamische omgeving, geeft je een unieke kans om ondernemerschap, jouw bedrijfsmatige kennis en ervaring,  te combineren met een belangrijke maatschappelijke opgave; gelijke kansen voor kinderen en jeugd. De kans barrières weg te nemen en te bewijzen wat wel mogelijk is. Educto biedt naast een energieke organisatie met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief, ook een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, thuiswerkmogelijkheden, telefoon, laptop, pensioen en ruim opleidingsbudget. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 7.000,– op fulltime basis per maand.

 

Procedure

Gericht op persoonlijkheid, ontmoeten en de dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op 7 september 2023 waarin je in twee/drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
Slow op 12 september 2023 waarin ruimte is voor de dialoog en diepgang.
Show op 18 september 2023 waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 oktober 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Betekenisvol werken binnen een dynamische organisatie?

Herken jij je in het profiel en in de ambities die er liggen? We leren je graag kennen. Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij jouw reactie met plezier tegemoet. Dat kan door uiterlijk 30 augustus 2023 bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

De vacature is in behandeling bij Micha van Aart (06-4639 0312) en Martine van der Velpen (06-5060 3351). Uiteraard zijn ze bereikbaar voor nadere informatie behalve tijdens hun vakantie. Ze zijn niet in de gelegenheid je te woord te staan van 17 juli tot 8 augustus (Micha) en van 19 juli tot 15 augustus (Martine). Als je vragen hebt over de procedure kun je bellen met het officeteam op 0318-555388.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.