Manager Bedrijfsvoering - Huis ter Leede

Manager bedrijfsvoering: mensen, processen en financiën. Koersvast en recht door zee!
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Manager Bedrijfsvoering

Als manager Bedrijfsvoering ben jij de sturende kracht achter het bedrijfsbureau. Je hebt de verantwoordelijkheid om de financiële doelen te behalen en de koers uit te zetten. Je leidt, faciliteert en fungeert als strategisch adviseur voor het bestuur. Je bent niet alleen een gesprekspartner, maar ook een creatieve sparringpartner. Je zet je in voor een gezonde bedrijfsvoering en klantgerichte ondersteuning.

Er wachten boeiende uitdagingen op je in de komende periode! Allereerst, de herstructurering en modernisering van de afdeling. We verwachten van jou dat je de bedrijfsvoering naar een hoger niveau tilt en de organisatie begeleidt bij verdere stappen. Je wordt aangemoedigd om vernieuwend te denken en nieuwe wegen in te slaan.

Een andere belangrijke opdracht is het op orde krijgen van de ICT-infrastructuur. In januari van dit jaar is het financiële pakket van AFAS geïmplementeerd. Daarnaast moeten de overige applicaties naadloos op elkaar aangesloten worden. Visie en kennis van ICT, samen met ervaring in de omgang met leveranciers op dit gebied, zijn echt noodzakelijk.

Het handhaven van financiële stabiliteit in een snel veranderend zorglandschap is ook een uitdaging waar jij voor staat. Je dient na te denken over mogelijke kostenbesparingen en het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Je bent niet alleen een manager, maar ook een enthousiaste ambassadeur voor Huis ter Leede. Je speelt een cruciale rol in de groei van de Zorgalliantie en maakt deel uit van het dynamische driekoppige managementteam, naast de bestuurder en de zorgmanager. Direct rapporteer je aan de bestuurder en je hebt een breed scala aan verantwoordelijkheden binnen het bedrijfsbureau.

Binnen je team geef je leiding aan ongeveer tien medewerkers, verspreid over verschillende aandachtsgebieden, waaronder financiën (control, financiële administratie, salarisadministratie), facilitair (met een eigen teamcoach), roosterplanning, zorgservice en ICT. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en handhaven van het financieel beleid, risicobeheer, financiële administratie, vastgoedbeheer en centrale inkoop.

Profiel

Je bent een inspirerende manager met een sterke focus op mensen. Je zoekt actief de interactie op, brengt energie in discussies en weet hoe je zaken in beweging kunt zetten. De omvang van Huis ter Leede en de diversiteit van je functie spreken je aan. Je hebt een solide basis met een hbo+ opleiding en mogelijk aanvullende studies in bedrijfskunde en financiën. Met minstens 5 jaar relevante ervaring ben je een allround professional met sterke analytische vaardigheden.

Je bent de verbindende schakel in de bedrijfsvoering en fungeert als sparringpartner voor het management en de controller. In deze brede rol is het essentieel dat je expertise hebt in diverse gebieden, waaronder: financiën & control, complexe bedrijfsvoering, budgettering, ICT, financiële strategieën, vastgoedfinanciering en management. Daadwerkelijke ervaring in de zorg is niet noodzakelijk, maar wél aantoonbare affiniteit met zorg en welzijn.

Je bent zowel pragmatisch als strategisch ingesteld en je bent altijd beschikbaar om aan te pakken waar nodig. Je weet behoeften te identificeren, zowel intern bij collega’s als bij externe stakeholders, zoals de gemeente Leerdam en andere partners. Je schakelt naadloos tussen verschillende aspecten van bedrijfsvoering en blijft nauwgezet je plan volgen. Met een sterke persoonlijkheid, durf je je positie in te nemen en ben je zowel politiek bedreven als diplomatiek.

Mensgericht Klantgericht Actie Laagdrempelig Empatisch Humor Relativeringsvermogen Situationeel en contextueel leider

Over de organisatie

Huis ter Leede

Huis ter Leede is een protestants-christelijke woonzorgorganisatie die in Leerdam en omgeving een breed scala aan diensten aanbiedt, waaronder verzorging, (wijk)verpleging en huishoudelijke ondersteuning. De christelijke identiteit vormt de grondslag van het werk. Bij Huis ter Leede doen ze hun uiterste best om de dienstverlening af te stemmen op de persoonlijke behoeften van bewoners en cliënten.

In de gloednieuwe locatie in Leerdam wordt zorg verleend aan 49 mensen met dementie (PG) en 38 mensen met somatische (lichamelijke) aandoeningen. Op deze locatie wordt tevens de dagbesteding verzorgd. In het uitgestrekte werkgebied, in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Molenlanden en Gorinchem, wordt wijkverpleging verleend aan 200 cliënten en huishoudelijke ondersteuning gegeven aan 500 cliënten. Onlangs is gestart met een hospice. Daarnaast wordt er individuele begeleiding en alarmering aangeboden.

Huis ter Leede streeft ernaar een uitstekende werkgever te zijn. De 350 medewerkers en 150 vrijwilligers worden gezien als de ruggengraat van de organisatie. Ze handelen volgens de kernwaarden: waardevol, betrokken en verantwoordelijk. De jaarlijkse omzet bedraagt € 12 miljoen.

Samen met drie andere christelijke zorgorganisaties heeft Huis ter Leede het convenant van de Zorgalliantie Rivierenland ondertekend, hierna aangeduid als de Zorgalliantie. Het hoofddoel van deze alliantie is om regionale uitdagingen aan te pakken en de ondersteunende processen te optimaliseren en professionaliseren, met een focus op HR, ICT, financiën en inkoop.

Op dit moment wordt de rol van manager Bedrijfsvoering ad interim ingevuld. Huis ter Leede is momenteel op zoek naar een nieuwe manager Bedrijfsvoering die affiniteit heeft met de zorgsector en de omgeving, en die in staat is om deze veelzijdige en dynamische rol naar behoren te vervullen.

Aanbod

Ons aanbod? De kans om bij te dragen aan het waardevol ondersteunen van mensen in kwetsbare situaties! Samen met je collega’s geef je richting aan de zorgondersteuning in een prettige en collegiale sfeer.

Een dienstverband van 28-36 uur. De functie is ingedeeld in schaal FWG 70 van de CAO VVT. Daarnaast bouw je pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming zo snel als mogelijk af te ronden. De gesprekken bij Huis ter Leede worden nog ingepland. Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel – maar uiterlijk 17 maart – te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten wij de procedure, reageer daarom snel! Voor vragen of om even te sparren kun je bellen met Frank Wolff op 06-1595 4079.

 Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.