Manager Bedrijfsvoering voor Omring

Bedrijfskundig denker en doener met analytisch vermogen, een scherpe, proactieve zelfstarter en brede verbinder.
Locatie: Hoorn
Functie | Manager Bedrijfsvoering

De nieuwe afdeling bedrijfsvoering heeft als doel om bedrijfsprocessen zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten en door te ontwikkelen. Bedrijfsvoering toetst, adviseert en helpt de organisatie om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk gestructureerd en in samenhang gewerkt wordt binnen Omring en het primair proces – de directe zorg – zo goed mogelijk kan functioneren en ondersteund wordt. Om dit te bereiken en te continueren, heeft Omring de functie van Manager Bedrijfsvoering in het leven geroepen. Het betreft een nieuwe functie binnen Omring en deze is anders dan de klassieke rol van Manager Bedrijfsvoering. De Manager Bedrijfsvoering is primair verantwoordelijk om alle bedrijfsprocessen door te lichten, te beschrijven, (proces)voorstellen te doen ter verbetering en de samenhang tussen de verschillende processen te monitoren en hierop te acteren. Bedrijfsvoering bewaakt de flow van ketens en processen door de hele organisatie, onderzoekt dit en komt met verbetervoorstellen in een continu ontwikkelende organisatie. De functie betreft het stimuleren en ondersteunen van voortdurend verbeteren. Continu leren en verbeteren dus, in de wijze waarop binnen Omring wordt gewerkt. Uiteraard met als resultaat efficiënter en effectiever te werken, alsmede met minder praktijkvariatie. Gedrag is daarbij een belangrijke succesfactor: bijvoorbeeld meer structuur en zakelijkheid in de uitvoering van de kritische bedrijfsprocessen.

Kwartiermaker

Omdat dit een nieuwe functie in de organisatie en een nieuwe positie betreft, start je eerst als kwartiermaker. Je gaat je eigen afdeling, team en functie vormgeven. Binnen de kaders van Omring, en in directe afstemming met de directeur Financiën en Bedrijfsvoering, heb je de vrijheid je rol zelf vorm te geven. Je hebt de vrijheid om de bedrijfsvoeringprocessen zelf in te richten, een logische structuur te bepalen en er een afdeling van te maken waar jij de manager van wordt. Je bent dus zelfstartend, gedreven, nieuwsgierig, benaderbaar en proactief.

Er wordt van je verwacht dat je initieert en realiseert, met als doel zaken organisatiebreed te verbeteren en meer samenhang te creëren, businesswise en altijd gericht op het realiseren van de gestelde doelen.

Eenmaal gestart ligt de focus op het optimaliseren van de (kritische) bedrijfsprocessen. Hierbij ga je het echte gesprek aan met je collega’s om de processen te doorgronden, kan je deze goed vertalen naar wat er dan nodig is en duid je de samenhang tussen de verschillende processen. Uiteraard werk je samen met je collega’s, maar heb je ook eigen regie, een helpende houding en denk je mee, zonder het eigenaarschap over te nemen. Je weet je collega’s mee te krijgen in de optimalisatie en het effectueren van verbeteringen in de praktijk. Het doel is zaken makkelijker te maken, meer in samenhang te organiseren en het primaire proces te ontzorgen. Uiteindelijk zorg jij dat er een bedrijfsvoeringteam staat met positie, dat de volwassenheid van de interne organisatie bewaakt en doet verbeteren. De processen zijn geduid en vastgelegd met eigenaren/aanspreekpunten in de organisatie. Je bouwt een netwerk rond de functie bedrijfsvoering. Ook hier samen voor de beste zorg!

Na een jaar zijn de volgende inhoudelijke punten bereikt:

 • Afdeling operationeel en functie van bedrijfsvoering is gepositioneerd
 • Hoofdprocessen in kaart gebracht
 • Netwerk in de organisatie is werkend
Profiel
 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding in bijvoorbeeld bedrijfskundige / organisatiekundige richting;
 • Ervaring als business- en procesmanager, bij voorkeur ervaring met stuur- en beheersinstrumentaria, procesanalyse methodieken;
 • Je hebt ruime ervaring met bedrijfsvoering, business process redesign (en procesinrichting), interne sturing en beheersing en verbetertrajecten;
 • Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk, wel dien je de uitdagingen van de langdurige zorg te begrijpen en te doorgronden;
 • Jij en anderen herkennen in jou de volgende eigenschappen: zelfstartend, proactief, analytisch, makkelijk contact kunnen maken, goed kunnen luisteren en de juiste vragen stellen, dat goed kunnen vertalen naar werkbare procesoptimalisaties;
 • Je bent een logisch denker en beschikt daarbij over executiekracht en daadkracht;
 • Je bent resultaatgericht, verbindend, kunt denken en doen en uitstekend overzicht houden;
 • Je bent communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Organisatiesensitief en niet politiek. Jij weet aan te spreken zonder de relatie te verliezen;
 • Jij kunt ons vertellen over jouw skills om te handelen en te denken vanuit een gezamenlijk doel en hoe jij omgaat met tegengestelde belangen.
Business Process Redesign conceptueel procesmatig organisatie-inrichting samenhang keten en flow
Organisatie |

Omring

Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Omring is altijd in de buurt op het moment dat goede zorg of ondersteuning nodig is. Van verzorging tot gespecialiseerde verpleging. Van behandeling tot revalidatie. Zowel thuis als in een van hun 30 woonzorglocaties. Omring regelt het met én voor u.

Omring. Samen de beste zorg dichtbij.

Omring is als grote zorgorganisatie actief in Noord-Holland Noord en ondersteunen hun cliënten met verzorging, verpleging, behandeling, advies en preventie. Zowel bij mensen thuis als in diverse woonvormen. De cliënt heeft bij Omring de regie en de inzet is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig hun eigen leven kunnen leiden. Omring draagt met zorg bij aan de kwaliteit van samen leven. Omring doet dat op een manier die aansluit op haar mensvisie: ieder mens is een individu met een eigen identiteit die zelf zijn of haar leven wil inrichten. Zelf, en met behulp van familie en bekenden. Als zorg nodig is dan levert Omring dit, op een manier die het best bij de cliënt en zijn omgeving past. De kernwaarden van Omring zijn:

 • Eigen regie
 • Samen
 • Positief
 • Vindingrijk
Aanbod

Een prachtige, verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit. Je komt te werken bij een zorgorganisatie dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland gemiddeld gewaardeerd wordt met een 9!

 • Een prettige en goede werksfeer binnen een innovatieve organisatie;
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO VVT maximaal FWG 70. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 7.081,– op fulltime basis;
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt Omring een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • Mogelijkheid om na de inwerkperiode 50% van je werktijd vanuit huis te werken;
 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een cultuurlidmaatschap via cultuurwerkt.nl. Met dit lidmaatschap krijg je jaarlijks korting op meer dan 500 culturele uitjes zoals films, musea, musicals en theatervoorstellingen;
 • Een Omringpas waarmee je korting krijgt op diverse verzekeringen, trainingen en workshops.
Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat voor 1 april 2023 te benoemen. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij Omring staan gepland op 10 en 15 maart. Een online assessment maakt onderdeel uit van deze procedure en wordt in de week van 20 maart ingepland.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 19 februari aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder.

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 en Frank Wolff, partner via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Bedrijfsvoering
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.