Manager Bedrijfsvoering voor Woonbedrijf ieder1

Oplossingsgerichte samenwerker
Locatie: Deventer
Organisatie |

Woonbedrijf ieder1

Woonbedrijf ieder1 biedt mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug door ze een goede en betaalbare woning te verhuren. In de regio Deventer en Zutphen verhuren en onderhouden zij ongeveer 14.000 woningen. Woonbedrijf ieder1 is een vaste waarde in de regio Stedendriehoek. Door de zorg voor een goed en betaalbare woning draagt woonbedrijf ieder1 bij aan leefbare steden en dorpen. De wereld om ons heen verandert, steeds sneller. Het is de uitdaging om dichtbij te zijn. Dicht bij de huurder. Dicht bij huis. https://www.youtube.com/watch?v=EyGqAHW3qEE

De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van verbetering van de dienstverlening. Met gemeenten, huurders en samenwerkingspartners wordt gewerkt aan gerichte wijkaanpak. De visie bestaat uit vier maatschappelijke opgaven en ambities:

 • Bieden voldoende betaalbare woningen;
 • Er ook zijn voor de volgende generatie;
 • Begripvol, professioneel en efficiënt werken;
 • Samen leven op deze aarde.

Door klantgericht te zijn, zich te verdiepen in de behoeften van hun huurders en telkens weer te vernieuwen, maakt deze organisatie het verschil. De cultuur binnen de organisatie is open, sociaal, informeel en er wordt hard gewerkt. Vrijheid, ondernemerschap, mensgerichtheid met aandacht voor de persoon is bij woonbedrijf ieder1 de basis. Het kantoor in Deventer is verbouwd en gerenoveerd waardoor er nog meer vanuit verbinding kan worden samengewerkt. De organisatie is middelgroot met 200 medewerkers waardoor iedereen elkaar kent.

Functie | Manager Bedrijfsvoering

Iedere manager uit het managementteam is medeverantwoordelijk voor strategie-, plan- en besluitvorming op organisatieniveau. Het MT heeft naast de bestuurder vertegenwoordiging uit de volgende afdelingen:

 • Klant & Wonen
 • Vastgoed
 • Bedrijfsvoering

Jij hebt frisse, vernieuwende inbreng en je kunt waar nodig reguliere denkpatronen doorbreken. Je kijkt integraal en afdelingsoverstijgend. Je geeft leiding aan drie teamleiders financiën, bedrijfsinformatie (BI) en organisatie & dienstverlening (facilitair, inkoop en ICT). Het is aan jou om samen met je teamleiders de teams (ongeveer 30 medewerkers) opnieuw te vormen, neer te zetten, de taakverdeling te optimaliseren en door te ontwikkelen. Je geeft op coachende wijze leiding en je staat samen aan de lat om de opgaven op te pakken. Je houdt voldoende afstand en je faciliteert hen zodat ze op hun eigen manier vanuit visie, inbreng en ideeën leiding kunnen geven aan hun teams. Zodat er efficiënt en prettig wordt samengewerkt en dat projecten met een mooi resultaat worden afgemaakt.

Je bent eindverantwoordelijk voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering waarbij je stuurt op resultaten. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen en trends op je vakgebied en bij voorkeur ook binnen de corporatiesector. Je bent zowel van de processen als van de inhoud en scherp als het gaat om financiële en fiscale vraagstukken. Je adviseert de directie en RvC, je bent aanwezig in de auditcommissie van de RvC, contactpersoon voor het waarborgfonds sociale woningbouw en je fungeert als privacy officer. Mogelijke consequenties van te nemen besluiten schat je goed in en weet je helder te beargumenteren. Je trapt niet onnodig op de rem, maar je weet wel wanneer een tussenstop noodzakelijk is.

Opgaven:

 • Kennisborging en -vervlechting in de organisatie waarbij de operatie wordt verstevigd, de processen efficiënter en (kwalitatief) beter ingericht waar mogelijk.
 • Continu ontwikkelen van de teamleiders en hen het vertrouwen geven zodat zij zich verder kunnen doorontwikkelen met regie op de eigen ontwikkeling.
 • Scherp op het behalen van prestatie-afspraken (inhoud en resultaat) en commitment ophalen vanuit de teams; echt sámen de doelstellingen behalen en het ook samen voor elkaar krijgen.
 • Digitalisering als speerpunt voor de toekomst.

Verbindend Integraal-denkend Resultaatgericht Implementatiekracht Ondernemend Innovatief Helicopterview Realisator Kritisch Veerkrachtig Relativerend

Profiel | Zichtbaar en benaderbaar

Wat breng je mee?

 • Je hebt visie op het brede veld van bedrijfsvoering en relevante ervaring.
 • Kennis van financiële, fiscale en bedrijfseconomische zaken.
 • Je hebt affiniteit met ICT en datamanagement.
 • Bij voorkeur heb je kennis van vastgoedsturing.

Van nature ben je nieuwsgierig naar organisatieontwikkelingen, nieuwe technologieën en informatieprocessen. Je bent een ervaren authentiek manager, een leider met oog voor mens en organisatie die graag haar mensen verder ontwikkelt.

 • Je biedt tegenwicht, scherpte en je hebt analytisch inzicht.
 • Je bent ambitieus, zichtbaar en benaderbaar binnen de organisatie, je houdt focus en neemt positie, probeert zaken uit en stuurt hierin bij.
 • Je bent mensgericht, je coacht, stimuleert, draagt kennis over, daagt uit en je investeert in duurzame relaties.
Aanbod | Geïnteresseerd?

Werken bij woonbedrijf ieder1 betekent werken in een collegiale, ambitieuze, dynamische omgeving met professionele en betrokken collega’s. Een aantrekkelijke inhoudelijke functie (flexibele werktijden zijn bespreekbaar, zo is bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken mogelijk), een bijpassend salaris en goede pensioenregeling, laptop en telefoon. Je neemt plaats in een gemotiveerd MT en je gaat werken met prettige collega’s.

De functie is ingeschaald in schaal M van de CAO woondiensten. Uitloop naar schaal N behoort (op termijn) tot de mogelijkheden.

Procedure

Voor deze vacature wordt de interne en externe werving gelijktijdig gestart.

Eerst vinden oriënterende gesprekken plaats bij K+V.  Vervolgens vinden selectiegesprekken bij de opdrachtgever plaats. Een assessment en integriteitsonderzoek maken deel uit van de procedure.

 

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie, reageer dan snel door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je telefonisch contact opnemen. Deze vacature is in behandeling bij Micha van Aart, partner (06 46 390 312).

Manager Bedrijfsvoering
vast
32-36

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.